Sju interiørtrender høsten 2020

I løpet av året har det handlet mye om interiør som skaper et harmonisk hjem - og disse sju interiørtrendene høsten 2020 er inget unntak. Sterke 70-tallsvibber, japansk inspirasjon og brunt som ny favorittfarge - her er høstens interiør.

Inspirasjon

7 oktober 2020

EN NY SESONG - INTERIØRTRENDER HØSTEN 2020

En ny og etterlengtet interiørsesong er her, og nå lengter vi etter høstens mørkere farger og koselige stunder med en kopp kaffe og et varmt pledd. Etter ett år og en svært annerledes sommer, kommer høsten med nye forhåpninger og en større innsikt i hvor viktig det er med et avslappende hjem som man trives i. Som alltid dukker nye trender opp før en ny sesong, og vekker til live følelsen som at dette er noe vi bare må ha! Disse sju interiørtrendene høsten 2020 kan du forvente deg å se mye av:

  1. Jordfarger
  2. Runde former og buer
  3. Elegante 70-tallsvibber
  4. Kaffestunder
  5. Inspirasjon fra Japan
  6. Kordfløyel
  7. De dekkede bordet
Interiørtrender høsten 2020 hos Broste Copenhagen viser glasert keramikk og brune farger på serviset.

JORDFARGER

Høsten har alltid en mørkere, og dypere fargeskala enn våren og sommeren, og i år er det jordfargene som står i fokus. Terrakotta, dempede grønne farger og brunt er uten tvil høstens mest populære farger. Brunt ser vi spesielt mye av, og finnes på alt fra vaser og puter til farget glass.

Interiørtrender høsten 2020 hos ERNST med brunt kjøkkenhåndkle og brune servietter.
Cooee Design viser høstens interiørtrender i form av den runde vasen Ball i brun farge.

RUNDE FORMER OG BUER

Du har kanskje lagt merke til alle de runde og buede formene i Instagram-feeden din? Ferm Livings vakre buede bordlampe Vuelta og Cooee Designs vase Ball er noen av Instagram-favorittene som kommer til å fortsette å være en del av interiørtrendene høsten 2020. Fra vaser til gulvtepper og speil, runde former er både koselig og stilrent i høst.

Den bueformede lampen fra Ferm Living i hvitt er bevis på høstens interiørtrend - buer.

ELEGANTE 70-TALLSVIBBER

Jordfarger, glaser keramikk og kordfløyel - interiørtrendene høsten 2020 utstråler 70-tallet. Det er den mer elegante 70-tallet, interiøret er fremdeles stilrent, mens vi henter inn enkelte 70-tallsinnslag i moderne, stilrene former. Det elegante 70-tallet kommer også til uttrykk gjennom farget glass, gjerne i gultoner, og taktile materialer som skinn og mokka, i tillegg til kordfløyel.  

Interiørtrender høsten 2020 - collage med brune puter, blomstermønstret kaffekopp og farget glass.
Rundt, blomsterformet teppe i mørke toner fra AYTM viser at interiørtrender høsten 2020 er inspirert av 70-tallet.

KAFFEPAUSER

Høstens mest trendy drikk er uten tvil kaffe, men denne høsten blir det noe mer enn den obligatoriske morgenkaffen. I høst betyr kaffe en rolig stund der du kan koble av. Vi satser på slow brew, nybrente kaffebønner og fine kaffekopper som også blir nye interiørfavoritter i hjemmet.

Interiørtrender høsten 2020 - slow brew med Skageraks kaffekanne i hvitt.
Interiørtrender høsten 2020 - fine kaffekopper og kaffekrus som blir en del av interiøret.

INSPIRASJON FRA JAPAN

Mye av det vi ser for interiørtrender høsten 2020 henter tydelig inspirasjon fra Japans stilrene stil og enkle formspråk. Dette ser vi først og fremst i den økte interessen for lave møbler i høst, som lave senger og bord, men også i høstens og vinterens belysningsfavoritter, som lampene Formakami og William. Denne inspirasjonen fra Japan handler også om at vi i større grad skaper et hjem som i enda større grad inviterer til avslappende stunder. Tenk fine romdelere som skaper flere rolige overflater i hjemmet ditt, og vakre skyggespill som skapes gjennom nøye gjennomtenkt plassering av interiør og innredning.

Ferm Living viser at interiørtrendene for høsten 2020 er lave møbler i tre, med tydelig inspirasjon fra Japan.
Broste Copenhagen viser at en av interiørtrendene høsten 2020 er vegglamper i papir i japansk stil.

KORDFLØYEL

Siden 70-tallet tar over høstens interiørtrender 2020, ser vi også at dette tiårets favorittmaterial kordfløyel også dukker opp i interiøret og innredningen vår. Puter, stoler og lenestoler - i høst finner vi kordfløyel på både stort og smått!

Brun pute i kordfløyel fra House Doctor er høstens mest trendy pute.
Interiørtrender høsten 2020 - collage med rundt speil, stol i kordfløyel og japansk-inspirert lampe.

DET DEKKEDE BORDET

Det dekkede bordet er stort innen interiørtrender høsten 2020 - men våre borddekkinger er enkle og stilrene. I høst er tiden rundt spisebordet viktigere enn en avansert borddekking. Vi dekker bordet med servise som gjerne har en blank finish, en kontrast mot det den seneste tidens rustikke uttrykk og grove overflater. Blankere finish er også noe vi ser på annen keramikk gjennom høsten 2020.

Interiørtrender høsten 2020 viser mer blankpolert porselen til det dekkede bordet, som disse blanke skålene i porselen fra Scandi Living.
 
Handlekurv
Lukk