FRI FRAKT OVER 599 KR*

RETUR 365 DAGER

10% RABATT- BLI MED I KUNDEKLUBBEN

Belysningsuker med opptil 40% rabatt*

Blandet porselen av Rörstrand på et bord laget av valnøtttre.

Rörstrand - edle røtter & ikonsike mønster

Rörstrand er en av Europas eldste porselen producenter. Deres evne til å balansere tidløs eleganse med det moderne livets behov, har gjort de til synonym med det svenske hjemmet. Dette er porselen klassikerne som stolt hentes frem til både fest og mandagskaffen. Vi fikk æren av å stille noen spørsmål til Rörstrand, så følg med inn og bli kjent med denne borddekking favoritten på dypet.
Tirsdag, 03. Mai 2022
Del artikkel
Swedish Grace placemat med bolle og tallerkener i kule nyanser av grått og hvitt.
Bordsett med svensk Grace porselen i hvitt og grått og lin serviett i serviettring og blomst.
RörstrandOstindia Svart stoffserviett 45 x 45 cm 2-pakning
kr 230kr 329

RÖRSTRAND - DET LILLE EKSTRA TIL BORDDEKKINGEN

Hos Rörstrand står klassikerne på rekke og rad. Her kan du finne det svenske nasjonalserviset Swedish Grace, den blomstermønstrede drømmen Mon Amie, elegante Ostindiaog lekne . Det er ikke bare disse fire seriene som utgjør hjertet av Rörstrand, de er også hjertet i de fleste svenske hjem. I over 300 år har Rörstrand vært en del av borddekkinger, og Rörstrand er fremdeles synonym med gullkant i hverdagen og elegante festdekkede bord.

Rörstrands porselen har alltid vært til for å brukes til både hverdag og fest, fra generasjon til generasjon, forteller Lina Ivarsson på Rörstrand.
Ostindia og Ostindia porselen kaffekopper og tallerkener.
RörstrandOstindia kopp 30 cl 2-pakn.
kr 347kr 579
De søte eggkoppene i Ostindia, Rörstrand er perfekte for frokostbordet.
RörstrandOstindia eggeglass 2-pack
kr 230kr 329
Ostindia stor bolle i svarte og små boller i blått, på et rustikk bord.
RörstrandOstindia Svart serveringsskål 2,4 L
kr 860kr 1 279

ARVEN RÖRSTRAND

Rörstrand ble grunnlagt i 1726 på slottet Rörstrand i Stockholm under ledelse av den tyske porselensprodusenten Johann Wolff. Dette gjør Rörstrand til Europas nest eldste porselensmerkevare. I begynnelsen var mønsterbildene inspirert av Kinas porselensproduksjon og fjerne land, men allerede i 1740 begynte Rörstrand å skape egne mønster som viste klassiske svenske motiv og som ble designet av den svenske kongen Gustav den tredjes arkitekt Jean-Erik Rehn. I årene som fulgte ble produksjonsprosessen utviklet, merkevaren ble mer populær og i begynnelsen av 1900-tallet får Rörstrand sitt internasjonale gjennombrudd i forbindelse med Verdensutstillingen i Paris.

Et festlig bord med stearinlys, engblomster i en karaffel av Pli Blanc og Swedish Grace porselen i hvitt og grått.

- Vi har en fantastisk arv som vi selvsagt vil belyse og formidle i alt vi gjør, både i dag og i fremtiden. Vår edle historie er en viktig del av alt vi gjør, fra kommunikasjon og storytelling til produktinspirasjon og utvikling, sier Malin Herdevall på Rörstrand.

 1930 var et viktig år for Rörstrand. To av seriene som Rörstrand er kjent for i dag ble lansert - Swedish Grace og Ostindia. På 50-tallet fikk de selskap av vakre Mon Amie og etter dette har klassikerne bare strømmet ut fra Rörstrands fabrikker.

Bordsett med swedish Grace middagstallerken i hvitt og tallerken og bolle i grå Dimma.
RörstrandSwedish Grace tallerken Ø27 cm
kr 149kr 299
Swedish Grace tallerken i hvitt, rosa, blått og grått på et mørkt trebord.
RörstrandSwedish Grace asjett
kr 124kr 249

SWEDISH GRACE - GENERASJONSPORSELENET

Det er få porselensserier som har den egenskapen at bare om den nevnes så framkalles et minne, en følelse eller en drøm. Swedish Grace har denne egenskapen, og kan føre tankene tilbake til barndommen eller også få en til å lengte etter å ha dette ikoniske serviset i kjøkkenskapet.

Så hva er det med Swedish Grace som gjør at det er like tiltalende for flere generasjoner av designelskere?

- Jeg tror at det er den elegante formen og det vakre hvetemønsteret som er veldig distinkt og tidløst. Og designet fungerer både i hverdagen og til festlige anledninger, sier Malin og fortsetter: 

- Vi passer også på å holde serien oppdatert og at den stadig er relevant. Vi lanserer nye glasurer på markedet og nye deler som speiler den moderne konsumentens matvaner, og vi hører på våre konsumenters ønsker, for eksempel gjennom det siste tilskuddet Swedish Grace Dimma.

Hvit sukkerskål fra svenske Grace og Rörstrand på en fin bordservice.
RörstrandSwedish Grace skål med lokk 40 cl
kr 234kr 469
Placemat med Swedish Grace porselen i fargen Dimma.
RörstrandSwedish Grace skål stor
kr 129kr 259

 Kjært barn har mange navn og i begynnelsen gikk Swedish Grace under navnet Nationalservisen da det ble presentert på Stockholmsutstillingen i 1930. Da serien ble lansert på nytt i 2000, var det med nye farger, former og under det nye navnet Swedish Grace. Navnet var inspirert av den svenske stilepoken Swedish Grace, også kalt 20-tallsklassisime, en kunstretning innen arkitektur og formgiving og den svenske varianten av Art Deco. Selv om serien byttet navn, har den fremdeles beholdt sin status som det svenske nasjonalserviset, og finnes i mange hjem i hele Sverige.

Rörstrands porselensklassikere er stilt opp på et rundt bord: Mon Amie, Swedish Grace, Ostindia i blått og svart og Pli Blanc-kannen.
Hvilken Rörstrand-klassiker er din favoritt?
Rörstrand
Pli Blanc kanne 1 L, Hvit
kr 788kr 1 009
Rörstrand
Swedish Grace Gala tekopp med fat, Hvit
kr 269kr 539
Rörstrand
Ostindia Floris skål, 30 cl
kr 149kr 229

PORSELENET MED NOE FOR ALLE

Rörstrands styrke hviler på den evnen som deres serier har til å tiltale en spesifikk stil, men samtidig utstråle perfekt harmoni når de kombineres.

Vårt aller beste tips er at det ikke finnes rett eller feil når det gjelder å blande produktene våre, det gjør bare borddekkingen din mer personlig. Det er vel ingenting som er finere enn å la arvegods eller skatter fra loppemarkedet få nytt liv i hjemmet ditt sammen med det nye serviset, sier Lina.

- Kombiner en ensfarget middagstallerken med for eksempel en mønstret asjett, eller hvorfor ikke dekke bordet med ulike tallerkener i samme fargeskala. Gjentagelse er like herlig som en stilfull kontrast.

 RØRSTRAND I ELSKEDE HJEM

En vakker borddekking utstråler omtanke, og på samme måte som alt annet i hjemmet vårt, så forandres også vanene våre og behov knyttet til borddekkingen med tiden. Malin forteller:

Måltidet er en viktig form for samvær og en omtenksom borddekking setter gullkant på måltidet. Vi ser at borddekkingsvanene forandres gjennom årene og følger både interiør- og fargetrender, men selvsagt også mattrender.

- Da espressoen kom til Sverige, ble espressokoppen til og da sushi og det asiatiske kjøkkenet flyttet inn, ble for eksempel større skåler og soja-fatet tillegg i våre borddekkingsvaner. Noe som også endres fra generasjon til generasjon, er hvordan og hvor ofte vi omgås med nære og kjære, og med dette følger det også ulike måter å dekke bordet på.

Hvite plater med gullkant fra den Swedish Grace-serien Gala, stablet i et skap.
RörstrandSwedish Grace Gala tallerken 21 cm
kr 189kr 379

SLIK TAR DU VARE PÅ RÖRSTRAND-PORSELENET DITT

Porselen fra Rörstrand er porselen som du kan ha med deg i mange situasjoner gjennom livet, om du tar godt vare på det.

- Det er de små triksene som får porselenet ditt til å se ut som nytt over lengre tid, og i hverdagen finnes det noen gode tips som det er bra å huske på, sier Lina.

 Her kan du lese tips på hvordan du tar vare på Rörstrand-porselenet ditt:

  • I dag kan alle serviser fra Rörstrand vaskes i oppvaskmaskin, men har man et eldre servise med for eksempel gullkant, bevares de best ved å vaske de for hånd.
  • Vi anbefaler at du brukes glansemiddel i oppvaskmaskinen, det gjør porselenet mindre følsomt for riper og eventuelle bestikkmerker.
  • Når oppvaskprogrammet er ferdig, åpne oppvaskmaskinen for å la tallerkenene tørke ordentlig før du stabler de i skapet eller på hylla
  • Pass på å ikke skyve tallerkenene over hverandre når du skal stable de, men løft de både inn og ut av skapet.
Et festlig bord med Swedish Grace-porselen i hvitt og grått med linseservietter fra Rörstrand og hvitvinsglass fra Scandi Living.

Rörstrand er i dag en naturlig del av hjemmet, og for dem handler hjemmet om å skape din egen spesielle plass:

For Rörstrand innebærer et hjem en plass å elske der du kan være deg selv og som du kan gjøre til din egne spesielle plass der du kan skape egne tradisjoner og feire livet i både hverdag og fest, avslutter Malin.

 Det er nettopp i slike stunder der Rörstrand alltid vil være med oss, når minner for livet skapes.

Text: Arijana Kapic

Foto: Angeliqa Daldorph, Rörstrand, Hannes Mauritzson, Ulrika Andåker

La deg inspirere av Rörstrand

10 % rabatt på din neste bestilling når du melder deg inn i kundeklubben vår.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB