FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

60 DAGER ANGRERETT

Bli medlem & få 10% rabatt

Northern Birdy

Birdy-lamper har overlevd flere tiår med design, og har i dag status som en klassiker innen norsk design. Birdy-serien består av bordlamper, vegglamper og gulvlamper i flere ulike farger. Her finner du vårt sortiment av Birdy-lamper fra Northern.
25 resultater sortert etter

Birdy bordlampe - prisvinnende design

Birdy er en modernistisk lampe fra Northern som har vært populær i flere tiår. Den ble opprinnelig designet av Birger Dahl i 1952, og ble produsert og solgt av det norske selskapet Sønnico. I 1954 fikk bordlampen, som på den tiden ble kalt “s-30016” gullmedalje av det kjente designmuseet Triennale i Milano.

Birdy - relansering av en designklassiker

I 2013 bestemte Northern seg for å relansere denne klassiske lampeserien. Lampene har beholdt det karakteristiske og funksjonelle utseende som gjorde dem så populære i utgangspunktet.

Med denne relanseringen fikk  gjorde Northern det mulig for folk i dag å ha moderne versjoner av denne gamle designklassikeren hjemme hos seg selv. 

Hvilke typer lamper inngår i Birdy-serien?

Birdy-serien har tre ulike lampetyper, slik at du selv kan velge en lampe som passer for dine behov og dine rom. En vegglampe er for eksempel perfekt å plassere på steder der du har liten gulvplass. En bordlampe er perfekt for skrivebordet, og gulvlampen passer ypperlig om du behøver mer lys, men ikke vil lage hull i vegger eller tak.

Hvilke farger kommer Birdy-lampene i?

Birdy-serien fra Northern kommer i en rekke klassisk minimalistiske farger, noe som gjør det lett å matche Birdy-lamper med din egen stil.

  • Birdy bordlampe: hvit/stål, matt grå/stål, matt svart/svart, svart/messing
  • Birdy gulvlampe: hvit/stål, matt grå/stål, matt svart/svart, svart/messing
  • Birdy vegglampe: kommer i to versjoner, en kort og en lang. Vegglampen er tilgjengelig i disse fargene: hvit/stål, matt grå/stål, matt svart/svart, svart/messing

Birger Dahl - mannen bak Birdy-lampene

Designeren bak lampeserien som vi i dag kjenner som Birdy, er Birger Dahl (1916-1998). Han var en pioner når det kom til lamper og lysdesign, og har vunnet flere internasjonale priser for sine design.

Birger Dahl er også kjent som en av de fremste norske interiørdesignerne i etterkrigstiden. Utgangspunktet for hans design, er strenge, geometriske former som han deretter myket opp.

Få 10% rabatt på ditt neste kjøp! Og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB