FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

60 DAGER ANGRERETT

Bli medlem & få 10% rabatt

Møbler/Bord/Sofabord

Sofabord

Stua er en plass for både avkobling og sosiale treff, og et sofabord som passer perfekt for dine behov, gjør dette rommet komplett. Her finner du et stort utvalg stuebord med fin design fra kjente merkevarer.
644 resultater sortert etter
1
...
18
Side 1 av 18

Sofabord i sentrum

Stua er et av hjemmets viktigste rom, og er en sentral plass for både avslapping og sosial omgang, der man spanderer mye av fritiden. Men ingen stue er komplett uten det perfekte stuebordet i midten. 

Her hos Nordic Nest har vi et stort utvalg av sofabord i ulike materialer, former og farger, slik at du skal kunne finne et bord som passer perfekt til deg og dine behov.

Hvorfor er det viktig å velge riktig stuebord?

Siden salongbordet ofte plasseres midt i rommet, spiller både størrelse og design en rolle for både atmosfæren og stemningen i rommet. Med sofabordet er også et møbel som skal kunne fungere praktisk i hverdagen. Materialvalg, høyde og plassering er derfor element du bør tenke gjennom når du skal velge rett sofabord.

Hvilket sofabord skal jeg velge?

For å svare på spørsmålet om hvilket sofabord som passer best for deg, er det viktig å ta hensyn til aspekter som personlig stil, bruksområder og hvordan stua di er utformet.

Det er også viktig å tenke på at sofabordet ikke bare påvirker hvordan hjemmet ditt ser ut, men også skal fungere rent praktisk. Tenk derfor gjennom hvordan du vil bruke stuebordet for at du deretter skal kunne investere i det som passer best for deg og dine behov.

Praktisk eller fint sofabord? Ta hensyn til dine behov

Er det viktigst at sofabordet er praktiske eller fint? Når du skal velge sofabord, bør du stille deg selv følgende spørsmål for å finne ut hva som passer deg best:

  1. Vil du kunne samles rundt sofabordet for en spillkveld med venner? I så fall kan et større sofabord være det beste valget, slik at både brettspill og venner får plass.
  2. Vil du ha mulighet til å sitte og spise i sofaen? Da bør du tenke gjennom materialvalget, siden mange materialer, som for eksempel marmor, ikke er optimalt for dette.
  3. Har du små barn? I så fall kan kanskje runde sofabord være best, slik at du unngår så mange skarpe kanter som mulig.

Hvilket form bør salongbordet ditt ha?

Sofabord kommer i en rekke ulike former som det kan være vanskelig å velge mellom. Her går vi gjennom fordeler og ulemper med de ulike formene som sofabord tradisjonelt sett kommer i, slik at det skal være lett for deg å finne det rette bordet for deg.

Runde sofabord

Runde former i hjemmet ditt gir en økt følelse av rom. Derfor passer et rundt sofabord ekstra bra om du har en mindre stue som du vil skal se større og luftigere ut. Et populært og fint rundt sofabord er Luana fra Bloomingville.

Runde sofabord passer perfekt for barnefamilier, siden man slipper de skarpe kantene som finnes på firkantede sofabord, noe som minimerer risikoen for skader.

Ovale sofabord

På samme måte som det runde sofabordet, gjør et ovalt stuebord at rommet føles større. Mange synes også at den ovale formen er behagelig og gir et mykt inntrykk, noe som er perfekt om du har mange rette møbler i hjemmet ditt.

Dersom du har en lang og rett sofa, passer det ovale sofabordet bra, siden de myke kurvene går hånd i hånd med de rette linjene.

Avlange sofabord

Et avlangt sofabord er ofte romslige og praktiske, og passer ekstra bra om du vil kunne dekorere sofabordet med vakre vaser og lysestaker og samtidig ha ledig plass på bordet som du kan bruke til hverdags.

Firkantet sofabord

Et firkantet sofabord funerer i de aller fleste miljøer. Uansett hva slags type sofa du har, så passer et firkantet bord svært bra. Sats på et mindre, kvadratisk bord om du bor trangt, eller et større firkantet bord for et herlig blikkfang i et stort rom med mye plass.

Hvor stort skal stuebordet være?

Størrelsen på sofabordet bør først of remst tilpasses etter størrelsen på sofaen. Sofaen bør igjen være tilpasset størrelsen på rommet, for å skape best mulig passform og balanse i rommet.

Man pleier å si at sofabordet skal være cirka en halv til en tredjedel av sofaens lengde, noe som skaper den beste komposisjonen i stua. 

Hvor høyt skal sofabordet være?

Høyden på sofabordet skal være tilpasset de sittemøblene som står ved bordet. En tommelregel er at stuebordet bør være like høyt som sofaens sittehøyde, men dette er en mer generell anbefaling. Stuebord er generelt sett ganske lave bord, men det finnes også høye stuebord som passer perfekt til den som vil spise i stua eller skape en lounge-følelse.

Normalt sett er 30-50 cm en bra høyde på et sofabord. Om du ikke vil forplikte deg til en viss høyde på sofabordet, finnes det også sofabord med justerbar høyde, slik at du selv kan variere høyden som du selv vil.

Hvilket salongbord passer til sofaen din?

For det første påvirker den formen som stuebordet har rent praktiske aspekter i livet ditt. For eksempel påvirker dette hvordan du bruker bordet til hverdags, og om du har små barn og vil unngå skarpe kanter, spiller formen på stuebordet en rolle.

Hvilken form du skal ha på salongbordet påvirker også hva slags type sofa eller andre sittemøbler du skal ha rundt bordet. Et rundt bord kan for eksempel være vanskelig å nå for alle, om du har en rett sofa.

Det beste stuebordet til en rett sofa

Om du har en rett sofa eller en svak buet sofa, er det avlange, rektangulære eller ovale sofabord som passer best. Dette gjør at alle som sitter i sofaen når bordet uten problemer.

Sofabord for møbelgrupper

Om du har en møbelgruppe der sitteplassene er plassete rundt bordet, så er et kvadratisk eller rundt stuebord det beste valget. Også det ovale bordet fungerer bra sammen med møbelgrupper plassert slik.

Om du derimot har to sofaer stående mot hverandre, eller en sofa med for eksempel to lenestoler på andre siden, så passer et rektangulært bord best.

Sofabord til hjørnesofaer

Til hjørnesofaer passer det best med et kvadratisk eller rundt stuebord. Formen gjør at alle som siktter i sofaen når bordet, samtidig som at det er lett å forflytte seg til og fra sofaen.

Sofabord til U-sofaer

På samme måte som hjørnesofaer, passer kvadratisk eller rundt salongbord også best for en U-sofa. Den jevne formen passer estetisk sett best mellom sofaens lengderm og gjør det også lettere når man skal reise seg opp og sette seg ned.

Hvilket materiale skal sofabordet ha?

I tillegg til størrelsen, har materialet stor påvirkning på hvilket sofabord som passer best for deg. I likhet med formen, så påvirker materialvalget flere aspekter når du skal velge sofabord. Materialet er ikke bare en estetisk faktor, det påvirker også vedlikeholdet.

Sofabord i marmor

Sofabord av marmor gir en følelse av stilren og eksklusiv design, uavhengig av trender. Det er et levende naturmateriale som kan endre farger og mønster, og som med sine tidløse kvaliteter aldri blir umoderne.

Her hos Nordic Nest finner du vakre og tidløse sofabord av marmor, som for eksempel fra &Tradition.

Om du vurderer å kjøpe et sofabord av marmor, er det viktig å tenke på at marmor er et porøst materiale som er følsomt for både fukt og skitt, noe som krever ekstra pleie og omtanke for at marmoren skal beholde sitt fantastisk fine og eksklusive utseende. Det anbefales ikke å ha mat og drikke på et marmorbord. Om du velger å spise og drikke ved bprdet, er det viktig å tørke bort eventuelt søl med en gang. Ellers kan dette føre til skader på stenen som aldri går bort. Dette gjelder all type væske, inkludert vann, noe som er fint å vite hvis du har blomster i vaser eller krukker på bordet.

Bruk alltid glassbrikker på marmorbordet, og vært forsiktig når du setter ned saker på bordet for å ikke skade overflaten. Om du skal rengjøre bordet, bør du bruke en klut fuktet med vann eller mild såpeløsning. Unngå rengjøringsmiddel, da også disse kan skade marmoren.

Salongbord av glass

Sofabord av glass passer lett inn i de fleste rom, siden de gir en følelse av at de ikke tar opp særlig med plass. På samme måte som marmorbordet, er de også tidløse, og en investering som kommer til å overleve alle trender.

Her hos Nordic Nest finner du blant annet bordet Pedrera fra den danske merkevaren GUBI. Bordet har en vakker glasskive som har fått priser for sitt elegante og moderne design.

Ulempen med glassbord er at de er vanskelige å holde rene, og fingeravtrykk og andre flekker synes lett på disse type salongbord.

Stuebord i tre

Sofabord av tre, som for eksempel eik og valnøtt, skaper en nordisk stil med jordnære toner i hjemmet ditt. Stuebord i tre er relativt enkelt å ta vare på, spesielt om de er behandlet. Å bruke glassbrikker under glass og kopper er imidlertidig nødvendig for at bordet skal holde seg så fint som mulig, så lenge som mulig, og gjelder for alle bord uavhengig av material.

Her hos Nordic Nest finner du blant annet et stort utvalg av sofabord i tre fra den populære merkevaren Muuto.

Om du er på utkikk etter et salongbord i tre, bør du også tenke på at visse treslag blekner lett av solen, og at dersom bordet står i solen, kan det derfor endre farge med tiden. Dette behøver ikke være noe negativt, og bidrar til en viss sjarm og patina til stuebordet ditt.

Sofabord i metall

Sofabord i robust metall blir stadig mer populært, og er perfekt for deg som vil ha et lettstelt sofabord som enkelt kan tørkes av med en fuktig klut. Med NORR11 sofabord i metall kan du enkelt skape en minimalistisk, moderne og industriell stil i hjemmet ditt.

Hvor skal sofabordet plasseres?

For at du skal kunne sitte bekvemt og samtidig kunne røre deg fritt mellom sofa, sofabordet og andre møbler i stua, er det viktig å tenke på hvordan du plasserer salongbordet.

Mellom sofaen og sofabordet bør man ha en avstand på cirka 45 cm, og mellom sofabordet og andre møbler bør du ha en avstand på cirka 80 cm. Dette skaper en luftig følelse i rommet, og gjør det også lett å bevege seg fritt.

Stuebord med praktisk oppbevaring

Å oppbevare bøker, magasin og fjernkontroller i sofabordet sitt er en smart løsning som sparer plass. Derfor er flere salongbord designet slik at du enkelt kan gjemme unna disse gjenstandene når du ikke bruker de. Dette gjør det lett å holde hjemmet ditt trivelig og ryddig, samtidig som at fjernkontrollen er like ved når du skulle ha behov for den.

Miks og match flere sofabord!

Er det vanskelig å bestemme seg for bare ett bord? Eller vil du skape en egen praktisk og kreativ løsning? Kombiner og grupper stuebord i ulike størrelser og høyder for å skape spennende uttrykk i stua di.

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe nytt sofabord

Når du skal kjøpe nytt sofabord, er det et par ting du bør tenke på.

  • Pass på at du ikke overmøblerer stua di. En stor sofa som tar mye plass passer best sammen med et mindre stuebord. Du bør også sørge for at sofa og stuebord tilsammen ikke tar opp for mye av rommet, dette kan få rommet til å virke mindre.
  • For å beskytte stuebordet ditt mot stygge glassmerker, invester i et par glassbrikker.
  • Tenk nøye gjennom de behovene du har, samt hvor mye tid og energi du kan tenke deg å legge ned på å ta vare på sofabordet ditt. Med utgangspunkt i disse behovene, og hva du liker best estetisk, finner du garantert er sofabord som passer deg perfekt!

Få 10% rabatt på ditt neste kjøp! Og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB