FRI FRAKT OVER 599 KR*

RETUR 365 DAGER

10% RABATT- BLI MED I KUNDEKLUBBEN

Belysningsuker med opptil 40% rabatt*

Inspirasjon & Tips/Inspirasjon/HVERDAGSLIVETS FARGER OG DESIGN - BLI KJENT MED HAY
Nærbilde av fargerike Tint vinglass i gult og rosa på Kaleido brett i rosa fra HAY.

HVERDAGSLIVETS FARGER OG DESIGN - BLI KJENT MED HAY

Med utgangspunkt i tanken om at alle har rett til god design, gjorde HAY sin entré på designscenen i 2002 med en eksplosjon av farger. Medgrunnlegger og kreativ leder, Mette Hay, gir oss et innblikk inn i HAYs verden, hva det betyr å være medlem i HAY-familien, og hvordan vi alle kan tilføre litt mer farge i hverdagslivet.
mandag 25. april 2022
Del artikkel
Medgrunnleggerne og Creative Director-duoen Mette og Rolf Hay.

Medgrunnleggere og kreative ledere Mette og Rolf Hay.

Å SKAPE EN NY TYPE DESIGNBEDRIFT

Da HAY ble grunnlagt i Danmark i 2002, var de på utkikk etter nye og innovative måter å møte stadig nye behov som oppstår i den moderne verden. Med en forpliktelse til ideen om at alle har rett til god design, begynte medgrunnleggere og kreative ledere Mette og Rolf Hay å “skape moderne møbler, belysning og interiør for en moderne livsstil, med noen av verdens mest talentfulle, nysgjerrige og modige designere”, hevder Mette, men det var en avgjørende forskjell - prisnivået måtte være mer tilgjengelig enn industristandarden.

Et kjernepunkt for HAY har alltid vært å streve etter å gjøre god design tilgjengelig for så mange mennesker som mulig, noe som fremdeles er vårt oppdrag i dag.

Det er denne filosofien som gjør at HAY er annerledes enn andre designmerkevarer, denne holdningen gjør at HAY føles ekstra innbydende, og produktene, vel, de taler for seg selv.

Fine forpakninger til HAYs produkter ved siden av W&S Chamber vase i Light beige og Flare Stripe lysestake i rosa.
HAY
W&S Chamber vase, Light beige
kr 1 099
HAY
Flare Stripe lysestake, Rosa-hvit stripete
kr 375kr 469
HAY
PC Portable bordlampe, Cream white
kr 949kr 1 249

MØTER BEHOVET I DET MODERNE LIVET

HAYs designfilosofi omfatter også å skape produkter for våre hverdagsbehov; behov som stadig er i forandring. Evolusjon er ofte subtilt og merkes knapt, men de siste årene har endret mye på måten vi bruker hjemmet vårt på.

Da vi grunnla HAY for 20 år siden, ønsket vi å bygge bro mellom hjem og arbeid ved at vi ønsket å skape produkter som kan fungere i begge miljøer. Dette var en del av hva HAY har vært siden begynnelsen, og nå som folk jobber mer hjemmefra enn noensinne, er det enda mer relevant i dag, sier Mette.

Dette synet blir enda klarere når vi tar et dypdykk i HAYs sortiment. Produktene er eklektiske og varierte, fra fargerike oppbevaringsbokser for viktige dokumenter, til presskannen til morgenkaffen. Fra sofaer til papirkurver, det er ingen produkter som ikke kan gjøres på nytt av HAY-designerne.

Trendy Pirouette kopp med fat fra HAY i transparent glas, perfekt for morgenkaffen.
HAYPirouette kopp med fat 15 cl
kr 74kr 109
Hvit PC Portable bordlampe i fargen Cream white fra HAY med Crinkle grått pledd.
HAYPC Portable bordlampe
kr 949kr 1 249
Trendy Matin bordlampe i hvitt, gull og svart med en plissert skjerm från HAY.
HAYMatin table bordlampe Ø 30 cm
kr 1 999kr 2 699

PRODUKTET SOM STARTET DET HELE

Mette er ansvarlig for å ha oversyn over selskapets interiørkolleksjon. En av de første interiørdetaljene som de produserte, var Kaleido brett i samarbeid med den svenske designeren Clara von Zweigbergk. Hun sier:

[Kaleido-brettet] var et produkt som hadde alt: selve HAY DNAet. Det er fargerik, lekent, vakkert og nyttigt.

“Brettets allsidighet betyr at det kan brukes som et brett for smykker, skrivebordsgjenstander eller ganske enkelt som en dekorasjon.” Sier Mette. “Idag er Kaleido-brettet like populært som da det først kom ut, og vi er glade for at vi nylig lanserte det i flere nye farger. Vi mener at god design har lang levetid, og Kaleido- brettet har gjort nettopp dette”, fortsetter hun. Vi kan se deres holdning til langvarig design i store deler av HAYs sortiment, kolleksjonene føles som en moderne hyllest til de store designepokene.

Kaleido brett i hvitt og rosa sammen med Tint vinglass i rosa og gult fra HAY.
HAYKaleido brett M
kr 499
Bonbon Shade lampeskjermer i fargene Yellow melange, Ice cream og City fra HAY.

Tilfør litt farger i hjemmet ditt med en Bonbon lampeskjerm.

En stabel med Dot Cushion Tint 1 dot puter i fargene beige, rose og light grey sammen med Outline pute i fargen Mustard fra HAY.
HAYDot Cushion Tint 1 Dot pute 45x60 cm
kr 715kr 939

HAYS DESIGNPROSESS

HAY kan skryte av et kollektiv bestående av noen av verdens ledende designere, som henter inspirasjon fra kunst, arkitektur og mote for å skape sine unike kolleksjoner.

Vi har ingen modell for hvordan designprosessen hos HAY ser ut, og vi ønsker å fortsette med det, slik at våre kolleksjoner kan utvikle seg naturlig, sier Mette.

Farger har blitt et av HAYs kjennetegn, men det er ikke noe som er gjennomgående i hele deres sortiment. “Når vi arbeider med en kolleksjon, påfører vi farger forsiktig - hvert produkt vurderes for seg og får en spesifikk farge”, hevder Mette. “Iblant starter det med et møte, iblant med et kort informasjonsmøte, og iblant er det et uventet møte…” fortsetter hun. HAYs filosofi er basert på premisset om å skape produkter som dere kunder behøver mest, men som også skal være like originalt og som absolutt skal være vakkert. Denne organiske designprosessen gir dem friheten å gjøre nettopp dette.

La Femme 03 poster fra Paper Collective, Hvit Pao portable bordlampe, Splash Roll Neck vase i hvitt og rødt fra HAY på en benk.
HAYSplash Roll Neck vase L 27 cm
kr 999
 Stilrene Turn On bordlampe i svart og hvitt fra HAY.
HAYTurn On bordlampe
kr 1 640kr 2 199
 En kosekrok med Peas ullteppe i Soft Grey, grått Crinkle pledd, Pouf sittepuff i warm grey sammen med hvit Pao portable bordlampe, hvit Outline pute og grå Dot pute fra HAY.

HAY handler ikke bare om sterke farger, produkter som Crinkle pledd , Outline pute og Pao portable bordlampe har nøytrale farger som skaper en avslappet atmosfære.

HAYS FARGER

HAYs sortiment er et kaleidoskop av farger, lekne former og ulike teksturer. Det er et taktilt element til HAYs design, produktene er innbydende og oppmuntrer beundreren å løfte opp produktet, snu det rundt og oppleve hvert eneste aspekt. Det er en viss åpenhet ved å plassere gjenstander i hjemmet ditt som trygler om å bli plukket opp og lekt med, men for HAY, hva betyr det at et hjem får gjester til å føle seg velkommen?

“Det er mange faktorer som bidrar til hva som gjør at gjester føler seg velkommen, men det viktigste er personlighet. For meg er farger naturligvis veldig viktig. Jeg tror at når du kan se hvordan folk har samlet en rekke ulike objekter og møbler i sitt hjem over tid, så er det nettopp dette som forvandler et hus til et hjem.” Sier Mette.

Så farger kan gjøre at et hus føles mer innbydende, men skandinavisk interiørdesign skriker vanligvis ikke farger. Derimot forandrer tidene seg, og denne våren har for eksempel alt handlet om pasteller. HAY er uten tvil en av de mest fargerike og lekne skandinaviske designmerkevarene som finnes. Mette har noen råd til oss når det kommer til å tilføre mer farger i hverdagslivet:

Jeg har alltid sagt: Velg det du liker. Personlighet er det som tilfører farger.
 Chopping Board skjærebrett i Off-white sammen med Jug kanne i klarglass, Tint glass i rosa, rosa Round glasskje, W&S Soft lysestake Soft Yellow med Candle Twist peach lys fra HAY.

Komplementerende pastellnyanser og lekne former er synonym med HAY.

 Italienske Ice Cup dessertskåler, gule Tint glass og Pirouette kopp med fat på et hvitt Kaleido-brett fra HAY.

Produkter for hverdagen - HAYs nye versjoner av hverdagsprodukter som Kaleido brett eller Italian Ice Cup dessertskål skaper et trivelig retro uttrykk.

Heller jordbærvann fra Jug S Kanne i rosa Tint glass med rosa Round glasskje i, sammen med gul Contour tøyserviett i fargen Lemon i hånden fra HAY.

Fra fargerike glasskjeer til de kontrastfargen langs kanten på deres Contour servietter; HAY elsker å leke med farger.

En blomsterbukett i fargerik Juice Wide vase i gult og hvitt ved siden av PC portable bordlampe i hvitt fra HAY.
HAYJuice Wide vase 22 cm
kr 1 434kr 2 199

HAYS tilnærming til design er unik, fra den nøye utvalgte fargeskalaen til hverdagsprodukter som inspirerer dem. Deres designfilosofi gjennomsyrer hele deres sortiment, men det som er åpenbart over alt annet, er deres lidenskap og den tilknytningen de har til produktene de designer. Det er denne lidenskapen for design og innovasjon som er nøkkelen til HAYs verden.

En blomsterbukett i hvit Arcs vase ved siden av Pirouette kopp med fat og Flare lysestaker i gult og rosa fra HAY.
HAYArcs vase 25 cm
kr 1 239kr 1 549
Lekne PC Portable bordlampe i blått, hvitt og brunt ved siden av trendy Pirouette kopp med fat i klarglass fra HAY.
HAYPC Portable bordlampe
kr 960kr 1 249

Tekst: Rebecca Sparling

Foto: Angeliqa Daldorph

Styling: Linnéa Axelson & Angeliqa Daldorph

Bli inspirert av HAY

Utforske HAY

10 % rabatt på din neste bestilling når du melder deg inn i kundeklubben vår.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB