FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

Produkter
Annet
Inspirasjon & Tips/Inspirasjon/Lys opp hverdagen din - belysningstips for hjemmet fra GUBI
Oppdag GUBIs belysningstips for hjemmet ditt. Her kan du se Multi-Lite gulvlampe i hvitt i en hvit stue.

Lys opp hverdagen din - belysningstips for hjemmet fra GUBI

Belysning er essensielt for å ha et hjem der man føler seg bra. I tillegg til at lys er funksjonelt, er det også viktig for atmosfæren og skape et hjem der man trives. Vi har snakket med den danske merkevaren GUBI, som er kjente for sine innovative og vakre designprodukter, for å finne ut av hvordan man bør plassere lamper i et rom.
MANDAG 06. MAI 2022
Del artikkel

Dansk design

GUBI ble grunnlagt i 1967, og har siden den gang skapt vakre og inspirerende produkter som kjennetegnes av tidløshet, ikonisk design og håndverk av høyeste kvalitet.

I begynnelsen var fokuset å produsere familiens egne møbler, men siden den gang har de utviklet seg til et ikonisk designhus som følger sine instinkter både når det kommer til samarbeid med moderne designere, men også når det kommer til å hente fram igjen glemte designklassikere.

Dansk design er elsket over hele verden, og med god grunn. Vi spurte Marie Schmidt, CMO i GUBI om hva hun tror det er med dansk design som får folk til å stadig komme tilbake for mer.

Dansker har design i blodet”, mener Marie. “Begrepene hjem og gjestfrihet har alltid hatt en spesiell plass i dansk kultur. Vi er derfor oppvokst med å sette pris på god design og med en estetikk som setter funksjonalitet høyt.”

Dansker har ofte en følelsesmessig bånd til de designproduktene som de omgir seg med, sier Marie, og dette er noe av årsaken til hvorfor hun tror at dansk design har lang levetid. Det er både materialene som dansk design lages av, men også fordi dansk design kan gå i arv fra generasjon til generasjon som fører til denne lange levetiden.

GUBIs kjærlighet til lys

“Belysning har to designelementer; den fysiske lyskilden, og effekten som selve lyset har på rommet. Å designe belysning handler derfor ikke bare om å skape vakre, funksjonelle objekter, men også å forutse hvordan de kommer til å brukes”, sier Marie.Når GUBI skaper en ny serie med belysning, er deres hovedmål å skape noe med dobbel funksjon.

Det må være et funksjonelt produkt som skaper den perfekte belysningen for et elegant middagsbord eller en koselig lesekrok, men det må også være tiltalende og innbydende når lampen er skrudd av, et kunstverk i seg selv.Det er dette tankesettet “som gjennomsyrer GUBIs arbeid når det kommer til lamper og belysning. Vi er ikke ute etter en spesiell stil, vi leter etter modige og gjennomtenkte design gjort på en artistisk måte”, sier Marie. Denne måten å tenke på kan vi se i mange av GUBIs ikoniske belysningsprodukter, som ofte har sterke skulpturelle elementer.

Unbound og Gravity er to eksempler på belysning som også er kunstverk. “Det viktigste å tenke på når det kommer til plassering av lys, inkludert lamper som Unbound og Gravity, er hvordan de forholder seg til sine omgivelser”, hevder Marie.

“Tenk på hvordan lampen kommer synes, i tillegg til den effekten som lysets retning og styrke skaper.”
Gravity bordlampe i hvit marmor på et sidebord foran et speil.

Det er dette tankesettet “som gjennomsyrer GUBIs arbeid når det kommer til lamper og belysning. Vi er ikke ute etter en spesiell stil, vi leter etter modige og gjennomtenkte design gjort på en artistisk måte”, sier Marie. Denne måten å tenke på kan vi se i mange av GUBIs ikoniske belysningsprodukter, som ofte har sterke skulpturelle elementer.

Unbound og Gravity er to eksempler på belysning som også er kunstverk. “Det viktigste å tenke på når det kommer til plassering av lys, inkludert lamper som Unbound og Gravity, er hvordan de forholder seg til sine omgivelser”, hevder Marie.

“Tenk på hvordan lampen kommer synes, i tillegg til den effekten som lysets retning og styrke skaper.”

Oppdag GUBIs belysningstips for hjemmet. den ikoniske Multi-Lite er en tidløs klassiker. Lampeskjermen kan flyttes slik at du kan rette lyset slik du vil.

Multi-Lite - et tidløst ikon

I tillegg til moderne og skulpturelle serier, har GUBI en rekke kolleksjoner bestående av klassiske og tidløse design. Av disse er det kanskje Multi-Lite som er den mest kjente og ikoniske.

“Weisdorfs Multi-Lite kolleksjon fra 1972 bestående av pendler, gulvlampe og bordlamper som representerer den ‘gyldne æran’ innen dansk design“, forklarer Marie. Denne lampefamilien er bygd opp rundt noen slående produkter som føles like aktuelle idag som da de først ble lanserte. Marie tror at “designets levetid i stor grad er et resultat av hvor allsidig lampene er. Multi-Lite er en svært allsidig lampefamilie som kombinerer klassiske materialer med moderne stil”. Og vi er enige. Disse fleksible og iøyenfallende lampene kan tilpasses på en rekke ulike måter, og kombinert med et tidløst design, er disse lampene en våre favoritter.

Belysning er viktig for vår velvære

Vi vet alle hvor viktig belysning er for vår velvære og det er spesielt sant for belysningen i hjemmet vårt. Så hvordan kan vi skape variasjon og en bra blanding av belysning i hjemmet? Vi har spurt ekspertene!

Belysning har blitt brukt til å skape atmosfære og for å forsterke unike narrativ i hjemmet vårt så lenge vi har bygd dem. Lys binder rommet sammen og påvirker hvordan du opplever ethvert objekt i det” forklarer Marie.

Hun er rask til å påpeke at “vår interne klokke drives av lys, det kalde, blå morgenlyset hjelper oss å våkne, og det varme, gule kveldslyset signaliserer at det er på tide å slappe av, roe seg ned og etterhvert sove. Sterke lys forsterker følelsene våre, mens svake lysnivåer demper dem.”

Selv om dette kan virke selvsagt, er det viktig å tenke på hva slags belysning vi bruker i de ulike delene av hjemmet vårt. Kanskje ønsker du å bruke ulike typer lys som hjelper deg å våkne på morgenen, og et varmere, mer subtilt lys på kvelden for å hjelpe deg å slappe av. Ved å blande ulike typer belysning og lyskilder på denne måten, kan du skape et harmonisk og funksjonelt hjem.

GUBIs belysningstips for hjemmet

  1. Forestill deg at lyssettingen av et rom består av flere lag.
  2. Begynn med et lag stemningsbelysning for hele rommet.
  3. Legg til fire eller fem andre lyskilder i rommet som har ulike oppgaver eller bruksområder (disse kan skrus av eller på for å skape ulike stemninger).
  4. Fokusert lys er en annen måte å skape ulike lag av belysning, og er perfekt for å fremheve spesifikke interiørdetaljer.
  5. Og glem ikke at en lampe kan alltid være et dekorativt objekt i seg selv.

Til slutt spurte vi Marie hva hun tror fremtidens belysningstrender kommer til å være:

Før var belysning sesongavhengig, men nå er dette på vei til å endres siden designelskere setters pris på belysning året rundt. I dag ser vi på lamper som skulpturelle designobjekt som kan bidra til å skape en følelse av personlig identitet i hjemmet. Jeg tror vi kommer til å se en utvikling som går mot en mer bevisst balanse av funksjon og estetikk innen lysdesign - lamper skal ses både som kunstverk og som praktiske produkter.

Tekst: Rebecca Sparling 

Foto: Angeliqa Daldorph  

Styling: Liv Larsson, Lukas Kunwaryanto, Lina Öhlund

Lys opp hverdagen din med GUBI

Vis mer

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB