FRI FRAKT OVER 599 KR*

RETUR 365 DAGER

10% RABATT- BLI MED I KUNDEKLUBBEN

Produkter
Annet
Logg inn

KUN I DAG - 50% rabatt på glass fra Scandi Living*

Inspirasjon & Tips/Tips/11 kjærlighetsfulle tips på bryllupsdag-gaver
Georg Jensen Bloom skål i rustfritt stål er perfekt å gi i bryllupsdag-gave til par som feirer 25 års bryllupsdag og sølvbryllup sammen.

11 kjærlighetsfulle tips på bryllupsdag-gaver

Er det vanskelig å finne en perfekt bryllupsgave til et par du kjenner eller til din partner? Her gir vi deg 11 gavetips til bryllupsdager fra år 2-50 som du kan overraske med. Fra designklassikere til trendy interiørfavoritter som utvilsomt vil bli satt pris på!
Mandag 27 mars 2023
Del artikkel

HVA KJØPER DU TIL GAVE PÅ BRYLLUPSDAGEN?

Bryllupsdager er spesielle dager der veien deres sammen er verdt å feire. Feir kjærligheten ved å gi bort en vase, porselen, lysestake eller kjøkkenutstyr til partneren din eller et par i din nærhet. Vi tar deg gjennom 11 kjærlige bryllupsgaveideer du kan inspireres av:

11 BRYLLUPSDAG - GAVETIPS

 • 2-års bryllupsdag: Bomullsbryllup
 • 5-års bryllupsdag: Trebryllup
 • 10-års bryllupsdag:Tinnbryllup
 • 15-års bryllupsdag: Krystallbryllup
 • 20-års bryllupsdag: Porselensbryllup
 • 25-års bryllupsdag: Sølvbryllup
 • 30-års bryllupsdag: Perlebryllup
 • 35-års bryllupsdag: Korallbryllup
 • 40-års bryllupsdag: Rubinbryllup
 • 45-års bryllupsdag: Safirbryllup
 • 50-års bryllupsdag: Gullbryllup

Les mer: 11 gode gavetips å gi i bryllupsgave

Stoff Nagel lysestake i krom er perfekt å gi bort som bryllupsdag-gave til par som feirer 25 års bryllupsdag og sølvbryllup sammen.

Stofflysestake er perfekt å gi bort som bryllupsdag-gave som kan samles på

 • 2-ÅRS BRYLLUPSDAG: BOMULLSBRYLLOP

På en 2-års bryllupsdag er det tradisjon å gi en gave av bomull. Da vil et koselig teppe eller sengeteppe være perfekt å gi bort til paret som elsker fredagskos. Eller hvorfor ikke gi bort luksuriøse håndklær sammen med fine såper eller duftlys som bryllupsgave til paret som elsker å skape ekstra luksus i hverdagen. Alt for å feire de første årene sammen som er verdt å feire litt ekstra.

Les mer: Slik skaper du en spa-følelse på badet

Scandi Living sengeteppe i blått er perfekt å gi i bryllupsdag-gave til par som feirer 2 års bryllupsdag og bomullsbryllup. Foto: @joanna.avento

Mykt sengeteppe i beige fra Scandi Living hjemme hos @joanna.avento

Stripes håndkle fra NJRD i beige er perfekt å gi i bryllupsdag-gave til par som feirer 2 års bryllupsdag og bomullsbryllup sammen.

NJRD håndkle - gi i gave til paret som elsker å skape en spa-følelse på badet

 • 5-ÅRS BRYLLUPSDAG: TREBRYLLUP

Temaet for 5-års bryllupsdagen er tre, hvor Kay Bojesens søte dekorasjonsfugler Lovebirds er en designklassiker og er en perfekt gave å gi i bryllupsgave. For par som er ekte designfans er den trendy Night Owl bordlampen fra Fritz Hansen også en verdsatt bryllupsgave. Den elegante trefoten med den ovale lampeskjermen gir en behagelig glød og vises stolt frem på sidebordet eller nattbordet.

Se flere tips på trendy lamper her!

Kay Bojesens trefugler Lovebirds er perfekte å gi bort som bryllupsdag-gave til par som feirer 5 års bryllupsdag og trebryllup sammen.

Lovebirds er perfekte å gi til paret som feirer et trebryllup - 5 års bryllupsdag

Night Owl bordlampen i hvitt og tre er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 5 års bryllupsdag og trebryllup sammen.

Night Owl bordlampe skaper en behagelig glød på soverommet hos @our_home_living

 • 10-ÅRS BRYLLUPSDAG: TINNBRYLLUP

Et tinnbryllup heter det når man feirer 10-års bryllupsdag hvor den tradisjonelle Stumpastaken fra Born in Sweden er inspirert av tinn og er perfekt å gi bort i bryllupsdag-gave sammen med fine lys. Tinn kan også representeres i en fin kvalitetskniv, hvor en middag gjerne kan kombineres med gaven for ekstra omtanke. For hvem liker vel ikke å bli invitert på middag på en spesiell dag som denne?

Vil du ha tips om flere kjøkkengaver å gi til bryllupsdagen? Bli inspirert her!

Stumpastaken er perfekt å gi bort som bryllupsdag-gave til par som feirer 10 års bryllupsdag og tinnbryllup sammen.

Stubbpastaen er en designklassiker og en verdsatt gave til bryllupsdagen

Denne kniven fra Le Creuset er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 10 års bryllupsdag og tinnbryllup sammen.

Gi en kvalitetskniv og skjærebrett til paret som elsker å lage mat

 • 15-ÅRS BRYLLUPSDAG: KRYSTALLBRYLLUP

Orrefors Carat-serien er perfekt å gi bort når du eller en av dine kjære feirer 15-års bryllupsdag. Velg å gi bort en vakker vase sammen med en fin blomsterbukett eller hvorfor ikke gi bort fine champagneglass kombinert med parets favorittchampagne? Det blir garantert en bryllupsdag-gave som kommer bli satt pris på!

Oppdag hele Orrefors-serien Carat her!

Orrefors Carat vase og lysestaker er perfekte å gi bort som bryllupsdag-gave til par som feirer 15 års bryllupsdag og krystallbryllup sammen.

Orrefors Carat-serien er en verdsatt gave til bryllupsdagen

Orrefors Carat vinglass er perfekt å gi bort som bryllupsdag-gave til par som feirer 15 års bryllupsdag og krystallbryllup sammen.

Orrefors Carat-glass er flotte å gi bort sammen med en vin som paret elsker

 • 20-ÅRS BRYLLUPSDAG: PORSLENSBRYLLUP

Når en 20-års bryllupsdag skal feires, er det tradisjon for å gi bort porselen. Det klassiske Swedish Grace-porselenet fra Rörstrand eller Hammershøi fra Kähler er en verdsatt bryllupsgave å gi til de som elsker skandinavisk porselen av høy kvalitet. Velg å gi bort en blanding av ulike typer porselen eller et sett av samme type porselen som paret kan samle fra år til år.

Classic Swedish Grace servise er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 20 års bryllupsdag og porselensbryllup sammen.

Swedish Grace-porselenet er en fin gave å samle på fra år til år

Klassisk Hammershøi servise fra Kähler er perfekt å gi i bryllupsdag-gave til par som feirer 20 års bryllupsdag og porselensbryllup sammen.

Gi Kähler tekanne med tekopp sammen med en god te i bryllupsgave

 • 25-ÅRS BRYLLUPSDAG: SØLVBRYLLUP

Temaet når man feirer en 25-års bryllupsdag er sølv. Da er Bloom-skålen fra Georg Jensen og Stoff-lysestaken fine representanter fra designklassikerne. De er begge i rustfritt stål, men skaper følelsen av ekte sølv. Det er tidløse interiørdetaljer som varer i generasjoner og som blir satt pris på av mange. Det er et trygt kort bare i tilfelle du ikke vet hva du vil gi i gave til bryllupsdagen.

Vil du se flere gavetips på designklassikere? Bli inspirert her!

 • 30-ÅRS BRYLLUPSDAG: PERLEBRYLLUP

Det kalles et perlebryllup når du feirer hele 30-års bryllupsdagen. Havets perler kommer fra skjell, så hvorfor ikke gi en vakker vase eller skål i skallets elegante form i bryllupsgave? Eller gi bort en interiørdetalj som representerer materialet perlemor? Her er det kun fantasien som setter stopper når det kommer til forslag å gi bort som kan representere perler.

ferm LIVING shell pot er perfekt å gi i bryllupsdag-gave til par som feirer 30 års bryllupsdag og perlebryllup sammen. Foto: @muezihome

Shell pot fra ferm LIVING på @muezihome

Mette Ditmer Shell-skålen, som ligner et skjell, er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 30-års bryllupsdag og perlebryllup sammen.

Mette Ditmer skjellskål - perfekt som smykkeskål

 • 35-ÅRS BRYLLUPSDAG: KORALLBRYLLUP

Ved 35-års bryllupsdagen er det korallbryllup som er temaet, hvor du både kan gi en gave i en fin korallfarge eller en gave som illustrerer formen på en korall. Cooee Designs søte interiørdetaljer som ligner havets kreasjoner er fine å gi i bryllupsgave å gi til å dekorere badet med. Tilsvarende er OYOYs fine skål i korallfarge perfekt å ha som smykkeskrin ved siden av sengen på nattbordet.

Saga Bonbonniere-skålen fra OYOY er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 35-års bryllupsdag og korallbryllup sammen.

Gi bort OYOYs skål I korallfarge når paret feirer 35-års bryllupsdag

Denne korallfiguren fra Cooee Design er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 35-års bryllupsdag og korallbryllup sammen.

Cooee Designs korallskulptur - perfekt gave til par som feirer korallbryllup

 • 40-ÅRS BRYLLUPSDAG: RUBINBRYLLUP

40-års bryllupsdag kalles et rubinbryllup hvor du kan gi en gave som er en nyanse av rødt. Du kan gi alt fra designklassikeren Alvar Aaltos vase fra Iittala i en knallrød farge. Eller hvorfor ikke gi bort Målerås glasbruk sine romantiske skåler og lyslykter som minner om røde blomsterblader i bryllupsgave. De skal bli interiørdetaljer i hjemmet som skiller seg litt ekstra ut, som også fanger oppmerksomheten på en elegant måte.

Visste du at rødt er en av årets trendy farger? Se resten av fargetrendene her!

Designklassikeren Iittala Alvar Aalto-vasen er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 40-års bryllupsdag og rubinbryllup sammen.

Alvar Aaltos klassiske vaser fra Iittala finnes i flere herlige farger - perfekte å gi i bryllupsdag-gave

Valmueskål fra Målerås Glasbruk er perfekt å gi i bryllupsdag-gave til par som feirer 40 års bryllupsdag og rubinbryllup sammen.

Poppy-serien fra Målerås glasbruk er verdsatte gaver.

 • 45-ÅRS BRYLLUPSDAG: SAFIRBRYLLUP

Temaet for 45-års bryllupsdagen er Safir. Det er en blå diamant som fint kan representeres ved å gi bort et klassisk blå-hvitt servise som Rörstrand eller Royal Copenhagen. Et kvalitetsservise er perfekt å gi bort som bryllupsdagsgave som kan samles på og passer like godt til hverdags som til fest.

Rörstrands blå og hvite klassiske servise er perfekt å gi bort som bryllupsdag-gave til par som feirer 45 års bryllupsdag og safirbryllup sammen.

Rörstrand erbjuder vackert porslin som håller I generationer

Royal Copenhagens blå og hvite klassiske servise er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 45 år med bryllupsdag og safirbryllup sammen.

Royal Copenhagen er et klassisk servise som er perfekt å samle fra år til år

 • 50-ÅRS BRYLLUPSDAG: GULLBRYLLUP

Gullbryllup heter det når du feirer 50-års bryllupsdag og det er verdt å feire storslått! Cooee Designs dekorasjonsdetalj "knuten" representerer evigheten og er derfor en fin gave å gi til et par som feirer gullbryllup. Gi ellers bort flotte lysestaker eller lyslykter i messing sammen med fine lys til å tenne ved spesielle anledninger som du ønsker å feire litt ekstra.

Shell telysholder i messing er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 50 år med bryllupsdag og gullbryllup sammen.

Design House Stockholms vakre telysholder I messing

Knot fra Cooee Design i messing er perfekt å gi som bryllupsdag-gave til par som feirer 50 års bryllupsdag og gullbryllup sammen.

Evighetsknuten fra Cooee Design - som representerer evig kjærlighet

Håper disse kjærlighetsfulle gaveideene til bryllupsdagen har inspirert deg til å feire bryllupsdagen litt ekstra. Gratulerer med bryllupsdagen!

Foto: Angeliqa Daldorph, Kay Bojesen, Design House Stockholm, Målerås Glasbruk, OYOY, Mette Ditmer, @muezihome, @joanna.avento, @villanyhus, @our_home_living, Orrefors, Born in Sweden

Linnéa Axelson
Forfatter

FLERE GAVETIPS TIL BRYLLUPSDAGEN

Vis flere tips på bryllupsdag-gaver

Nordic Nest bruker cookies for å gi deg en bedre og sikrere kundeopplevelse, tilpasse innholdet og annonser og for å analysere trafikken på nettstedet. Vi kan også dele informasjon om ditt bruk av nettstedet med våre partnere innen sosiale medier, markedsføring og analyse. Du bekrefter at du har lest vår cookiepolicy og godkjenner vår bruk av cookies ved å klikke "Godkjenn og lukk".

Les mer