FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

Ekstra rabatt på utvalgte designfavoritter med koden: SPRING

Inspirasjon & Tips/Tips/Vask stekepannnen din rett - tips & triks
Norden stekepanne i rustfritt stål fra Fiskars.

Vask stekepannnen din rett - tips & triks

Med rett behandling, rett vaskemiddel og litt omsorg kan en stekepanne være en sann venn på kjøkkenet i mange år. Så hvordan vasker du stekepannen din på beste måte? Bør ulike stekepanner vaskes på ulike måter? Ja, det bør de. Her finner du tips og triks for hvordan du rengjør støpejernspanner, stekepanner i rustfritt stål, non-stick og kobberer. I tillegg får du litt generelle råd om alt fra hvordan du steker inn en støpejernspanne til hvordan eddik kan bli ditt hemmelige rengjøringstriks!
fredag 25. februar 2022
Del artikkel
Stekpanna i rostfritt stål från Scanpan står i köket.

For at få stekepanna skinnende ren og for å ta bort flekker som kalkavlagringer, er litt eddik et gammel kjerringråd for stekepanner i rustfritt stål eller i kobber.

TIPS & TRIKS FOR ALLE TYPER STEKEPANNER

Avhengig av hvilken type stekepanne du har, så er det litt ulike vedlikeholdsråd som gjelder. Her kan du lese noen generelle tips og triks for at stekepannen din skal vare gjennom mange herlige matlagingsstunder.

  1. Det viktigste vedlikeholdsrådet for stekepanner er rett redskap til rett stekepanne. Tenk tre, plast eller silikon til en stekepanne med non-stick-belegg for å ikke skade belegget. For stekepanner av rustfritt stål eller støpejernspanner kan du bruke alle typer kjøkkenredskaper, inkludert metall.
  2. Stekepannen bør alltid få kjøle seg ned før du skyller av den og vasker den. Ellers risikerer du at stekepannen slår seg på grunn av de raske temperaturforandringene.
  3. Har du brent fast maten i stekepanna? Det er fort gjort, men det er også lett å rengjøre. Når stekepanna har kjølt seg ned, hell vann i den slik at det dekker det som har brent seg fast, plasser stekepanna på komfyren og skru på varmen, så kommer den fastbrente maten slippe taket.
  4. Har du stekt en råvare som har etterlatt seg en hel del fett? Fjern fettet med husholdspapir før du vasker stekepanna, så blir det lettere å rengjøre den, og det er også mer skånsomt mot miljøet.
  5. For at få stekepanna skinnende ren og for å ta bort flekker som kalkavlagringer, er litt eddik et gammel kjerringråd for stekepanner i rustfritt stål eller i kobber. Kok opp vann med eddik i i et par minutter, så forsvinner flekkene. Har stekepannen i kobber skifta farge? Puss den med eddik og salt, så blir også den som ny.
Stekepannen Norden fra Fiskars i rustfritt stål er perfekt til å steke egg i og er lett å rengjøre med oppvaskmiddel.

Det viktigste vedlikeholdsrådet for stekepanner er rett redskap til rett stekepanne. Tenk tre, plast eller silikon til en stekepanne med non-stick-belegg for å ikke skade belegget.

All steel stekepanne i rustfritt stål fra Fiskars er enkel å rengjøre etter matlagingen.

Brent maten i stekepannen? Ingenting å bekymre deg for! Når stekepannen er avkjølt kan du helle vann i den og varme den opp igjen så slipper panna den innbrente maten.

Stekepanne i rustfritt stål fra Scanpan står på kjøkkenet.

En stekepanne i rustfritt stål tåler oppvaskmaskin, men for lengre levetid anbefales likevel håndvask med vaskemiddel og varmt vann.

SLIK VASKER DU ULIKE STEKEPANNER

STEKEPANNE I RUSTFRITT STÅL

En stekepanne i rustfritt stål er en av de enklere stekepannene å vaske, siden disse stekepannene kan vaskes i oppvaskmaskin. For å forlenge levetiden til stekepannen din, er det derimot best å vaske den for hånd med varmt vann. Det går fint å bruke oppvaskmiddel til denne stekepannen, og om det er vanskelige flekker, kan du alltid prøve å rengjøre den med eddik som vi nevnte ovenfor.

Middagen tilberedes i Nordic Kitchen stekepanne fra Eva Solo – en fleksibel non-stick stekepanne.

Selv en non-stick stekepanne rengjøres enkelt med oppvaskmiddel og vann, men husk å kun bruke kjøkkenutstyr av tre, plast eller silikon.

STEKEPANNE MED NON-STICK

Stekepanner med non-stick er også enkle å rengjøre, takket være belegget som hindrer maten fra å brenne fast i panna. På samme måte som med stekepanner i rustfritt stål, så kan stekepanner med belegg vaskes i oppvaskmaskin, men det beste resultatet får du med håndvask og oppvaskmiddel. Pass på at du bare bruker kjøkkenredskaper i tre, silikon eller plast når du steker og rengjør panna, slik at du ikke skader belegget.

Norden støpejernskjele fra Fiskars er lettstelt – det er nok med å bruke varmt vann.

Vask aldri støpejernspanna med oppvaskmiddel eller i oppvaskmaskinen - da forsvinner det innstekte belegget som beskytter panna. Alt du behøver er varmt vann!

STEKEPANNE I STØPEJERN

Siden en stekepanne av støpejern skal stekes inn med matolje, så dannes det et beskyttende lag i panna. Det er derfor veldig viktig at du bare rengjør den med varmt vann og oppvaskbørste - ikke oppvaskmiddel. En støpejernspanne får derfor ikke vaskes i oppvaskmaskin heller, men du kan bruke stålull eller en stålbørste om du har flekker som ikke vil gå bort. Behøver du steke inn en ny beskyttende overflate i støpejernspanna eller var den du kjøpte ikke stekt inn allerede? Da kan du gjøre dette:

  1. Vask støpejernspanna di med oppvaskmiddel for å få en helt ren overflate du kan steke inn.
  2. Når stekepannen har tørket, smører du inn den med matolje og varmer stekepannen til den har absorbert rikelig med olje.
  3. Gjenta prosessen til du kjenner at stekepannen har absorbert nok. Deretter kan du la stekepannen kjøle seg ned før du tørker bor resten av olja med husholdspapir.
Stekepannen i kobber fra Eva Solo er enkel å rengjøre med oppvaskmiddel og vann.

En stekepanne i kobber kan endre farge blant annet på grunn av overoppheting - rengjør den med eddik og salt så blir den skinnende ren igjen!

STEKEPANNE AV KOBBER

En stekepanne av kobber er også enkel å rengjøre enten for hånd med oppvaskmiddel eller i oppvaskmaskin. Tenk på at en stekepanne av kobber kan skifte farge med tiden på grunn av overoppheting eller om du har vasket den for mye i oppvaskmaskin. Da kan det være fint å bruke eddik som pussemiddel, men du kan også bruke vanlige pussemiddel om du foretrekker det.

En bra stekepanne kan gjøre under for matlagingsgleden på kjøkkenet, og kan gjøre at du går fra å være en amatørkokk til mesterkokk. Ta derfor godt vare på den, så kommer den være med deg på mange kulinariske opplevelser i fremtiden.

Les mer: Den beste stekepanna - hvilken stekepanne skal jeg velge?

Arijana Rosso
Forfatter

Stekepanner & Vedlikehold

Se mer

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB