FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

Produkter
Annet
Inspirasjon & Tips/Inspirasjon/Kosta Boda redefinerer glassdesign
Vakre glassvaser fra Kosta Boda sin serie Crackle- en serie fargede glassvaser med sprukket overflate - her i grønt, klart glass og blått.

Fra glasskunst til urban livsstilsmerkevare – Kosta Boda redefinerer glassdesign

I Kosta Bodas sortiment finner vi både kjente og kjære designklassikere som mange har vokst opp med, men Kosta Boda er så mye mer! Velkommen til en designverden fylt av farger, form og kreativitet.
mandag 28. august 2023
Del artikkel
Chateauøl og vinglass fra Kosta Boda på middagsselskap med dumplings og HAY-tallerkener.
Chateau ølglass 35 cl.
Klar
kr 399kr 700

FORELSK DEG I KOSTA BODA IGJEN

Kosta Boda er det svenske glassverket som tok den internasjonale designscenen med storm. Få designmerker har eksistert i generasjoner av hjem som Kosta Boda har. Den ærefulle glasstradisjonen merkevaren står for er viden kjent, det samme er deres fargerike og iøynefallende produkter. Her finner vi design som perfekt balanserer kunstnerisk design med god funksjonalitet i hverdagen.

Kosta Boda 2.0 er her – og vi elsker det.

MODERNE GLASSDESIGN FOR DET KREATIVE HJEMMET

For å være en bærebjelke i skandinavisk glassdesign er Kosta Bodas formspråk betydelig mer uttrykksfullt enn normen. Crackle, Rocky Baroque, All about you – listen over ikoniske og moderne design fra Kosta Boda har alle en undertone av opprørsk artisteri.

Glem alt om å passe inn, Kosta Boda tilbyr statement-design som er like iøynefallende individuelt som de er kombinert.
Glassserien All About you fra Kosta Boda - her vann- og champagneglass.

All about you - serien som har mange historier å fortelle fra kunstneren Sara Woodrow.

3 SERIER DU BØR FÅ MED DEG

En av hemmelighetene til Kosta Bodas suksesshistorie er deres portefølje av designsamarbeid med navn som Åsa Jungnelius, Hanna Hansdotter og Bertil Vallien. Sammen med fremtredende designere og kunstnere har Kosta Boda vist at sammen er vi bedre og her kan den kreative friheten flyte. Og tre serier skiller seg ut.

Det er en ny side ved Kosta Boda som er klar til å bli utforsket, gjenoppdaget og som vi kan forelske oss i på nytt.

CHÂTEAU

En tidløs representant for Kosta Bodas håndverk er den nå ikoniske Château-glassserien, designet i 1981 av billedhugger og designer Bertil Vallien. Det elegante optiske mønsteret og vridde formen på de munnblåste glassene lyser opp hverdagen så vel som fest og er et av verdens mest solgte glassvarer.

THE ROCK

The Rock er navnet på serien som Hanna Hansdotter har designet som en hyllest og parafrase over Anna Wolffs ikoniske klassiker Snowball fra Kosta Boda. Ved å gjenbruke den velkjente, uregelmessige overflaten er The Rock et kunstverk i seg selv. Lykten finnes i flere farger der det fargede glasset sammen med den dramatiske silhuetten skaper noe helt spesielt.

ROCKY BAROQUE

"Jeg liker å være i skjæringspunktet mellom det brutale og det dekorative," uttrykte Hanna Hansdotter ved lanseringen av Rocky Baroque-serien. En serie som kanskje tydeligst uttrykker rebelsk kunstnerskap og spiller på en leken tolkning av klassiske søyler. Rocky Baroque er en cocky statement-serie og en iøynefallende detalj i hjemmet ditt når du vil ha noe som utfordrer normen.

Grønne lysestaker av glass fra Kosta Boda i serien Rocky Baroque fra Hanna Hansdotter.

Rocky Baroque - rebelsk og leken serie, designet av Hanna Hansdotter.

Kosta Boda glasskåler fra Crackle-serien i sprukket glass, i grønt, rosa og klart glass.

Serien Crackle har vunnet den prestisjetunge designprisen Red Dot Award.

CRACKLE

Noen ganger kan det mest spennende oppstå fra uventede steder. Sprukket glass er kanskje en glassmesters mareritt, men Kosta Boda og designeren Åsa Jungnelius så skjønnheten i det uperfekte. Crackle Circular, som er en del av serien, er laget av resirkulert avfallsglass fra annen produksjon i Kosta og er produsert ved hjelp av tradisjonelle håndverksteknikker hvor det varme glasset dyppes i kaldt vann, noe som gir den tydelig sprukne overflaten. I 2023 vant Crackle også den prestisjetunge Red Dot Design Award i kategorien Product Design «Best of the Best».

Kombinasjonen av Kosta Bodas ekspertise innen glass og visjonen til en designer som Åsa Jungnelius er en av suksessfaktorene for Kosta Bodas plassering på den skandinaviske designscenen. Når tradisjon møter progressiv kreativitet, er resultatet, i Kosta Bodas tilfelle, design som appellerer til generasjoner.
Polar og Snowball lysestaker i glass fra Kosta Boda på hylle.

"Tre århundrer med modig og kreativ glassproduksjon i skogene i Sør-Sverige", sier Kosta Boda om seg selv. Modig og kreativ; det er ordene som lever videre med merket som har vært med oss ​​gjennom mange milepæler i livet.

Det er design som utstråler kreativitet og utfordrer oss alle til å våge å bruke farger og skulpturelle detaljer i hjemmene våre. Ettersom farget glass igjen ønskes velkommen inn i våre hjem i forbindelse med interiørtrendene 2023 – 2024, viser Kosta Boda at innovativ glassdesign lett kan ha én fot i et tidløst formspråk og én i samtidstrender.

Foto: Kosta Boda, Elof Martinsson

Arijana Rosso
Forfatter

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB