FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 500 POENG

60 DAGER ANGRERETT

Alt for utelivet

Inspirasjon & Tips/Tips/12 inspirerende tips til feststemte borddekkinger
Skap vakre borddekkinger med fine Scandi Living bestikk, elegant Lines porselen fra NJRD sammen med Geometric linservietter og linduk fra NJRD.

12 inspirerende tips til elegante borddekkinger

Dekk bord til fest med oss! Hent inspirasjon fra 12 flotte festbord, alt fra borddekkinger i pastell, minimalistisk beige til en romantisk borddekking. Slik skaper du en festlig atmosfære for en minneverdig middag med både nære og kjære!
Oppdatert 28 mars 2024
Del artikkel

1. DEN HVITE BORDDEKKINGEN

Dekk et hvitt festbord til bursdagsfeiringen eller som litt ekstra luksus i hverdagen - et trygt, men elegant kort. La det hvite serviset møte hvite servietter med en hvit linduk for en tidløs og stilren look. Legg gjerne til blomster eller valgfrie detaljer for å sette ditt eget personlige preg.

Skap vakre borddekkinger med Scandi Living-bestikket og det elegante Lines-serviset i hvitt fra NJRD sammen med linservietter og linduk i hvitt fra NJRD.
Lines tallerken Ø27 cm 6-stk.
Hvit
kr 499

2. EN BORDDEKKING I PASTELLER

Denne pastelldrømmen av et festbord er mer trendy enn noen gang og bidrar med en nydelig og fargerik feststemning. Pynt med linduk og linservietter i samme nyanser, i kombinasjon med detaljer i myke pasteller for å skape en innbydende helhet. Denne borddekkingen er perfekt for deg som liker å unne deg en hverdag med litt farger – for hvor glad blir man ikke av dette!

Bli inspirert av årets fargetrender her, hvor himmelblått, mintgrønt og lilla nyanser står øverst på listen.

En vakker borddekking i lyseblått og pasteller med hvitt servise fra NJRD, linservietter og linduk.

3. DEN RUSTIKKE BORDDEKKINGEN

Skap en vakker borddekking ved hjelp av rustikke elementer som mørkere toner på både duk og servietter, samt detaljer med grovere struktur. Ta gjerne med naturen inn i borddekkingen din for en mer livlig og naturlig følelse. Denne borddekkingen fungerer hele året og med sitt elegante utseende er den også perfekt å gjenskape som litt ekstra luksus i hverdagen. Eller hvorfor ikke gjenskape dette vakre festbordet til en spesiell høytid?

En vakker borddekking i brune farger - perfekt til hverdag og fest med NJRD servise og tekstiler.

Dekk bordet med tallerkener, servietter og duk fra NJRD i en mørkere fargeskala for å oppnå en vakker og mer rustikk følelse.

4. DEN JORDNÆRE BORDDEKKINGEN

For å skape et innbydende festbord, kan du utforske elementer i den jordnære og naturlige fargeskalaen, supplert med grønne kvister for et tidløst preg. Velg blomster eller grener som appellerer til din personlige smak og som enkelt kan tilpasses etter årstidens skift. En harmonisk blanding av kremhvitt servise, spisebrikker i jute, og en lys linduk, sammen med rustikke glass i dypere toner, skaper vakre kontraster og tilfører en følelse av varme til bordet.

En elegant grå borddekking med Swedish Grace-serviset i fargen Dimma, elegant bestikk fra Scandi Living og grønn plante som en bordløper på bordet.

5. EN BORDDEKKING MED RÖRSTRAND

Rörstrand har en forkjærlighet for det dekkede bordet ettersom de skaper fine og tidløse serviser sammen med vakre interiørdetaljer. Her er en vakker borddekking hvor Rörstrands serie Swedish Grace står i fokus – en svensk klassiker som både er tidløs og fungerer til alle typer vakre festbord. Denne elegante borddekkingen gjør hverdagen med dine nærmeste mer luksuriøs eller gjenskap denne borddekkingen for en romantisk middag med din kjære.

Bli kjent med Rörstrand og deres eldgamle røtter og ikoniske mønstre her.

6. EN BORDDEKKING I BLÅ NYANSER

Skap en fortryllende atmosfære inspirert av sommeren ved å dekke bordet med det klassiske Ostindia Floris-serviset fra Rörstrand, i nyanser av blått og hvitt. Dette vakre serviset inviterer til uforglemmelige og elegante festmåltider året rundt. Med sin tidløse sjarm og elegante design er dette serviset perfekt egnet for både sommerfesten og julemiddagen.

7. EN ENKEL BEIGE BORDDEKKINGEN

Dette er et beige festbord som er enkelt å gjenskape til alle slags spesielle anledninger og som også er utrolig vakkert i sin enkelhet. For å gjenskape denne beige borddekkingen, ta utgangspunkt i en beige base og kombiner deretter med et servise i en lysere nyanse, sammen med beige detaljer som vaser og lys som kan spre en herlig atmosfære rundt bordet. Beige fungerer i prinsippet til alt, inkludert denne tidløse borddekkingen som inviterer til fest året rundt!

8. BORDDEKKING I LANDLIG STIL

Hvis du heller vil dekke bordet i en mer dempet fargeskala, er denne borddekkingen med landlig preg fra @snickargladjen perfekt for deg. Her har hun matchet linservietter i grått med en nydelig lys linduk og dekorert med et fargerikt blomsteroppsats i en glassvase på bordet for en innbydende følelse. Dette er et perfekt festbord som passer til alle årets høytider og festlige anledninger, men også til hverdags som en ekstra luksus!

9. DET EKSTRAVAGANTE FESTBORDET

Fra vakre bakverk til innovative dekorative elementer, server gjestene dine kaffe på en måte de sent vil glemme. Med en leken tilnærming til farger og detaljer, vil ditt ekstravagante festbord skape uforglemmelige øyeblikk!

10. DEN RETRO BORDDEKKINGEN

For de som liker retrostilen og et deilig bistropreg i borddekningen, er denne festdekningen noe å la seg inspirere av. Med en retro-lignende duk kan du leke med farger, mønstre og detaljer i ulike materialer. Denne borddekkingen passer hele året og kan gjøres både enkel og mer festlig. Her er tipset å bruke grunnfargene som knallrød, grønn og blå. La krydderkvernene stå foran på bordet og server tilbehør på forskjellige småretter eller i forskjellige skåler. Legg til elementer av mørkt tre og velg servise som oser retro. Kombiner serviset med elegante glass, gjerne med finsliping for å fremheve retrolooken.

11. DEN NATURLIGE BORDDEKKINGEN

La naturens eleganse spre en herlig stemning ved middagsbordet ved å pynte med rognebær slik influenceren @villasjovik på Instagram har gjort her. Blomster eller planter bidrar til en varm atmosfære rundt bordet, spesielt sammen med tente lys - små detaljer som bidrar til en innbydende følelse for minneverdige middager med dine nære og kjære hele året.

12. EN GRØNN BORDDEKKING MED BISTROSTEMNING

Med servise i denne herlige grønnfargen får du en festlig borddekking med en herlig grønnfarge og en fin innramming. Her er en borddekking i en dempet grønnfarge med høyglanset servise som passer like godt til hverdag som til fest. Skap kontrast med mønstrede servietter, bestikk med fargede håndtak og enkle glass for en uformell og avslappet festdekking. La ulike deler av serviset stå i sentrum på bordet for en litt mer uperfekt følelse og bistro-look.

5 TIPS FOR Å SKAPE VAKRE BORDDEKKINGER:

  • Skap høyde ved å dekke bordet med flere lag tallerkener og pynt med høye vaser eller lysestaker
  • Ta utgangspunkt i et tema hvor både duk, servise og interiørdetaljer matcher hverandre
  • Pynt bordet med tøyservietter som gir en luksuriøs følelse rundt bordet
  • Bruk mange lys på bordet for å gi en varmende og innbydende følelse
  • Bring naturen inn i borddekkingen gjennom blomster eller planter

Vil du vite hvordan du bretter vakre servietter til festen? La deg inspirere av våre tips og ideer om serviettbretting her!

Foto: Angeliqa Daldorph, @snickargladjen, @villasjovik

Linnéa Axelson
Forfatter

Alt til borddekkingen

Se mer

Få 500p i velkomstbonus og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB