Tre stiler og farger å bli inspirert av til julebordet

Enkel hvit, eventyrlig skogsgrønn eller klassisk rød borddekking til jul? Vi viser deg hvordan du enkelt kan få til tre ulike borddekkinger til julebordet med samme utgangspunkt. Hvilken stil kommer du til å hente inspirasjon fra til årets julebord og julemiddag?

Tips

8 oktober 2020
En hvit og minimalistisk borddekking til jul til årets julemiddag, med naturlige dekorasjoner som kongler og granbar på bordet.

EN HVIT & NATURLIG BORDDEKKING TIL JUL

Foretrekker du den enkle og nedtonede stilen i vinterhvite farger når du skal pynte og dekorere til jul? Bli inspirert av denne enkle, men stilrene borddekkingen til jul som henter inspirasjon fra årets store trend om å være mer bevisst på bærekraft og miljø.

En hvit borddekking med kuvert bestående av rustikke stentøytallerkener, gullbestikk og hvit linserviett.

1. SERVISET: NORDIC SAND SOM BASE

I denne borddekkingen bruker vi det rustikke serviset Nordic Sand fra Broste Copenhagen - både middagstallerken og asjett. Sammen med en enkel, hvit linserviett og bestikk i messing får du raskt en kuvert som føles moderne og enkel, med rimfrost fra en vinterdag.

I den hvite borddekkingen til jul brukes kongler med håndskrevne bordkort til julemiddagens bordplassering.
Kongler som bordkortholdere hviler på en haug av stentøytallerkener fra Broste Copenhagen.

2. DEKORASJONENE: INVITER NATUREN INN

I denne vakre borddekkingen står naturen i sentrum, så la deg selv bli inspirert av skogens små skatter. Plukk noen fine kongler som du kan bruke som bordkort på julebordet, skriv gjestenes navn for hånd, klipp ut kort i samme størrelse og plasser dem i konglene.

Granbar og en rund lysestake i messing med hvite lys står i midten av en hvit borddekking til jul og sprer stemning.
Julekuler i glass fra Iittala som henger i en gren, er en god idé til bordpynt til årets julebord.

3. BORDPYNT: ENKELT OG STEMNINGSFULLT

En vakker og annerledes bordpynt gjør julebordet komplett, og er også en utmerket samtalestarter under middagen. For et julebord i en dempet stil, er det enkle ofte det beste. Granbar og en elegant lysestake, som Circle fra Ferm Living skaper en fin stemning rundt bordet. Om du vil gjøre borddekkingen enda mer spesiell, kan du henge opp en gren over bordet, som du kan dekorere med hvite, klare eller grå julekuler.

En grønn borddekking til jul som henter inspirasjon fra naturen med pynt som grønnkål på bordet.

EN GRØNN & MODERNE BORDDEKKING TIL JUL

Elsker du grønt? Denne fine fargen er en julefavoritt for mange, og i denne borddekkingen skaper de grønne tonene en eventyrlig og harmonisk stemning på julebordet, samtidig som det kjennes både moderne og nytenkende. Her er delene du bytter ut fra den nøytrale, hvite borddekkingen for å skape en grønn og moderne borddekking til jul:

Det er dekket til julemiddag med en grønn borddekking med grønne tallerkener, gullbestikk og grønne vaser.
En grønn kuvert dekket på et grønt kjøkkenhåndkle inviterer til en koselig julemiddag.

1. SERVISET: NORDIC SAND MED GRØNN ASJETT

Vi beholder grunnlaget fra den hvite borddekkingen, men for å få inn det grønne, kan du bytte ut den hvite asjetten med en grønn. Ved å plassere kuverten på et grønt kjøkkenhåndkle i lin, forsterker du denne grønne fargen ytterligere.

En papirkjegle med brente mandler som hviler på middagstallerkenen blir søt pynt på bordet.
Ravfarget glasskål fra Bitz fyllt med brente mandler står på bordet.

2. DEKORASJONENE: GODE OG HJEMMELAGDE

I stedet for de søte små konglene, blir dekorasjonene søtt på en annen måte. Ønsk dine gjester velkommen til bords med fine papirkjegler fylt med ristede mandler som du legger på hver kuvert. Bruk vokspapir til papirkjeglene og hell gjerne opp litt ekstra mandler i en ravfarget skål, som utgjør en fin kontrast mot det grønne.

Grønnkål bukter seg langs midten av bordet som en vakker, naturlig dekorasjon på julebordet.
Grønn, rund vase fra Cooee Design pynter julebordet, som går i grønne toner med inspirasjon henter fra naturen.

3. BORDPYNT: GRØNT OG ANNERLEDES

Gå hele veien med din grønne borddekking og bytt ut granbaret og lysestaken med grønnkål, som får bukte seg som mose langs bordet ditt! Grønnkålen gir borddekkingen liv og blir garantert et samtaleemne under julemiddagen. Og vet du hva det beste med denne dekorasjonen er? Du kan spare grønnkålen, bake den i ovnen og bruke den som sunne mellommåltid i romjula! Med telysholdere fra Tom Dixon som nesten ser ut som stein, og et arrangement av grønne vaser fra Cooee Design i varierende størrelse, legger du siste hånd på verket med denne grønne borddekkingen til jul.

En borddekking til jul i røde toner står klar til årets julemiddag.

EN RØD & KLASSISK BORDDEKKING TIL JUL

Varme, røde farger er klassisk jul, og om dette er mer din stil, kan du få inspirasjon til hvordan du skaper en klassisk og smakfull borddekking til jul her.

En enkel borddekking til jul, der kuverten består av blågrå middagstallerken, rød asjett og gullbestikk.
Sammenrullet kjøkkenhåndkle med nissemotiv hviler på en rød asjett og Nordic Sand tallerkenen, som blir kuvert for en rød borddekking til jul.

1. SERVISE: NORDIC SAND MED EPLERØD ASJETT

Grunnlaget er fremdeles det samme, den rustikke middagstallerkenen fra Nordic Sand og gullbestikk, men her kan du bruke en eplerød asjett for å skape det røde innslaget i kuverten.

En vakker borddekking til jul med røde innslag og nisser av ull.

2. DEKORASJONENE: PYNT BORDET MED NISSER

Om du elsker julen og alt som har med denne høytiden å gjøre, så hører nisser naturlig til. Hvorfor ikke pynte bordet med nisser også? Det sjarmerende kjøkkenhåndkle Tomtenisse kökshanduk fra Almedahls, kan enkelt rulles sammen og bindes med et jutesnøre. Plasser deretter en håndfull små ullnisser på bordet, og du har en klassisk borddekking fylt av nostalgi og julestemning.

Nisse av ull og lys i messinglysestaker blir vakre dekorasjoner som sprer stemning på julebordet.

3. BORDPYNT: STEMNINGSFULLE LYS

I tillegg til nissene på bordet, blir bordpynten til denne borddekkingen den samme grenen som vi brukte i den hvite borddekkingen, men her får den ligge direkte på bordet i stedet for å henge over bordet. Tvinn en mindre lysslynge rundt grenen og forsterk den koselige atmosfæren med levende lys i messinglysestaker.

En rød julestjerne skaper julestemning i vinduet, der den står i en hvit krukke fra DBKD.
Anna julestjerne i rotting fra PR Home skaper et mykt skinn i rommet.
Handlekurv
Lukk