FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

SISTE SJANSEN Ekstra rabatt på utvalgte designfavoritter: SPRING

Inspirasjon & Tips/Inspirasjon/Interiør 2022 - 13 trender å følge med på
Vårt interiør 2022 går gjerne i myke pasteller inspirert av 80-tallet, som her med det lysegrønne sidebordet Halves fra Muuto, der det blir servert is med kirsebær.

Interiør 2022 - 13 trender å følge med på

Nytt år, nye interiørtrender! Her kan du finne ut hvordan årets største interiørtrender ser ut, og la deg inspirere av 80-tallets pasteller, et voksende interesse for speil i hjemmet og sist, men ikke minst - lilla. Her kommer trendene som dominerer innredning og interiør 2022.
fredag 7. oktober 2022
Del artikkel

HVILKE TRENDER KOMMER TIL Å VÆRE AKTUELLE FOR INTERIØR 2022?

Interiørtrender har en tendens å bli værende lengre enn motetrender. Derfor kan vi regne med å se igjen noen kjære favoritter fra i fjor også inn i neste år; speil, naturlige kremfarger og balanse i hjemmet fortsetter å følge med oss inn i det nye året. Men blant disse kommer det også en herlig miks av nye trender å bli inspirert av. Her er trendene å følge med på til for interiør 2022:

 1. Transparent interiør
 2. 80-talls pasteller & fargeinnslag
 3. 50 nyanser lilla
 4. Lappemønster
 5. Ørkentema
 6. Brente toner av oransje & rød
 7. En upolert look
 8. Metall finish
 9. Bølgende former
 10. Speil
 11. Vatterte tekstiler
 12. Nøytrale kremfarger
 13. Balanse i hjemmet
Vårt interiør 2022 har nesten et drømsk filter over seg der sobre pasteller og klart glass dominerer, som her med Ripple glass og sidebord fra Muuto.

TRANSPARENT INTERIØR

Førstemann ut blant interiørtrendene 2022 er transparent interiør. Vi så også denne trenden i høstens interiørtrender 2021, men den vokser seg sterkere neste år. Transparente møbler og belysning, samt glass og vaser i klart glass som vakkert reflekterer innholdet - i 2022 er innredning og interiør transparent.

80-TALLS PASTELLER & FARGEINNSLAG

Fargeinnslagene for interiør 2022 kommer fra kjølige, myke pasteller som flørter med 80-tallet, samt nøytrale kremfarger. Vi henter også inn en og annen sterk fargeaksent som grenser til neon. Velg fargene til interiørdetaljer, servise eller lekneglass.

Denne delen av 2022s interiørtrender speiler vårt ønske om et mer lekent interiør og hverdag.
Lilla er den mest trendy fargen for vårt interiør 2022, og gjerne i en myk lavendelfarge som på denne bordlampen fra HK Living.

Lillatoner er på vei inn i vårt interiør 2022 - fra lavendelfarget til en sofistikert plommefarget i løpet av høsten.

50 NYANSER AV LILLA

En farge som fortjener sitt eget punkt på lista over trender innen interiør 2022 er lilla. Denne mye diskuterte fargen tar over hjemmet vårt neste år i alle sorters nyanser: fra myk lavendel til dype og sofistikerte plommefarger. Lilla i alle former kommer synes på et eller annet vis gjennom hele 2022.

Ripple drikkeglass fra Ferm Living med en rosa drink i og lilla blomst fryst i en isbit.

LAPPEMØNSTER

Om sjakkmønster er høstens store mønstertrend, så kommer lappemønster være det for 2022. Denne trenden forventes å slå gjennom neste høst og vinter, men allerede nå kan vi se tidlige spor av denne trenden hos merkevarer som NJRD og By On. Lappemønster gir hjemmet vårt en følelse av tradisjonelt håndverk, men tradisjonell lappeteknikk åpner også opp for muligheten å se på ødelagte saker på en ny måte.

ØRKENTEMA

I 2022 henter vi inspirasjon fra sanddyner og stekende sol for å innrede i farger og med detaljer som gir hjemmet vårt et subtilt ørkentema. Sandfarger sammen med brente toner av oransje og rød presenteres i en innredning som skaper følelsen av å befinne seg i en steingrotte. Her viser Ferm Living veien og viser frem miljøer og interiørdetaljer som Vulcan-vasen.

Sandfargede toner og taklamper i rotting passer perfekt inn i ørkentemaet vi ser blant trendene for interiør 2022.

I 2022 henter vi inspirasjon fra sanddyner og stekende stol for å innrede i farger og med detaljer som gir hjemmet ørken-vibber.

Earth lampen fra Serax ser ut som en delt planet med lys fra hver halvdel - perfekt for vårt ørkentema innen interiør 2022. Brente toner av oransje og rødt kommer bli stort innen interiør 2022 - som her i Casca-vasen fra Ferm Living.

Den skulpturelle Earth-lampen fra Serax er et godt eksempel på interiørtrendene for 2022 gjennom sin upolerte, sandfargede look.

BRENTE TONER AV ORANSJE & RØD

Med ovennevnte trend i tankene er det enkelt å se hvordan de dypere fargene gjerne drar seg mot ildnyanser av oransje og rødt for både sommer- og vintersesongen. Som med alle farger, kan man velge disse fargene på mindre interiørdetaljer som tekstiler og vaser eller så kan du virkelig satse stort med et statement piece i årets farger.

EN UPOLERT LOOK

Interiør 2022 handler mye om det uperfekte og upolerte. Alt behøver ikke se ferdigdesignet ut, tvertimot, i 2022 omfavner vi perfekt uperfekt design som ligner på egne håndverk og som gir innredningen vår det lille ekstra å hvile øynene på. Her ser vi også innslag av lappeteknikken på alt fra tekstiler til lamper. 

METALL FINISH

Blant materialene som tar plass i vårt interiør 2022, så ser vi igjen at metaller tar plass på listen over trender. Lamper og interiørdetaljer med en metall-finish er helt rett neste år!

BØLGEDE FORMER

Organiske former kommer ofte tilbake innen interiørtrender og i 2022 går retningen mot bølgende former. Alt skal røre seg veldig mykt eller se ut som at det gjør det. For interiør 2022 ser vi bølgende former på alt fra hvordan et pledd faller, til bestikk og speil.

Bølgende former er en tydelig trend for interiør 2022 - her er håndkleholderen fra Ferm Living i messing.

Curvature håndkleholderen fra Ferm Living i messing.

Bølgende former kommer tilbake i vårt interiør 2022 i alt fra kroker til speil!

SPEIL

Speil, speil - en av de største interiørdetaljene som har preget interiøret vårt det siste året har vært speil. Fra runde til mer bølgede former for interiør 2022 - vi er fremdeles veldig interessert i å innrede med mye speil i hjemmet vårt for mer rom og harmoni.

TEKSTILER MED LAPPETEKNIKK

I 2022 henter vi inn tepper, puter og sengetepper med lappeteknikk i innredningen vår. Denne koselige tekstilteknikken og mønstert vi nevnte tidligere blir ekstra tydeligere når de kombineres med en fargepalett av sandfarger og brente toner.

NØYTRALE KREMFARGER

Selv om det er mange farger som man spår kommer være en del av interiørtrendene 2022, så kan vi ikke se bort i fra de nøytrale kremfargene som fortsetter kommer til å være med oss. Kremhvitt, beige og myke jordfarger fortsetter å være populære i interiøret. Veldig flaks, ettersom vi ikke kan få nok av dem.

BALANSE I HJEMMET

En tydelig årsak til at de nøytrale kremfargene fortsetter å være en interiørtrend, er fordi vi fremdeles strever etter balanse og harmoni i hjemmet. Vi vil at hjemmet skal være en plass der man kan kjenne seg trygg, samle energi og styrke etter en urolig tid. Den jordnære fargepaletten, naturmaterialene og et enkelt formspråk gir oss et interiør som er både minimalistisk og omsorgsfullt. Spadetaljer på badet, speil og ulike treslag setter stilen for et balansert hjem i 2020 som fortsetter å flørte med Japandi.

Foto: Angeliqa Daldorph, Verpan, Ferm Living, HAY, By ON, HK Living

Arijana Rosso
Forfatter

SESONGENS NYHETER

Vis mer

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB