FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

Alt for utelivet

Inspirasjon & Tips/Inspirasjon/Uendelige muligheter – oppdag det ikoniske hyllesystemet fra String
Her ser du et hyllesystem fra String som gir deg muligheter til å bygge og tilpasse hylla til system som er helt tilpasset ditt behov.

Uendelige muligheter – oppdag det ikoniske hyllesystemet fra String

Med den ideelle blandingen av funksjonalitet, eleganse og allsidighet har String blitt et ikon innom skandinavisk design. String har redefinert konseptet med oppbevaring og fortsetter den dag i dag å fengsle med sin sømløse integrering av form og funksjon. Oppdag den innovative verdenen til String og finn inspirasjon til hvordan du kan bruke en String-hylle i hjemmet ditt.
Fredag 19. januar 2024
Del artikkel

FRA EN ENKEL BEGYNNELSE

Den egenrådige og karismatiske Nisse Strinning tok den svenske designscenen med storm i 1949 da han vant en designkonkurranse med den nå ikoniske String hylle. "Datidens arkitekter og designere ble nesten betraktet som rockestjerner" ler Bo Hellberg, markedssjef for String Furniture, mens vi setter oss ned for en prat på en snørik ettermiddag i Strinnings hjemland Sverige. Det ser imidlertid ut til at Nisse ble holdt i sjakk av sin kone Kajsa Strinning, en annen spirende arkitekt som ble litt forvirret over ektemannens ønske om å delta i en møbeldesignkonkurranse. "Hennes bidrag til denne String-hyllen blir ofte oversett," forklarer Bo, "men uten henne tror jeg bestemt at String-hyllen ikke ville vært så gjenkjennelig som den er i dag."

Bilde som viser en svart-hvitt-reklame for String-hylla fra 1950-tallet.

Like moderne i dag som den gang: en annonse for String fra 1950-tallet.

Så mye av merkevarens enestående brillianse er takket være et par ydmyke og litt beskjedne arkitekter – Nisse og Kajsa Strinning, som introduserte verden for deres banebrytende design under etterkrigstidens leseboom i Sverige. I løpet av denne tiden ønsket bokforlaget Bonnier å oppmuntre sine lesere til å kjøpe og spare flere bøker, så de arrangerte en konkurranse for publikum. Oppdraget: å designe en bokhylle som var rimelig, justerbar og kunne holde minst 2 meter med bøker! Vinnerne ble som kjent Nisse og Kajsa Strinning med sitt smarte og estetisk tiltalende hyllesystem.

Det som gjorde String-hylla attraktiv var lett å legge merke til, den var ingen grenser for hvordan den kunne tilpasses og den ble også levert i flate pakker (som er helt vanlig i dag, men i 1949 var det banebrytende), den var rimelig, enkel å transportere og passet til brukernes behov.

Dette smarte hyllesystemet ble raskt et fast innslag i svenske hjem i løpet av 1950- og 60-tallet, på mindre enn ett år hadde over 40 000 hyllesystemer blitt solgt "- et forbløffende antall for 1950-tallet" utbryter Bo. I 2004, etter en kort produksjonspause, ble merket gjenopplivet av Peter Erlandsson og Pär Josefsson (kjærlig omtalt som "Guttene" av Kajsa og Nisse) og String Furniture vi kjenner i dag ble født.

Svart-hvitt portrett av Strings grunnlegger og designer Nisse Strinning.

Egenrådig og karismatisk: Strings grunnlegger og designer Nisse Strinning

String produserer alle sine produkter i Småland, et område kjent for sin solide produksjonsindustri. Strings produksjon er som en velsmurt maskin som er i stand til å produsere store volumer uten noen gang å gå på akkord med kvaliteten og alltid med stor bevissthet om påvirkningen på miljøet. "- Stålet til gavlene er laget av resirkulerte stål fra Norge", sier Bo. "-Det er en gjennomtenkt og imponerende prosess".

Men kanskje mest imponerende av alt er at Strings produkter virkelig er bygget for å vare. "-Stålendestykkene er utrolig sterke," forklarer Bo, "-de tåler en betydelig høyere vekt enn mange kanskje tror, ​​og pulverlakken er elektronisk smeltet sammen med endestykkene, noe som gjør at fargen og overflaten er perfekt. " "-Alt er designet for å være så bærekraftig som mulig," fortsetter Bo. I tillegg er lengden, bredden og høyden på String-komponentene de samme i dag som da de først ble produsert, hver eneste del av String-hyllen passer sammen, enten den ble laget i 1949, 1975 eller 2024, hva kan være mer holdbar enn det?

String veggavl
brun, 75x30 cm, 2-pk
kr 1 045

EN STRING-HYLLE FOR HVERT ROM & HJØRNE

Det som kanskje er best med Strings produkter er deres tilpasningsevne. Fra stuen til kjøkkenet, badet og til og med uteplassen din - det er plass til en String-hylle i hvert eneste hjørne i hjemmet ditt.

Komponentene passer sømløst sammen, mange starter med den mindre String Pocket og bygger videre derifra. Systemet kan tilpasses etter dine ønsker og behov og kan utvides så mye du ønsker, det er bare fantasien som setter grenser!

I dag inneholder systemet et stort antall komponenter, noen hentet fra Nisse og Kajsas originaltegninger, andre designet de siste årene av Strings dedikerte team. Uansett er dimensjonene og Strings visjon alltid de samme. "-Funksjonalitet er nøkkelen," forklarer Bo. "-Vi er veldig tydelige på at hver del må ha en hensikt, når vi lanserer noe må det være noe som utgjør en forskjell både når det kommer til funksjonalitet og estetikk". – Det er noe vi er veldig stolte av, avslutter han.

VIL DU DESIGNE DITT EGET STRING-SYSTEM?

Enten du er en designentusiast eller leter etter funksjonalitet uten å gå på akkord med estetikken, tilbyr Strings innovative og holdbare hyllesystemer den rette løsningen.

Gi hjemmet ditt et løft, vis frem favorittgjenstandene dine eller bruk bare hyllesystemet slik det opprinnelig var tenkt. Hvert String-system er like unikt som oss, og det er også det som gjør systemet så spesielt. Omfavn Strings tidløse sjarm, med sitt enkle og allsidige design er String mer enn bare møbler – det er beviset på at innovasjon og sofistikert estetikk går hånd i hånd.

Bygg ditt eget String-hyllesystem her (kun tilgjengelig på skrivebordsversjon).

Her ser du en hvit String-hylle med bøker.
Rebecca Sparling
Forfatter

Utforsk String

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB