FRI FRAKT OVER 599 KR*

RETUR 365 DAGER

10% RABATT- BLI MED I KUNDEKLUBBEN

TRENDY FEST - 10-50% rabatt på nesten alt*

Inspirasjon & Tips/Inspirasjon/En ekte moderne klassiker - hvordan hammershøi ble til
Nyt ettermiddagskaffen med Hammershøi-serien fra Kähler.

En ekte moderne klassiker - hvordan hammershøi ble til

Etter at han fullførte sin utdannelse fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2010, har Hans-Christian Bauer arbeidet med noen av de mest kjente navnene innen skandinavisk design. Vi snakket med han om hva det betyr å arbeide med en av de store innen skandinavisk keramikk - Kähler - og hvordan den klassiske serien Hammershøi ble til.
MANDAG 25 APRIL 2022
Del artikkel
Her kan du se solskinn som skinner gjennom den lille glassvasen i valnøtt og en større klar glassvase fra Kähler’s Hammershøi serie.

Utforsk Kählers ikoniske serie Hammershøi.

HISTORIEN TIL KÄHLER

Det er umulig å diskutere Hammershøi uten å først kjenne til merkevaren som gav oss denne ikoniske serien - den danske keramikkprodusenten Kähler. Kähler ble grunnlagt i 1839 da Herman Kähler flyttet fra Tyskland til Danmark og åpnet et keramikkverksted i Næstved. Kähler har derfor skapt vakker keramikk i nesten 200 år. Det var derimot ikke før sønnen hans, Herman A Kähler, tok over at verkstedet ble kjent over hele verden. Kähler er først og fremst kjent for sine unike design og kunstneriske keramikk, og i løpet av årene har de derfor invitert mange kunstnere til å samarbeide med dem.

Den gjestfriheten og det samlingspunktet for ulike kunstneriske talent er noe som fremdeles er grunnleggende for Kähler. Det er dette unike designkollektivet som har formet Kähler, enhver kunstner som har kommet og gått har etterlatt seg sitt individuelle merke på merkevaren. Denne filosofien og denne holdningen har ikke forandret seg. Kombinert med en tradisjon for håndlaget design, der kunst og håndverk møtes, har gjort at Kähler har hatt en langvarig tilstedeværelse i designverdenen.

Nyt en kopp te og en kanelbolle fra en Hammershøi tekanne og Poppy tekopp med fat.
Kähler
Hammershøi Poppy tekanne 1,2 L, Hvit
kr 793kr 1 149
Kähler
Hammershøi Poppy tekopp med fat 38 cl, Hvit
kr 331kr 479
Kähler
Hammershøi Poppy asjett 19 cm, Hvit
kr 259kr 349

DESIGNEREN BAK SERIEN

Hans-Christian Bauer ble ferdigutdannet fra Det Kongelige Akademi i 2010, og ble raskt et kjent navn i designverdenen etter at han begynte å arbeide med mange kjente skandinaviske merkevarer. For Hans-Christian begynte fascinasjonen for design tidlig. Allerede som tenåring likte han å samle på designprodukter fra loppemarkeder fra ulike steder i hjemlandet Norge.

“Jeg har alltid vært fascinert av dekketøy, bestikk og møbler”, sier han, “I begynnelsen vurderte jeg å studere interiørdesign, men jeg fant fort ut at det er produktene i seg selv om er min hovedinteresse”.

Etter at han fullførte sin grad i design, begynte Hans-Christian å arbeide for en rekke ulike designmerkevarer og studioer. Samtidig som han fikk verdifull erfaring, la han også fort merke til hvilke forbedringsområder som disse bedriftene hadde, noe som oppmuntret han til å starte sitt eget studio for å gjøre noe med disse problemene.

Designeren bak Hammershøi-serien: Hans-Christian Bauer.

Designeren bak samlingen: Hans-Christian Bauer.

Vi var interessert i å lære mer om hvordan designprosessen ser ut for Hans-Christian. Funksjonalitet er alltid førsteprioritet, sier han. Når det kommer til hva slags type produkter han designer, henter Hans-Christian inspirasjon fra “både historiske former og moderne, tekniske løsninger”. For Hans-Christian er det derfor viktig at produktene har en appellerende estetikk, både alene og også sammen med resten av kolleksjonen, men produktene må også være tilpasset til sitt bruksområde. Denne sansen for detaljer er noe som er tydelig i Hans-Christians arbeid, og som kanskje vises best i serien Hammershøi. Det enkle designet er subtilt når et produkt står alene, men om du samler flere sammen, skaper de en egen harmoni.

 Hver Hammershøi-vase er håndlaget, her kan du se en keramiker skape en vase i Kähler’s fabrikk.

Hvert eneste keramikkprodukt fra Kähler er  håndlaget, akkurat som de ble for 175 år siden.

De enkle, rene linjene i Hammershøi-serien fra Kähler kan her ses på en beige vase.
KählerHammershøi vase stor
kr 699

SVEND HAMMERSHØI - INSPIRASJON FOR SERIEN

Kählers eventyr startet for nesten 200 år siden, og har vokst fra en liten familiebedrift til å bli en av de store innen skandinavisk design. Med en såpass lang historie, har man også et stort arkiv av produkter. Det var nettopp dette arkivet som Kähler utforsket når de utviklet Hammershøi-serien i samarbeid med Hans-Christian Bauer. Serien fikk navnet etter kunstneren Svend Hammershøi, en illustratør, maler og pottemaker som arbeidet med Kähler fra 1893 til sin død i 1948.

“Svend Hammershøi var uten tvil den mest produktive designeren i Kählers historie.”

hevder Hans-Christian. Det er denne ikoniske statusen og den rike historien som gjorde Hammershøi en naturlig inspirasjonskilde når de skulle designe en ny kolleksjon.

Her kan du se kunstneren Rikke Jacobsen male Poppy-serien for Hammershøi.

Kähler har en lang tradisjon for å samarbeide med designere og kunstnere for å skape gjennomtenkte og unike produkter.

Poppy asjett og fat fra Hammershøi på en borddekking i solen.
KählerHammershøi Poppy asjett 19 cm
kr 259kr 349

Jeg skapte et førsteutkast til Kähler som besto av åtte produkter, og de elsket ideen, og sammen utviklet vi den første kolleksjonen som besto av 13 ulike design”, sier Hans-Christian.

“Kolleksjonen ble en umiddelbar suksess”

Når man henter inspirasjon fra en såpass ikonisk kunster, er det viktig å være medfølende til det arbeidet som de har gjort, sier Hans-Christian, “Jeg tok noen av hans produkter/detaljer og brukte deler av de - nesten som en musikkprodusent som klipper ut deler av musikken fra en gammel låt for å gjøre en ny hit”, hevder han “Deretter kombinerer jeg dem med mine egne design, for å lage design som er inspirert av fortiden, men designet for nåtiden”. Det er denne blandingen av gammel og nytt, det historiske med det moderne som gjør Hammershøi-serien til definisjonen av en moderne klassiker.

Den lille glassvasen fra Hammershøi for Kähler i fargen valnøtt.
KählerHammershøi glassvase 14 cm
kr 413kr 599
Hammershøi lys og telysholdere er enkle og elegante tillegg til middagsbordet.

De enkle og elegante Hammershøi lyse- og telysholderne bidrar til å øke den koselige faktoren og gjøre den ideelle gaven til enhver anledning.

Medium vasen i klarglass i Hammershøi-serien fra Kähler passer perfekt på middagsbordet.
KählerHammershøi vase klar
kr 413kr 599
En kopp te i Poppy tekopper og tallerken fra Hammershøi-serien sitter lykkelig i solskinnet!
KählerHammershøi Poppy tekopp med fat 38 cl
kr 331kr 479

Å SKAPE ET HJEM DU ELSKER

Hammershøi-serien er den ideelle gaven til noen du er glad i, men er også en fin belønning til deg selv. En glassvase plassert i vinduskarmen for å fange morgensolen, eller Poppy tekopp og tefat for å glede gjestene dine som kommer over til ettermiddagskaffen. Naturligvis ønsket vi å vite hva det betyr for Kähler å skape et hjem du elsker.

“Hjemmet ditt behøver ikke være perfekt, men personlig og gi deg mening.”

“Ethvert hjem er unikt, og vi skaper våre hjem på litt ulike måter. Hvert nytt lag du legger til eller enhver endring du gjør i omgivelsene, former det hjemmet du bor i til en autentisk refleksjon av hvem du er.” Sier Cecilie Opsand, Marketing Manager for Kähler.

Hammershøi-serien er nettopp dette, en autentisk refleksjon av Kähler. Skapt med en visjon av en ekte moderne designer som Hans-Christian Bauer, har denne serien omtenksomt tatt Kählers personlige historie og det arbeidet som Svend Hammershøi har gjort, og skapt noe som både hedrer hvor designet kommer fra, samtidig som at Hammsershøi har blitt brakt inn i nåtiden.

Tekst: Rebecca Sparling Foto: Angeliqa Daldorph, Rosendahl Design group Styling: Rebecca Sparling, Angeliqa Daldorph

OPPDAG HAMMERSHØI

10 % rabatt på din neste bestilling når du melder deg inn i kundeklubben vår.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB