FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 500 POENG

60 DAGER ANGRERETT

Inspirasjon & Tips/Tips/Baka med Fridas 3 enkle påskeoppskrifter
Pynt opp påskefeiringen ved å tilby enkle påskeoppskrifter fra Baka med Frida - en marengskake med friske bær, mini sukkerkjeks og en Silviakake med sitron.

Baka med Fridas 3 enkle påskeoppskrifter

En marengskake med kokos og ferske bær, en silviakake med sitronglasur og mini sukkerbrød med sitron. Feir påsken med Frida Skattberg, også kjent som bakedronningen Baka med Frida ved å bake en av disse tre deilige og enkle påskeoppskriftene som vil lyse opp påskefeiringen din. Her finner du oppskriftene!
onsdag 22. mars 2023
Del artikkel
Bak en klassisk Silviakake i Charlotte-form fra Nordic Ware ved å bruke Baka med Fridas enkle påskeoppskrift. Pynt påskekaken din med fargerikt strø.
Dots serveringsfat 32 cm
Kremhvit
kr 299

FRIDAS ENKLE PÅSKEOPPSKRIFTER

1. SILVIAKAKE MED SITRONGLASUR

En Silviakaka er et luftig sukkerbrød med vaniljeis og glasur – en favorittkake for mange og perfekt som påskeoppskrift. Her har Frida pyntet Silvia-kaken med fargerikt strø som gir den ekstra crunch og smak. Velg å toppe kaken med friske bær eller hvorfor ikke la den deilige glasuren tale for seg selv!

Ingredienser:

Biter: 8 Oppbevaring/holdbarhet: I en kakeboks med tettsittende lokk. Holder seg en uke i kjøleskapet eller tre måneder i fryseren.Glutenfri: Bytt ut hvetemel med glutenfritt mel

Sukkerbrød:

 • 2 egg
 • 2 dl sukker
 • 3/4 kopp kaldt vann
 • 2 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker

Glasur:

 • 125 g smør
 • 1 dl sukker
 • skall fra 1 sitron
 • saft fra 1/2 sitron
 • 2 eggeplommer
 • 2 ts vaniljesukker

Garnering:

 • 2 ss kakestrøssel

Slik gjør du:

Kake:

1. Sett ovnen på 175°C over/undervarme og smør og panér en form (Charlotte fra Nordic Ware), la stå.

2. Pisk egg og melis hvitt og luftig. Rør ned vannet.

3. Bland de tørre ingrediensene hver for seg og vend dem deretter inn i røren, rør til en klumpfri røre.

4. Hell kakerøren i formen og stek i nedre del av ovnen i ca. 25 minutter. Ta ut og la avkjøles. Vend deretter opp på et serveringsfat.

Glasur: Smelt smør og sukker i en kjele på middels varme. Kok opp, kok deretter under konstant omrøring i ett minutt, fjern fra varmen.

6. Tilsett sitronskall og saft, eggeplommer og vaniljesukker under omrøring. Visp nå kraftig til kremen tykner, og la den avkjøles.

7. Fordel den avkjølte glasuren på kaken og topp med dryss.

Bak en klassisk Silviakake med Baka med Fridas enkle påskeoppskrift. Pisk røren til påskekaken med Nordic Ware ballongvisp for en luftig røre.
Bak en klassisk Silviakake i Charlotte form fra Nordic Ware ved å bruke Baka med Fridas enkle påskeoppskrift.
Bak en klassisk Silviakake i Charlotte-form fra Nordic Ware ved å bruke Baka med Fridas enkle påskeoppskrift. Hell glasuren over kaken når den er avkjølt.
Bak en klassisk Silviakake i Charlotte form fra Nordic Ware ved å bruke Baka med Fridas enkle påskeoppskrift. Pynt påskekaken din med fargerikt strø.

2. MARENGSKAKE MED KOKOS & FERSKE BÆR

En marengskake er en klassiker å tilby hele året – både til jul, sommerfesten og nå til påske. Fridas marengskake er en enkel påskeoppskrift med kokos som hovedingrediens, pyntet med ferske bær. Velg å pynte påskekaken din med påskeegg, revet sjokolade eller hva du måtte ønske.

Ingredienser:

Biter: 10-12 Oppbevaring/holdbarhet: 2 dager i kjøleskapet

Marengs:

 • 4 eggehviter
 • 2 dl sukker
 • 1 1/4 dl kokos

Garnityr:

 • 4 dl kremfløte
 • 2 ts vaniljesukker
 • 200 g bringebær - ferske eller opptinte
 • 300 g ferske bær

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 125°c over-/undervarme og kle et brett med bakepapir.
 2. Pisk eggehvitene til et fast skum, tilsett deretter sukker litt om gangen mens du hele tiden pisker. Pisk til en stiv, blank marengs.
 3. Vend inn 1 dl kokos og fordel røren på platen. Dryss så over resterende kokos (1/4 dl) Stek midt i ovnen i ca. 40-50 minutter.
 4. Løft den forsiktig med en slikkepott – løsner den fra papiret er den klar, ellers må den stekes en stund til.
 5. Slå av ovnen og la marengsen avkjøles helt mens ovnen avkjøles.
 6. Pisk fløten luftig, mos bringebærene og rør dem sammen med vaniljesukkeret i kremen.
 7. Fordel kremen på marengsbunnen og strø over ferske bær.
Bak en deilig marengskake med Baka med Fridas enkle påskeoppskrift. Pynt påskekaken med ferske bær som blåbær, bringebær, rips og jordbær.
Bak en deilig marengskake med Baka med Fridas enkle påskeoppskrift på bakeplate fra Nordic Ware. Pisk røren med en ballongvisp for å få en luftig røre.
Bak en deilig marengskake med Baka med Fridas enkle påskeoppskrift på bakeplate fra Nordic Ware. Hell ut røren med en slikkepott for å lage kakebunnen din.

MER STEKEREDSKAP FRA NORDIC WARE

Bak en deilig marengskake med Baka med Fridas enkle påskeoppskrift på bakeplate fra Nordic Ware. Fordel marengsrøren med en kakespade som blir basen din.
 Bak en deilig marengskake med Baka med Fridas enkle påskeoppskrift på bakeplate fra Nordic Ware. Hell ut røren med en slikkepott for å lage kakebunnen din.

3 MINI-SUKKERBRØD MED SITRON

Søte mini-sukkerbrød er et must for din påskefeiring. Det er en enkel påskeoppskrift med få ingredienser. Alt du trenger å gjøre er å helle kakedeigen i Nordic Wares praktiske små former som blir til disse søte små bakverkene. Pynt sukkerbrødene med melis, glasur eller velg å servere dem akkurat slik de er som Frida har gjort!

Ingredienser:

Antall: 6 st Glutenfri: Bytt ut hvetemel med glutenfritt mel Oppbevaring/holdbarhet: I en kakeboks med tettsittende lokk. Holder seg i en uke i et kaldt kjøkkenskap eller tre måneder i fryseren.

Ingredienser:

 • 75 g smør
 • 1 dl melk
 • 2 egg
 • 2 dl sukker
 • skall og saft fra 1 sitron
 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 175°C over/undervarme og smør og panér en form (med 6 små former - Geo bundtlette fra Nordic Ware).
 2. Smelt smøret og rør inn melken.
 3. Pisk egg og sukker lyst og luftig. Tilsett smørblandingen og rør. Vend inn sitronskall og saft sammen med de tørre ingrediensene. Bland sammen en klumpfri røre.
 4. Fordel røren jevnt i formene og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.
 5. Prøv med en pinne – stikk den inn i kaken, er den tørr er kaken klar.
 6. Ta ut og la avkjøle før du vender kakene over på serveringsfat.
Bake sweet mini-sugar cookies in a Geo bundtlette baking tin from Nordic Ware using Baka med Frida's simple Easter cake recipe.
Bak små sukkerbrød i en Geo bundtlette bakeform fra Nordic Ware ved å bruke Baka med Fridas enkle påskeoppskrift. Bland alle ingrediensene i en solid bolle.
Bak små sukkerbrød i en Geo bundtlette bakeform fra Nordic Ware ved å bruke Baka med Fridas enkle påskeoppskrift. Hell i røren med en praktisk slikkepott.
Bak søte mini- sukkerbrød i en Geo bundtlette bakeform fra Nordic Ware ved å bruke Baka med Fridas enkle påskeoppskrift. Her er de helt ferdige fra ovnen.

Vil du vite mer om hvem Frida er? Se hennes inspirasjonsside her!

Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida

Linnéa Axelson
Forfatter

TIL BAKINGEN

Få 500p i velkomstbonus og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB