FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 500 POENG

60 DAGER ANGRERETT

5 tips for å innrede bokhylle

5 tips for å innrede bokhylle – hjemme hos influenceren @arkihem

Trenger du hjelp til å innrede bokhylla på en fin måte? La deg inspirere av influenceren Anela Tahirovic @arkihems fem tips – alt fra å ha en enhetlig fargeskala og skape stilleben til å innrede med bærbar belysning!
torsdag 14. desember 2023
Del artikkel

HVORDAN BØR DU INNREDE BOKHYLLA?

Arkitekt og influencer Anela Tahirovic, også kjent som @arkihem, har stylet bokhyllA sin og deler sine beste tips om hvordan hun gjorde det. Ifølge Anela er hyllen et favorittmøbel i mange hjem og oppmuntrer til kreativitet. Men hvordan lykkes du med å innrede bokhylla slik at den føles både velmatchet og balansert og samtidig praktisk og personlig?

Her er fem tips for å innrede bokhylla di:

  1. Enhetlig fargeskala
  2. Balanse, proporsjoner og variasjon
  3. Grupper og skap stilleben
  4. Planter og vegetasjon
  5. Lys og lamper
Innrede bokhylle – inspirasjon hjemme hos Anela Tahirovic @arkihem hvor bærbar belysning, LED-lys, planter og stilleben er tips til bokhylla.

Anela Tahirovic @arkihem har innredet sin bokhylle på en pen måte gjennom bærbar belysning, stilleben og en enhetlig fargeskala.

1. INNRED BOKHYLLA I EN ENHETLIG FARGESKALA

Det første tipset er å innrede bokhylla i en enhetlig fargeskala. Velg en eller flere farger som base og deretter en eller to farger som kan bryte av fargen ett eller noen få steder. Dette vil skape en fin helhet og en ro i hyllen din.

– Min hylle består av en base i sort, hvit og messing, der en rødbrun farge kan stå for den interessante fargeklatten som bryter av og fanger blikket sammen med en enkelt grågrønn detalj. Liker du mye farger? Fordel de forskjellige fargeklikkene jevnt for å skape harmoni på hylla, sier Anela.

Har du mange favorittbøker i forskjellige farger? Plasser bøkene med ryggen innover, så beholder du en enhetlig fargeskala i bokhylla!

Innrede bokhylle – inspirasjon hjemme hos Anela Tahirovic @arkihem hvor bokhylla er innredet i en enhetlig fargeskala på gjenstandene for en fin helhet.

Å innrede bokhyllen din i en enhetlig fargeskala vil skape et stilig helhetsinntrykk og en følelse av ro i rommet.

Innrede bokhylle - inspirasjon hjemme hos Anela Tahirovic @arkihem hvor bokhylla er innredet i en enhetlig fargeskala på interiørdetaljene.

Anelas stue får et fint løft ved å innrede bokhylla på en gjennomtenkt og minimalistisk måte – hemmeligheten er å innrede med få ting i samme fargeskala.

DETALJER FOR BOKHYLLEN

2. TRE REGLER NÅR DU SKAL INNREDE BOKHYLLA: BALANSE, PROPORSJON OG VARIASJON

Det er tre regler som bør følges når du skal innrede bokhylla: balanse, proporsjon og variasjon. Ifølge Anela skaper en blanding av ulike typer interiørdetaljer i ulike størrelser en interessant variasjon i bokhylla di.

Bruk små og store gjenstander, høye og lave og gjerne i ulike materialer. Prøv å balansere fargevalg, materialer og vertikalitet jevnt over hyllen for å skape balanse og riktige proporsjoner.

– Samtidig skal du ikke være redd for å bryte det visuelle mønsteret med en enkel detalj eller gest. Noen ganger er det akkurat det som skal til for å lykkes med å skape noe som er visuelt interessant for øyet og som gjør hylla komplett, sier Anela.

Innrede bokhylle - inspirasjon hjemme hos Anela Tahirovic @arkihem der balanse, proporsjoner og variasjon er tre regler når du skal innrede bokhylla di.

Anelas tre regler for å innrede bokhylla er balanse, proporsjoner og variasjon!

3. GRUPPER OG LAG STILLEBEN I BOKHYLLA

Å gruppere mindre gjenstander og lage stilleben i bokhylla gir et mer gjennomtenkt og effektfullt inntrykk. I følge Anela kan det gi et rotete og ubalansert inntrykk om man plasserer gjenstandene én etter én.

Vurder sammensetningen av elementene du velger å kombinere.

Ta utgangspunkt i 2-4 gjenstander når du lager stilleben og kombiner gjerne interiørdetaljer med store kontraster i farge, form og materiale.

Sett mindre gjenstander sammen på toppen av en stabel med bøker eller på et vakkert fat for å holde stillebenet ditt sammen.

Innrede bokhylle - inspirasjon hjemme hos Anela Tahirovic @arkihem hvor stilleben skaper et mer gjennomtenkt og effektivt inntrykk i bokhylla di.

Grupper gjenstandene dine og lag stilleben i bokhylla for å skape et mer gjennomtenkt og effektfullt inntrykk!

VASER TIL BOKHYLLEN

4. STYLE BOKHYLLA MED PLANTER OG BLOMSTER

Ifølge Anela er grønne planter og blomster et kjærkomment element når du skal innrede bokhyllA. De gir ikke bare en livlig følelse, men er en perfekt mulighet til å være litt ekstra kreativ.

– Kanskje lar du en snittblomst synke ned i en glassvase og plukker opp en farge eller nyanse fra en av interiørdetaljene. På denne måten skaper du en rød tråd gjennom hele interiøret i hylla. Men det er like greit å slå til med en vakker bukett eller en potteplante som har formfulle blader eller en interessant vekstmåte som gir hyllen et mer personlig og livlig preg, sier Anela.

BELYSNING TIL BOKHYLLEN

5. BELYSNING OG LYS ER ET MUST I BOKHYLLA

Innred bokhylla din med vakker belysning og stearinlys for å gi en ekstra dimensjon og dybde til hylla. Kompletter gjerne med LED-lys som lar deg innrede bokhylla di med elegante lysestaker.

-En hylle er like viktig for opplevelsen av et rom om kvelden som om dagen. Jeg foretrekker Bærbar belysning for å unngå kjedelige ledninger og dermed få et renere inntrykk. La lampen bli et «center of attention» når du innreder bokhylla di – et ekte «eye catcher», sier Anela.

Les mer: Hvordan dekorere med bærbar belysning

Innrede bokhylle - inspirasjon hjemme hos Anela Tahirovic @arkihem hvor bærbar belysning og LED-lys er perfekte å style bokhylla med.

Belysning er essensielt når du vil innrede bokhylla – bærbar belysning og LED-lys er perfekt å style med!

- For meg er det en prosess som kan ta tid. Jeg flytter ting rundt, kjenner på hvordan det føles, endrer litt og kjenner etter igjen. Det er viktig å ha en rød tråd og jobbe seg videre ut fra noen gitte parametere som farge, form og materiale. La lekenhet og nysgjerrighet gjennomsyre prosessen din, avslutter Anela.

Foto & styling: Anela Tahirovic, @arkihem

Innrede bokhylle - inspirasjon hjemme hos Anela Tahirovic @arkihem hvor bokstøttene i tre deler fra Gejst er perfekte å style bokhylla med.

Bokstøttene fra Gejst i tre deler er perfekt for bokhylla!

Innrede bokhylle – inspirasjon hjemme hos Anela Tahirovic @arkihem hvor bærbar belysning, vaser og stilleben er tips for å innrede bokhylla.
Innrede bokhylle - inspirasjon hjemme hos Anela Tahirovic @arkihem hvor en fin skål fra Design House Stockholm er perfekt å style bokhylla med.

Plasser gjenstandene dine på en stabel med bøker for å skape høyde på bokhylla.

Linnéa Axelson
Forfatter

PYNT TIL DIN BOKHYLLEN

Få 500p i velkomstbonus og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB