★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT

FRI FRAKT OVER 599 KR*

Bli medlem og få 500p i velkomstbonus

60 DAGER ANGRERETT

Logg inn

Bli medlem og få 500p i velkomstbonus

Inspirasjon/Livsstil & Oppskrifter/5 enkle forretter til nyttårsfesten
Vi har 4 enkle forretter til nyttårsfesten som du kan prøve. Her har vi laks- og rødbetkanapene i Fossil-skålene fra Scandi Living.

5 enkle forretter til nyttårsfesten

Mens vi forbereder oss på å si et hjertelig farvel til 2022 og velkommen i 2023, har vi fem deilige og enkle forrettoppskrifter, i fire forskjellige feststiler, til deg på nyåret. Uansett hvordan du velger å feire er disse forrettene like velsmakende som de er attraktive, så ta på deg kokkehatten og nyt!
mandag 1. juli 2024
Del artikkel

1. Kanapeer med røkt laks og rødbeter

Denne enkle forretten er like fargerik som den er deilig. Den røkte laksen og den søte rødbeten er en herlig kombinasjon og hintet av pepperrot gir smakene et ekstra kick. Den perfekte fingermaten å servere på enhver fest!

Ingredienser for 12 kanapeer

  • 80g kokte rødbeter
  • 100g kremost
  • 1 ss revet pepperrot
  • 100g kaldrøkt laks
  • 1 sitron
  • Rustikk frøkjeks (vi brukte butikkjøpt, men selvfølgelig kan du lage dine egne)
  • Kaviar til pynt (du kan bruke hvilken som helst kaviar eller utelate dette helt)
  • Dill til pynt

Slik gjør du:

  • Ha kokte rødbeter, fersk pepperrot og kremost i en blender og kjør til en jevn masse.
  • Smak til med en klype salt og en skvis sitron.
  • Fordel en god klatt av rødbete- og osteblandingen på toppen av kjeksene (hvis kjeksene er store bør du bryte dem i mindre biter, de bør kunne spises i en bit).
  • Riv røkelaksen i strimler og legg på toppen av rødbeteblandingen.
  • Topp med en liten skje kaviar og avslutt med en liten kvist dill.
Kanapeer med laks og rødbeter, en enkel forrett til nyttårsfesten servert på HK Living rosa marmorbrett ved siden av en champagnecocktail.

Disse fargerike nyttårskanapene ser perfekt ut på det rosa marmorbrettet fra HK Living.

Riv pepperrot med Bloomingville rivjern av messing i en Scandi Living Fossil bolle for en av de 4 enkle forrettene du kan prøve denne nyttårsaftenen.

Forbered ingrediensene til moussen før du blander dem sammen. Fossil-skålene fra Scandi Living er de perfekte prep-skålene.

Plasser dill på toppen av en kanapé med laks og rødbeter, en av de fire enkle forrettene vi har til deg til denne nyttårsfesten.

For en fargerik borddekking til nyttårsfesten, kombiner lysestaker som Flare fra Hay med kontrasterende pastelllys fra Ester & Erik for en elegant, men leken estetikk.

2. Salat med prosciutto og fiken

Den nydelige vintersalaten er den perfekte enkle forretten. Den tar kort tid å lage og krever liten innsats, men ser vakkert ut og smaker enda bedre.

Ingredienser for ett brett (2-4 porsjoner)

  • 100 g skivet prosciutto skinke
  • 3-4 fersk fiken
  • 150g blåmuggost
  • Blandede salatblader og babyspinat
  • Flytende honning

Slik gjør du:

  • Skaff deg et fint brett eller skjærebrett i tre.
  • Plasser de blandede salatbladene og babyspinaten midt på brettet.
  • Skjær de ferske fikenene dine i fire og fordel dem over brettet med salatbladene.
  • Ta skivene med prosciutto skinke og plasser dem rundt på brettet.
  • Smuldre over blåmuggosten og avslutt med å sprinkle honning over salaten.

3. Kremet chevre med honning og ristede valnøtter

Denne fyldige og kremete geitostforretten er så deilig og velsmakende. Den er lett å lage på bare noen få minutter og vil passe perfekt sammen med de røkte laksekanapeene.

Ingredienser til 10

  • 180g halvmodnet chevreost (så den har et mykt spiselig skall) – en 180g rull blir 10 individuelle rundinger, så juster mengden avhengig av hvor mange du vil ha.
  • Flytende honning
  • 40g hakkede valnøtter
  • Erteskudd til pynt

Slik gjør du:

  • Start med å sette ovnen på 180 grader
  • Rist valnøttene ved å legge dem i en tørr panne på middels høy varme. Rist valnøttene i pannen til de begynner å lukte fantastisk, pass på at de ikke brenner seg ellers smaker de bittert.
  • Skjær chevre-rullen i runder ca. 2 cm tykke biter, dryss de hakkede og ristede valnøttene oppå. Avslutt med å sprinkle en god dose honning over og sett dem i ovnen i noen minutter til de smelter litt.
  • Pynt geitosten med erteskudd når de har begynt å avkjøles.

4. Cheddarkurver fylt med avokado- og limekrem

Imponer gjestene dine med disse hjemmelagde og spiselige kurvene som er overraskende enkle å lage. Den kremete avokadoen skjærer perfekt gjennom den skarpe smaken av cheddaren – bare pass på at gjestene dine sparer noen til deg!

Ingredienser til 12 kurver

  • 1 blokk cheddar
  • 2 modne avokadoer
  • 2 ss kremost
  • Saft og skall av en halv lime
  • Salt og sort pepper

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Riv cheddaren i 12 små hauger på en stekeplate kledd med bakepapir
  • Stek osten i ovnen i ca. 5 minutter. Timingen er viktig, så sørg for at du holder et øye med dem og ta dem ut av ovnen akkurat når osten begynner å bli gylden.
  • La ostebollene avkjøles i noen sekunder, bruk en slikkepott for å sjekke når de begynner å stivne. Bruk en oppvendt muffinsform eller glass til å forme osten til en kurv. Du må være rask siden de stivner raskt. La osten avkjøles helt og ta de deretter ut av muffinsformen.
  • Mens ostekurvene avkjøles, lager du avokadokremen. Ha avokado, kremost, limeskall og juice i en blender og kjør til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.
  • Hell moussen i ostekurvene og pynt med litt frisk basilikum.
Hjemmelagde cheddarkurver er en av de enkle forrettene vi har til deg til nyttårsfesten. Forbered kurvene ved å rive små hauger med ost med rivjernet fra Bloomingville.

Et lite rivjern som dette messingfargede fra Bloomingville er det perfekte verktøyet for å lage ostekurvene dine.

Disse cheddarkurvene er en av de enkle forrettene vi har til deg dette nye året. Her ser vi NJRD Lines tallerkener i brunt med Mini-Mix vasen fra Tove Adman.

Dekk bordet for en vellykket nyttårsfest med cheddarkurver med avokadokrem. Mini-Mix vasen av Tove Adman gir et rustikk moderne utseende.

5. THAI REKESALAT

Disse fargerike små skjeene er en smakseksplosjon, enkle å spise og en ideell fingermat eller en større forrett for enhver nyttårsfest.

Ingredienser til 12 kanapeer:

  • En halv agurk
  • En halv avokado
  • En kvart mango
  • 2 vårløk
  • 2 lange røde chili
  • Saften fra en halv lime
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 ts sukker
  • 24 – 30 kokte reker
  • En spiseskje ristede knuste peanøtter

Slik gjør du:

  • Skjær agurk, avokado og mango i terninger
  • Skjær vårløken i tynne skiver og finhakk chilien
  • Bland alt sammen mens du presser over limesaften, fiskesausen og drysser på sukkeret.
  • Tilsett rekene og de ristede peanøttene og bland alt godt sammen
  • Fordel blandingen på skjeen den skal serveres på.

Vi håper vi har inspirert deg til å prøve ut en eller enda flere av disse enkle, men deilige forrettene til nyttårsfesten i år. Ønsker deg et riktig godt 2023!

For mer festinspirasjon, sørg for å sjekke ut våre nyttårscocktailoppskrifter her!

Foto: Angeliqa Daldorph Styling: Rebecca Sparling, Linnéa Axelson

Rebecca Sparling
Forfatter

INSPIRASJON TIL NYTTÅRSFESTEN

DITT HJEM FOR SKANDINAVISK DESIGN
Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB