Adventskos - slik kommer du i julestemning

Iblant kan det være vanskelig å få julestemning. Her gir vi deg sju forslag på aktiviteter til adventstiden, slik at du kommer i den rette julestemningen, og som også gjør at du kan nyte mer av dagene før jul.

Tips

8 oktober 2020
En safrankake tas fra det høye tårnet av kaker som hviler på en rustikk tallerken.

1. BAK SAMMEN TIL ADVENT

Hva hadde julen vært uten nybakte lussekatter, velduftende pepperkaker og andre godsaker man lager i julen? Et koselig adventstips er å helt enkelt ta dere tid til å bake gode julekaker sammen. Ta frem ingrediensene, forkleet og skru på ovnen - til jul får man unne seg en ekstra kake.

Myk pepperkake med glasur serveres på skjærefjøla, for å nytes som adventskos.
Adventskos med varm kakao med ingrediensene, som kakao, melk og minimarshmallows, står ved siden av i skåler.

2. ADVENTSKOS MED JULEKAKER OG NOE VARMT Å DRIKKE

Nå som dere har bakt noe godt eller kjøpt noe smakfullt, benytt sjansen til å sette dere ned, slappe av og bare nyte julens godsaker og hverandres selskap. Hvorfor ikke gjøre hjemmelaget kakao med ekte sjokolade og med gode minimarshmallows? Et annet godt tips til adventskosen, er myke pepperkaker med glasur og tyttebær. Til slutt er jo risengrynsgrøt en juleklassiker.

Rund kopp fra Bloomingvile fylt med kakao.
Julegrøt står servert på bordet i en rustikk skål, og venter på å nytes til adventskosen.
Å lage eget julekort er et stemningsfullt DIY-tips til adventskosen for å komme i julestemning.

3. LAG ET EGET JULEKORT

Kom i julestemning ved å lage et personlig julekort som du kan sende til nære og kjære, der du ønsker dem en riktig god jul! Denne fine jule-DIYen kan du gjøre slik:

Du behøver:

  • Tykkere papir som ser fint ut
  • En penn
  • En mindre kniv
Et hjemmelaget julekort tegnes på fint papir.

Slik lager du et eget julekort

  • Begynn med å skrive julehilsenen nederst på kortet. Du velger selv om du vil skrive for hånd eller på data.
  • Skjær eller klipp ut den størrelsen du vil ha på kortet.
  • Tegn inn en kvist med blad, som er motivet på kortet.
  • Skjær rundt hvert blad slik at du senere kan trykke opp bladene forsiktig. Nå har du et hjemmelaget julekort å overraske familie og venner med!
Til adventskosen forberedes et vakkert julekort, der motivet av et blad tegnes inn og skjæres ut for å skape et tredimensjonelt kort.
 

4. PAKK INN JULEGAVENE

Hvorfor ikke gjøre julegaveinnpakkingen til en avslappende og morsom aktivitet i år? Slipp kreativiteten løs og pakk inn julegavene i vakkert papir, tapetrester eller hvorfor ikke kjøkkenhåndklær for en mer miljøvennlig innpakking? Dette er en perfekt måte å legge ned litt mer omtanke i julegavene, samtidig som at du selv får julestemning! Les mer om miljøvennlig gaveinnpakking her.

Julegaver pakket inn i tapet, dekorert med tørkede appelsinskiver og granbar.
Julegaver som pakkes inn i kjøkkenhåndklær er perfekt for en mer miljøvennlig jul og gaveinnpakking.
Adventskos med juleverksted for store og små. Julens godsaker står på bordet.
Den runde lysestaken POV i messing ligger på bordet, klar for å pyntes med pistasjekvister som en aktivitet til adventskosen.

5. LAG DIN EGEN JULEPYNT

Slapp av, senk skuldrene og kom i julestemning med ditt egne lille juleverksted som adventskos. Også her kan du slippe kreativiteten løs mens du lager vakker adventspynt. Bind en fin krans du kan henge på døren eller pynt favorittlysestaken POV med granbar, eukalyptus, pistasjekvister - ja, hva du vil for å gjøre den ekstra julepyntet til jul.

En annerledes førjulsgløgg står klar i den grønne skogen der vennene møtes, og tilbyr inspirasjon til adventskosen.

6.INVITER VENNER TIL FØRJULSGLØGG

Sett av noen timer i julestriden og inviter vennene dine hjem til litt adventskos med gløgg og pepperkaker! Det trenger verken være avansert eller tidkrevende, for det er jo tiden sammen som betyr mest. Hold det enkelt og gjør gjerne noe annerledes, som for eksempel å ta førjulsgløggen ute i skogen en vakker vinterdag. Ta med mange pledd, varm gløgg på termos og litt julekaker - mer trengs ikke.

Gløggkos med pepperkaker og nøtter nytes på bakken i skogen.
En haug med ullpledd bæres under armen.
Adventslysestaken Luna, med lys fra Ester & Erik, blir vakker adventspynt og passer utmerket til adventskosen.
Kählers lyslykter formet som grantrær er vakker adventspynt på vinduskarmen.

7. ADVENTSKOS MED ADVENTSPYNTING AV HJEMMET DITT

Få ting skaper den etterlengtede julestemningen like mye som det å pynte hjemmet med adventspynt til tonene av stemningsfull julemusikk. Adventslysestaken må selvsagt frem, men ta gjerne opp resten av julepynten litt tidligere enn du pleier. Da rekker du virkelig å få glede av julepynten. Kählers Nobili-lysestaker formet som grantrær er vakre dekorasjoner som passer perfekt i en tom vinduskarm, og DBKDs populære snømenn kan gjerne kombineres med din hjemmelagde adventspynt for en julefeiring som har plass til alle.

Star Tradings lysestake Luciatog er stemningsfull adventspynt for store og små.
 
DBKD snømenn står på bordet sammen med barnas adventspynt.

 

Handlekurv
Lukk