FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 500 POENG

60 DAGER ANGRERETT

Alt for utelivet

Inspirasjon & Tips/Tips/Taklampe til stue
Her ser du to Tense lampeskjermer fra New Works hengende over en grå sofa og stuebord med bøker.

Guide til å velge riktig taklampe for stuen din - 7 tips & ideer

Stuen, stedet hvor vi sosialiserer, leser, sluker de siste tv-seriene eller bare er. Kort sagt, et rom med ulike funksjoner hvor vi tilbringer mye av fritiden. Så hvordan velger du riktig taklampe til stuen din og hvor mange lyskilder trenger du? Vi har samlet våre beste tips og ideer for å hjelpe deg med å finne den rette taklampen som vil gi deg en koselig og stemningsfull stue å tilbringe tid i, fra tidlig morgen til sen kveld.
tirsdag 13. februar 2024
Del artikkel

7 Tips når du skal velge taklampe til stue

  • Behov & bruk: Hvilke lysbehov er det i stuen din? Brukes det kun som TV-stue eller er det også et rom for å omgås, leke og lese? Å definere hvilke behov som finnes og hvordan stuen faktisk brukes er et godt første skritt for å gjøre det lettere å finne den rette taklampen til stuen.
  • Størrelse på stuen: Har du en stor eller liten stue? Det kan nemlig avgjøre hvor mye lys som faktisk trengs. Jo større rommet er, jo flere lyskilder behøver du. Rommets form kan også avgjøre hvordan lyset spres og reflekteres, en stue med høyt tak kan med fordel utstyres med en stor lampe, mens en med lavt tak er litt mer restriktiv, som avgjør hvilken taklampe som er egner seg best både når det gjelder lysfordeling og hva som passer best estetisk. Her er det viktig å tenke balanse og proporsjoner slik at en taklampe ikke oppleves som for stor eller for liten.
  • Stuens fargeskala er en slik ting som kan påvirke valget av riktig taklampe til stuen. Lyse farger reflekterer mer lys og gjør vanligvis at rommet føles lysere og romsligere. Mørke farger absorberer lys og kan derfor kreve mer belysning for å hindre at rommet føles for mørkt og dempet.
Lantern pendel large
Frosted white opal glass
kr 3 505
  • Velg riktig lyspære, å velge riktig lyspære til en taklampe i stuen kan være vanskelig iblant, men det er avgjørende for hvordan både lampen og rommet faktisk oppleves. Vil du ha et varmt og litt svakt lys eller et kjøligere og sterkere? Med vår guide for hvordan du skal velge riktig lyspære får du mange gode tips som du kan ta med deg når du skal lyssette stua.
  • Å velge en dimbar taklampe til stuen er et verdifullt tips å ta med seg i jakten på den rette lampen. Å ha muligheten til å justere lysstyrken kan være veldig praktisk og nyttig når du ønsker å kunne skape ulike stemninger i rommet. En taklampe til stuen fungerer ofte som generell belysning, det vil si at det er lys som skal til for å kunne sosialisere og som passer om man skal holde på med noe, siden det lyser opp hele eller større områder i rommet. Da er det fint å kunne justere fra maksimal styrke til et litt mer dempet lys er å foretrekke.
  • Kompletter taklampen - selv om taklampen i stua gjør den store jobben når det kommer til belysning, er det like viktig å gi stuen andre lyspunkter, siden en taklampe sjelden kan dekke alle behov. En stue kan enkelt innredes med mellom 10–15 lyspunkter, dette for å skape harmoni og atmosfære men også for å møte behov som lesebelysning. Så gi taklyset ditt i stuen noen venner, det vil utgjøre hele forskjellen i rommet!
  • Stil, farge & form – En viktig del av å velge riktig taklampe til stuen er selvfølgelig å finne en kandidat som kvalifiserer både i stil, farge og form. Vil du ha noe moderne, klassisk, fargerikt eller dempet? Husk at taklampen er en sentral del av stuen, så det er viktig at den på en eller annen måte harmonerer med de andre møbel- og stilvalgene. Det viktige her er å prøve å kombinere det praktiske med det visuelle, da blir det det aller beste.

Taklampe til stue - ideer & tips

Det finnes en overflod av taklamper for stuen, fra store til små, både pendler og plafonder, fra fargerike til nøytrale og i ulike materialer og prisklasser. For at du enkelt skal kunne navigere og finne riktig taklampe til stuen, har vi laget en lister over noen av våre beste ideer for taklamper til stue her:

Rispapirlamper til stuen

Rett med ris! Det er sant at rispapirlampen har fått et skikkelig comeback og kan man gjøre noe annet enn å elske denne taklampen til stuen? En rislampe kan brukes i de aller fleste miljøer og er enkel å blande med ulike interiørstiler. Å henge en eller samle flere i en klynge gir rommet et mykt inntrykk og gir et behagelig lys som ikke blender og som heller ikke forstyrrer lysfordelingen.

Plafonder til stue

Plafonder er en taklampe som noen ganger blir litt oversett, men den er en perfekt taklampe for stue med lavt tak eller hvor du rett og slett ikke vil ha en hengende lampe. Flere plafonder kan også plasseres i større stuer, noe som er bra for å dekke behovet for allmennbelysning. Plafonds er tilgjengelig i en rekke stiler - fra enkle og stilrene til romantiske og trendy plisserte.

Designklassikere - klassiske taklamper til stue

Å investere i en designklassiker er alltid en god idé, dels får du et design som holder over tid, dels på grunn av høy kvalitet på materialer & funksjon. Når du er på jakt etter en taklampe til stue er det mange fine designklassikere å se på, både store og små og i ulike materialer og stiler. Men hvis du vil ha noe tidløst, kan en designklassiker være en verdig investering.

Fargerike & mønstrede taklamper for stuer

For de som tør kan en fargerik eller mønstret taklampe til stuen være en kjærkommen detalj å dekorere med. Her kan du velge noe som står i kontrast til resten av innredningen og gir et eklektisk preg, eller hvorfor ikke plukke opp en farge som du har i resten av innredningen for å skape en rød tråd?

Store taklamper til stue

For de som har en stue med plass og stor takhøyde kan en stor taklampe være på sin plass. Store taklamper til stuer har blitt stadig mer vanlig og her er det mange spennende uttrykk, stiler og materialer å velge mellom. En stor taklampe kan virkelig bli litt av blikkfang i rommet og kan bidra til å løfte atmosfæren i stuen til et helt nytt nivå. Har du en større stue kan det også være nødvendig med en større taklampe for å dekke lysbehovet, så det er viktig å finne den rette balansen for hjemmet ditt.

Vil du ha mer inspirasjon til hvordan du kan innrede stuen din?

Les våre beste tips & ideer her!

Josefin Beijer
Skribent

Få 500p i velkomstbonus og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB