FRI FRAKT OVER 799 KR

RETUR 365 DAGER

RABATT 50 KR - MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Produkter
Annet

SOMMERSALG 20-50% rabatt* - Handle nå ➤

Inspirasjon & Tips/Tips/7 gode sommeroppskrifter for alle anledninger
Hjemmelaget gelato i en rustikk bolle toppet med friske blåbær.

7 gode sommeroppskrifter for alle anledninger

God mat og drikke hører sommeren til, derfor har vi samlet de beste sommeroppskriftene som du kan prøve i sommer her. Søtt, salt og alt imellom - her er syv oppskrifter for alle sommerens anledninger.
onsdag 20. april 2022
Del artikkel
Enkel og god sommeroppskrift - en sommersalat med krepsehaler og vannmelon servert i en trendy skjellskål.

Tips: lag en frisk sommersalat av vannmelon & krepsehaler – perfekt som tilbehør eller som en rett i seg selv.

Hvit skjellskål fra By On med sommersalat i.
kr 702kr 879

1.FRISK SOMMERSALAT AV VANNMELON & KREPSEHALER MED MYNTEDRESSING

Salat er alltid populært på sommeren. Det er enkelt å lage og er forfriskende å spise på varme sommerdager. Denne deilige sommersalaten er perfekt å ha som forrett til en sjømatsmiddag eller som en rett i seg selv.

Ingredienser:

  • Agurk
  • Vannmelon
  • Rødløk
  • Cocktailtomater
  • Krepsehaler
  • Romanosalat
  • Fetaost
  • 1 krukke mynte
  • 2 ss presset limesaft
  • 2 dl olivenolje
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 2 krm salt
  • 1 krm svart pepper

Slik lager du salaten:

  1. Skyll salaten og grovhakk den.
  2. Skyll og kutt agurken.
  3. Skjær opp rødløk, fetaost og vannmelon og ha i salaten.
  4. Skyll cocktailtomatene og tilsett dem hele.
  5. Hell av krepsehalene, ha dem i salaten og bland alt sammen.

Slik lager du myntedressingen:

  1. Finstrimle mynten.
  2. Bland mynten med limejuice, olje og vann.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Bland dressingen og hell den i en bolle ved siden av salaten
Hvit skjellskål fra By On med sommersalat i.

Hva ville sommeren vært uten rabarbrapai? Prøv å lage en crunchy variant i sommer!

Rabarbrapai som skal bakes i hvit paiform fra Pillivuyt.

Smør en paiform, tilsett rabarbraen og dekk den med havregrynrøren.

2. EN CRUNCHY RABARBRAPAI

Pai er godt hele året, men om sommeren får den gjerne være så syrlig og forfriskende som bare en rabarbrapai kan bli. Prøv gjerne denne gode oppskriften til den neste sommerkaffen:

Ingredienser for 6 porsjoner:

  • 400 g rabarbra
  • 125 g smør
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl sukker
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 dl lys sirup
  • 1 ¾ dl hvetemel
  • 1 krm vaniljesukker
  • 1 krm salt
  • 0,5 ts bakepulver

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 150°C.
  • Smør paiformen.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en egen bolle.
  • Smelt smøret i en kjele sammen med fløte og sirup. Bland inn de tørre ingrediensene.
  • Skyll, skrell og skjær rabarbraen (i ca. 2 cm tykke biter). Legg dem i den smurte paiformen.
  • Fordel røren over rabarbraen og stek midt i ovnen i ca. 40 - 50 minutter.
Grunnoppskrift på hjemmelaget gelato - her toppet med jordbær og mynte.

Ferietips: lag din egen gelato! Basert på grunnoppskriften kan du lageforskjellige smaker. 

3.AVKJØLENDE GELATO

Gelato skiller seg fra tradisjonell is på flere måter, for eksempel er den laget av en større andel melk enn fløte og den serveres ikke like kald som vanlig is. Her er en grunnoppskrift på gelato og tips til hvordan du kan smaksette den.

Ingredienser til 8 porsjoner

Grunnoppskrift:

  • 5,6 dl helmelk
  • 1,8 dl kremfløte
  • 1,8 dl sukker
  • 2 tsk maisstivelse
  • 1 eggeplomme
  • 1 oppskåret og utskrapt vaniljestang

For blåbærsmak:

  • 7,5 dl ferske blåbær
  • 4 ss sukker

Slik lager du grunnoppskriften

  1. Hell 3,1 dl av melken, all fløten og skrap ned vaniljestangen i en kjele. Varm opp slik at det så vidt begynner å boble, det skal ikke koke.
  2. Visp sammen resten av melken, sukkeret og maisenna i en bolle. Rør inn den oppvarmede melkeblandingen.
  3. La blandingen koke sakte under omrøring til sukkeret har løst seg opp og fløten har tyknet litt.
  4. Pisk eggeplommen sammen i en bolle.
  5. Rør den varme kremen sakte inn i bollen med det sammenvispede egget. Hell så røren tilbake i kasserollen og visp alt sammen for hånd på svak varme.
  6. Ta kjelen av varmen og la isen avkjøles til romtemperatur – bruk gjerne et universaltermometer for å få riktig temperatur. Sett røren i kjøleskapet noen timer for å virkelig få røren kald nok før du blander den.
  7. Ta ut av kjøleskapet og fjern vaniljestangen fra blandingen.
  8. Kjør blandingen i en iskremmaskin til isen har fått en kremkonsistens (følg ismaskinens instruksjoner). Hvis du ikke har en iskremmaskin, hell røren i en bolle og sett i fryseren i noen timer. Ta den ut og rør hver halvtime til isen er tykk og frossen, men at den fortsatt er myk nok til å enkelt kunne formes med isskje.
  9. Flytt iskremen over til en frostsikker bolle, 2 timer i fryseren.

Slik gjør du med blåbærsmaken

  1. Kok opp blåbær og sukker og la det småkoke på svak varme til blåbærene har blitt myke og blitt en kremte blanding.
  2. Avkjøl i minst 2 timer i kjøleskapet.
  3. Bland blåbærblandingen i trinn 8 i grunnoppskriften og fortsett med trinn 9 i grunnoppskriften.

Prøv gjerne å smaksette grunnoppskriften – blåbær er en klassisk sommersmak.

En enkel jordbærkake servert på et hvitt kakefat og pyntet med brudeslør.

Hvorfor ikke piske sammen en sommerklassiker?

4.EN ENKEL JORDBÆRKAKE

Ingen sommer, men minst en jordbærkake å nyte! Visp sammen en ekte sommerklassiker slik:

Ingredienser for 10 porsjoner:

  • 4 egg
  • 2 dl strøsukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2,5 dl vaniljevisp
  • 2 l jordbær

Slik lager du kakebunnen:

  1. Sett ovnen på 175°C.
  2. Pisk sammen egg og sukker i en bolle til den blir luftig.
  3. Bland de tørre ingrediensene for seg.
  4. Sikt melblandingen sammen med egg- og sukkerblandingen og rør alt sammen til en jevn røre.
  5. Hell røren i en smurt form med avtagbar kant, ca. 24 cm i diamanter.
  6. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter til kaken får en gyllenbrun farge og er tørr. La kaken avkjøles.

Fyll:

  1. Pisk sammen 2,5 dl vaniljevisp
  2. Skjær 1 liter jordbær i skiver.
En jordbærkake på et hvitt kakefat med ERNST kakespade.

Enkel å lage og verdsatt av store og små - jordbærkake går alltid hjem.

Slik monterer du kaken:

  1. Skjær opp svampekakebunnen i tre like kakebunner.
  2. Smør et raust lag med pisket vaniljevisp på den første kakebunnen.
  3. Tilsett de oppskårne jordbærene slik at bunnen er dekket. Gjenta på neste lag.
  4. Legg på toppen av kaken og fordel resten av den piskede vaniljevispen på toppen.
  5. Pynt med hele jordbær og brudeslør.
Sommerdrink på grapefrukt og boblevann er en enkel og god sommeroppskrift å prøve.

Nyt en ny sommerdrink på ferien - denne med grapefrukt og boblevann er et sommermust.

5.SOMMERDRINK AV GRAPEFRUKT & BOBLER

Prøv en ny sommerdrink i år og bland grapefrukt med boblevann!

Ingredienser for 2 glass:

  • 1 ferskpresset grapefrukt
  • Prosecco
  • Isbiter

Her finner du flere oppskrifter på enkle og gode sommerdrinker.

Enkel oppskrift på brokkoli- og fetaostpai.

Brokkoli- og fetaostpai - perfekt for varme sommerkvelder.

6.BROKKLI- OG FETAOSTPAI FOR ENKLERE MIDDAGER

Enkel, gjerne vegetarmat, passer perfekt for varme sommerdager og i sommer skal vi lage denne deilige brokkoli- og fetaostpaien mer enn én gang.

Ingredienser for 8 porsjoner

Paideig:

  • 5 dl hvetemel
  • 200 g kjøleskapskaldt smør
  • 1 dl kaldt vann
  • 1 nype salt

Fyll:

  • 500 g brokkoli
  • 150 g fetaost
  • 1 stor gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 dl fersk persille
  • 1 ss buljongpulver
  • Smør å steke med

Eggeblanding:

  • 4 dl melk
  • 4 egg
  • 1 dl vellagret ost
  • Svartpepper

Slik gjør du:

  1. Start med paideigen. Skjær smøret i terninger og ha i en foodprosessor.
  2. Tilsett melet og bland til en smuldrete masse.
  3. Hell i vann, litt om gangen, mens deigen blandes og bland alt sammen til en ball.
  4. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i ca 30 minutter i kjøleskapet.
  5. Ta ut deigen og kjevle den ut til en rund form. Kle en rund paiform og la deigen hvile i 15 minutter i fryseren.
  6. Sett ovnen på 225°C.
  7. Skrell og hakk løken. La det surre på middels varme i smør og skrell og press hvitløken.
  8. Skjær brokkolien i mindre biter og stek med løken til væsken har fordampet.
  9. Smak til med finhakket persille og buljongpulver.
  10. Ta paibunnen ut av fryseren og fyll den med brokkoli- og løkblandingen.
  11. Smuldre fetaosten over paien.
  12. Pisk sammen eggerøren og rør inn revet ost.
  13. Smak til med salt og pepper.
  14. Hell eggerøren over paifyllet.
  15. Skjær opp brokkoli og legg dem oppå.
  16. Stek paien nederst i ovnen i ca. 40 minutter eller til paien har fått fin farge.
Piknikmat med brokkoli- og fetaostpai skjært i biter.

Pai er den perfekte sommermaten å ta med på piknik!

Tre smoothie bowls smaksatt med nøtter og bær er et godt tips til en enkel sommeroppskrift.

Gjør det enkelt – en smoothie bowl til frokost i sommer er både deilig, sunn og utrolig enkel å lage.

7.SMOOTHIE BOWL TIL FROKOST

Start sommerdagene på beste måte med en god og sunn frokost. Denne gode smoothie bowlen er et must å prøve denne sommeren.

Ingredienser for 1 smoothie bowl

  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl frosne bringebær
  • 1 banan
  • 1 dl ferske bringebær
  • 1 dl valnøtter og cashewnøtter

Slik gjør du:

  1. Bland yoghurt, banan og frosne bringebær i en blender. Hell i en bolle.
  2. Topp med ferske bringebær og nøtter.

Mangler du noe til baking eller matlaging? Ta en titt på vårt utvalg av stilige bakeredskaper.

Tekst: Arijana Kapic

Styling: Arijana Kapic, Sophie Ottosson, Ellinor Johansson, Åsa Holmkvist

Foto: Angeliqa Daldorph

TIL BAKINGEN

Nordic Nest bruker cookies for å gi deg en bedre og sikrere kundeopplevelse, tilpasse innholdet og annonser og for å analysere trafikken på nettstedet. Vi kan også dele informasjon om ditt bruk av nettstedet med våre partnere innen sosiale medier, markedsføring og analyse. Du bekrefter at du har lest vår cookiepolicy og godkjenner vår bruk av cookies ved å klikke "Godkjenn og lukk".

Les mer