Dansk interiør

Dansk interiørdesign er ikke bare elsker I Danmark, men er også veldig populært utenfor Skandinavia. Her kan du finne ut hva som gjør dansk design så spesielt og hvordan hjemmet ditt kan utformes på den danske måten.

Inspirasjon

4 mai 2020
Ferm Living tuftet gulv- og veggdekorasjon

Hvordan ser Dansk design ut?

Dansk interiør er ikke alltid som du forventer. Ja, naturlig lys, ubehandlet tre og åpne rum er helt klart en del av det, men du kan bli overrasket over mengden farger, kunst og eklektiske detaljer man finner I et ekte dansk hjem

Danmark, og spesielt København med sine gastronomiske opplevelser I form av gatemat og eksklusive modern resturanter, er en nordisk perle og det perfekte stedet å hente inspirasjon til interiørdesign.

Pillar vase fra Cooee Design,afu glassvase fra Georg Jensen

Ideèr for et hjem inspirert av Dansk interiør

Ikke alt I ditt hjem behøver å være et ikonisk designstykke. I Danmark kan man ofte se en miks av rimelig, gjenbruksprodukter så vel som unike og klassiske design som alle er blandet for å skape et uanstrengt, elegant utseende.

Gjør det til ditt eget! Her er 5 tips for å mestre det danske interiørutseendet:

Flowerpot pendel VP7 fra &tradition
Rama gulvteppe og Rattan krukke fra House Doctor

1. Ikke gjør det perfekt!

Dansk interiør handler ikke om å gjøre det perfekt. Et ekte dansk hjem vil sømløst fusjonere gammelt, nytt, nøytralt og fargerikt. En fin arrangert plakatvegg kan absolutt være en del av et dansk hjem – men legg til en uventet skulptursidebordet under den for å blande opp og få det til å se uanstrengt ut.

Ikke prøv å kopiere andres hjem, og ikke prøv å gjøre det perfekt. Danske hjem handler om funksjonalitet og personlighet. Behold suveniren fra den gangen du reiste I 3 måneder med bare en sekk. Behold den rare puten som ikke helt passer inn med resten av huset. Alt dette bidrar til å gjøre hjemmet til deg.

Bloomingville skulptur

2. Gjør det funksjonelt

En kjernefilosofi som har formet dansk interiør gjennom historien er funksjonalitet. Gjør hjemmet ditt levlig. Tenk på den plassen du har og den beste måten å bruke den på. La det ta tid og flytt ting til du har funnet den perfekte blandingen for livsstilen din. Tenk gjennom hvilke ting du vil ha I hjemmet ditt. Hver ting du velger skal ha en mening.

Dots collection fra Muuto
Carrie lampe fra Menu

3. Vær tøff. Noen ganger

Dansk interiør er litt modigere enn vi ville ha forventet av de andre skandinaviske naboene. Selv om lyst treverk er et stiftemateriale I all skandinavisk design, kan det danske interiøret inneholde et helt sett med svartbeisede stoler rundt middagsbordet. Eller det kan være et lyst fargeblokkerende teppe. Eller hvorfor ikke en stol som ikke samsvarer med resten? Våg å gå litt dristigere med dansk interiør, men ikke overdriv. Noen få designprodukter vil gjøre hjemmet ditt unikt, men ikke overveldende.

Inkpot vase fra Urban Nature Culture

4. Bruk lamper for å fange øyet

Om det er en ting dansk design er kjent for å være best på, så er det lamper. Noen av verdens mest berømte lampedesign stammer fra dette lille 5 millioner innbyggerlandet. En dansk designlampe vil gi et nordisk preg på ethvert interiør og vil vare I mange år fremover. Mange av designlampene på 50- og 60-tallet er fortsatt I porduksjon I dag og er like populære som de var den gang.

Formakami Pendel fra &tradition
FlowerPot VP1  fra &tradition

5. Legg til et lite dryss av.. “hygge”

Vi forsøkte å skrive dette stykket uten å nevne ordet “hygge”. Det fungerte ikke. Det er rett og slett en grunnleggende del av dansk design og liv. Gjør hjemmet ditt til et liten “hygge” med et koselig teppe, mange lys og unike kopper å nyte en beroligende kopp te fra.

Fossil-krus fra Scandi Living
Ralph ullpledd fra Klippan Yllefabrik
Handlekurv
Lukk