FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

30 DAYS OF DESIGN Ukens tilbud

Inspirasjon & Tips/Tips/Baka med Frida til nyttår - 3 festlige bakverk å by på

Baka med Frida til nyttår - 3 festlige bakverk å by på

Bakedronningen og influenceren Frida Skattberg også kjent som «Baka med Frida» har tatt hele Sverige med storm med sin suksessrike bakeblogg og bakebøker. Nå som det snart er tid for nyttår, har Frida satt sammen tre festlige bakverk å by på før nyttårsfesten – en sjokoladefondant, en ostekake og en overdådig nyttårskake. Finn oppskriftene her!
onsdag 30. november 2022
Del artikkel
Baka med Frida til nyttår – 3 festlige bakverk å by på. Her ser du en god sjokoladefondant i hvit suffléform fra Pillivuyt

En sjokoladefondant går alltid hjem – by på denne festlige desserten før klokken tolv.

1.   SJOKOLADEFONDANT MED KARAMELLFYLL

Ingen nyttår uten en sjokoladefondant til dessert, ikke sant? Her i kombinasjon med karamell – for en drømmekombo!

– Enkelt, festlig og fantastisk godt. Topp eventuelt med en klatt krem eller en kule vaniljeis, og litt bringebær for å balansere sødmen, sier Frida.

Ingredienser for 4 porsjoner:

  • 150 g smør
  • 200 g mørk sjokolade 70 %
  • 2 eggeplommer
  • 2 store egg
  • 0,75 dl melis
  • 2 ts kakao
  • 2 ss hvetemel
  • 4 ss karamellisert melk

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200°C over-/undervarme, og smør og sukker 4 ovnsfaste porsjonsformer.

2. Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret i en kjele på svak varme. Rør til all sjokoladen er smeltet. Fjern fra varme.

3. Pisk eggeplommer, de to eggene og melis luftig. Rør inn sjokoladeblandingen, hvetemel og kakao, hell i formene. Klikk en haug med spiseskje karamellisert melk i midten av hver form, og dekk den deretter med litt røre.

4. Stek på rist midt i ovnen. Tiden i ovnen varierer mellom 8–12 minutter, avhengig av ovnen og størrelsen på formene. De er klare når den begynner å heve litt i midten.

2.   SJOKOLADEOSTEKAKE I GLASS

En ostekake går alltid hjem som dessert ved festlige anledninger. Ostekake med sjokolade er også en smaksopplevelse uten like!

– En enkel dessert som du pisker opp på et par minutter. Glatt ostekake og sprø kjeks, det vil enhver falle for, sier Frida.

Ingredienser for 4 porsjoner:

  • 100 g mørk sjokolade, 70 %
  • 200 g kremost
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl melis
  • 0,5 dl kakao
  • 8 stk. Digestive kjeks
  • Ferske bringebær til pynt

Slik gjør du:

1. Smelt sjokoladen og la den avkjøles.

2. Pisk kremost, kremfløte, melis og kakao luftig med en elektrisk visp. Tilsett sjokoladen under konstant visp for å danne en jevn ostekakeblanding.

3. Smuldre to kjeks i hvert glass og fordel deretter ostekakeblandingen over kjeksen. Topp med bringebær.

Tips: Bruk sprøytepose til å fordele ostekakedeigen på en rask og enkel måte.

3.    NYTTÅRSKAKE MED PASSIONFRUKTCURD OG SMØRKREM MED HVIT SJOKOLADE

Slå på stortromma og by på nyttårskake! Dette er den ultimate kaken for å imponere gjestene dine – siden den er både enkel å lage og smaker veldig veldig godt!

– En nyttårskake med smak av sitron, pasjonsfrukt og hvit sjokolade. Perfekt balanse mellom syre og sødme. En kake for både voksne og barn, sier Frida.

Ingredienser for 8 biter:

Kakebunn:

  • 6 egg
  • 3 dl melis
  • 1,5 dl potetmel
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver

Passionsfruktcurd:

  • 3 egg
  • 1,5 dl melis
  • 1 sitron, revet skall
  • 1 dl sitronsaft
  • 75 g romtemperert smør

Smørkrem med hvit sjokolade

  • 150 g hvit sjokolade
  • 150 g romtemperert smør
  • • 3 dl melis

Slik gjør du:

Kakebunn:

  1. Start med å sette ovnen på 175°c over-/undervarme og kle en 22 cm springform med bakepapir. Smør formen med smør og strø over kokos. Legg til side.
  2. Pisk egg og melis hvitt og skikkelig luftig, pisk med elvisper i ca. 5 minutter. Tilsett så de tørre ingrediensene og rør forsiktig til en klumpfri røre.
  3. Hell røren i formen og stek i nedre del av ovnen i ca. 35-40 minutter. Ta ut og la avkjøle før du skjærer i tre lag.

Passionsfruktcurd:

  1. Pisk eggene lett i en varmebestandig bolle. Rør så inn melis, sitronskall og sitronsaft.
  2. Senk bollen i et vannbad som småkoker på middels varme. Varm curden under konstant omrøring til den tykner.
  3. Ta av varmen og rør inn smøret og innholdet i to pasjonsfrukter, rør til alt smøret har smeltet. Hell over i en rengjort krukke og lukk umiddelbart med lokk. La den avkjøles helt før bruk.

Hvit sjokoladesmørkrem:

  1. Smelt sjokoladen over svak varme og la den avkjøles.
  2. Pisk smør og melis på høy hastighet med elvisper i ca. 5 minutter.
  3. Tilsett sjokoladen mens du hele tiden visper og visp til en jevn smørkrem.

Montering:

  1. Legg den første kakebunnen på et kakefat. Smør på halvparten av curden og legg på neste lag. Smør på den resterende curden og legg på det siste laget.
  2. Sett kaken i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  3. Ta ut av kjøleskapet og smør med hvit sjokoladesmørkrem.
Baka med Frida til nyttår – 3 festlige bakverk å by på. Her smører Frida Skattberg god krem med en Craft-slikkepott fra Le Creuset på kaken som står på Iittala Kastehelmi kakefat.

Bruk en slikkepott som denne fra Le Creuset for å fordele kremen jevnt over kakebunnen.

Foto: Frida Skattberg

Resept: Frida Skattberg

Linnéa Axelson
Forfatter

Til baking

Vis mer

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB