FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 500 POENG

60 DAGER ANGRERETT

Inspirasjon & Tips/Tips/Smarte tips til hagefesten
Bordkort med sommersanger knyttet rundt bunnen av Ripple champagneglasset fra Ferm Living er et smart tips til hagefesten.

Smarte tips til hagefesten

Blant sommerlige potteplanter og frodige trær blir en hagefest den perfekte sommeraktiviteten å invitere venner og familie til. Og det trenger ikke være så vanskelig. Her er 9 smarte tips du kan prøve for en vellykket hagefest som skaper mer tid til å faktisk kunne sosialisere.
fredag 13. mai 2022
Del artikkel
Invitasjon til hagefest med grønt tema som inviterer deg til spleiselag.

Tips: velg et tema for hagefesten og inviter deretter gjestene til å ta med favorittrettene sine slik at dere sammen lager en god buffet.

1. HAGEFEST & SPLEISELAG MED TEMA

Har du lyst å invitere til hagefest, men har egentlig ikke tid til å organisere alt? Ikke la det stå i veien for å skape et av sommerens beste minner, men forbered deg heller på en kjempegod fest! Send ut invitasjoner til gjestene dine hvor du inviterer dem til å ta med favorittrettene eller snacksene deres, slik at alle kan være med å lage festens deilige buffet. For å gjøre det lettere for gjestene dine å tenke på hva de skal ta med, kan du alltid velge et tema å ta utgangspunkt i.

På hagefesten får gjestene hjelp til å dekke bordet med de søte Kastehelmi-tallene fra Iittala.

Tips: skriv ting som må gjøres på lapper som som gjestene kan trekke, slik at alle hjelper til med oppgaver som å dekke bord, grille og vaske opp. Det vil være en god isbryter samtidig som det gjør det enklere for deg.

2. SKRIV LAPPER MED SAKER SOM SKAL GJØRES

Et annet smart tips som gjør festplanleggingen enklere er å skrive lapper hvor det skrives forskjellige ting som må gjøres før, under og etter festen. Gjestene og verten kan ta hver sin lapp når festen starter og noen forslag kan være å dekke bord, tenne grillen eller ta oppvasken etterpå. Større oppgaver kan alltid fordeles på flere, og på neste fest kan man bytte oppgaver med hverandre slik at alle bidrar på ulike måter hele tiden. Dette er et supert tips, dels fordi du ikke trenger å stresse med å ha alt klart til gjestene kommer, dels fordi det fungerer som en isbryter hvis det er folk som ikke kjenner hverandre så godt. Da kan de alltid lære noe nytt om hverandre mens de finner ut hvordan de skal brette serviettene på borddekkingen.

Lapper med kjente sommersanger har blitt knyttet rundt Ripple champagneglass som bordkort på hagefesten.

Tips: skriv ned kjente sommersanger som bordkort og knyt rundt velkomstdrinken slik at gjestene kan finne andre del av sangen og dermed også bordnaboen sin.

Sommerlig bordkort i form av en sommersang på lapp knytt rundt champagneglasset og servietten på bordet.

Knyt andre del av sommersangen rundt servietten på bordet og gjestene finner plassene sine.

Tips til hagefesten er sommersanger skrevet på noter, knytt rundt velkomstdrinken som bordkort.

Bordkort er en god måte å sikre at festen sprer seg rundt bordet.

3. SKAP STEMNING MED SOMMERLÅTER SOM BORDKORT

Bordkort i seg selv er en fin måte å blande mennesker og historier. For en deilig sommervri på det hele kan du lage bordkort basert på kjente sommersanger som du skriver ned på lapper og binder med jutesnor rundt velkomstdrinken og servietter på borddekkingen. Ideen er at gjestene dine skal matche velkomstdrinken sin med serviett og de kan gjøre det på to måter: enten ved å pare den samme teksten eller ved å finne den andre delen av sangen og dermed også bordnaboen. Et perfekt minglingstips og kanskje det til og med blir en sang eller tre?

Tips: Kombiner stoler med benker og krakker rundt bordet, da blir det plass til alle.

4. SKAP PLASS TIL ALLE

Ikke la antall stoler i hjemmet begrense gjestelisten din. Kombiner utestolene dine med krakker eller en benk som Linear fra Muuto. Selv puter på bakken kan være et koselig alternativ for de yngre i selskapet. La kreativiteten flyte, så er det alltid plass til en til.

Ferm Livings runde blomsterkasse Plant Box får her en ny funksjon som drikkestasjon på festen fylt med flasker.

Eller fra en krukke, som her har fått en ny funksjon som drikkestasjon for de voksne.

En drikkestasjon for festens minste med glasskrukke med kran fylt med smaksatt vann og glass fra Design Letters.

Lag en drikkestasjon ved hjelp av en rullevogn.

5. SERVER DRIKKER PÅ SMARTE MÅTER

En hagefest i sola er fantastisk, men da er det også ekstra viktig å tenke på drikkevarene. Gjør det enkelt for deg selv og gjestene dine ved å sette fram alle drikkevarene slik at alle kan ta det de vil ha. Bruk alt fra vinkjølere og glassbeholdere med tappekraner til større krukker eller kurver – så har du nok drikke til hele sommerkvelden. Ved å fylle på med rikelig med is kan du både holde drikkevarene avkjølt, samtidig som at det blir et festlig serveringstips perfekt til en hagefest. Glem ikke å sette fram vann på bordet i store glasskarafler.

Store brødstykker som gjestene kan ta av på hagefesten, servert fra en rustikk Bloomingville-brødkurv.

Tips: sett gjerne maten på bordet for en avslappet atmosfære.

Brød brytes og nytes på hagefesten.

Det er praktisk når gjestene kan velge tilbehør selv i løpet av middagen, så det blir mindre løping og mer tid til sosialt samvær.

Et smart festtips til hagefesten er å plassere krydderurter på bordet i krukke fra DBKD, fordi det både ser fint ut på bordet og gjestene kan plukke selv.

Som et lite ekstra krydder til maten.

Grilling ved bordet på hagefesten ved hjelp av bordgrill fra Eva Solo er et godt og sosialt tips.

Og hvorfor ikke grille sammen med en fleksibel bordgrill? En enkel og herlig avslappet aktivitet til festen.

6. GRILL DIREKTE PÅ BORDET & ENKLE SMÅRETTER

Iblant er det koselig å ha en mer organisert middag, men til hagefesten ønsker vi å holde stemningen herlig avslappet og fokusere på sosialt samvær. Hvorfor ikke sette frem krydder som kan plukkes, brød som kan brytes og grønnsaker som kan grille direkte på bordet med en fleksibel bordgrill fra Eva Solo? Det skaper fort en mer avslappet atmosfære, samtidig som man har tid til å sosialisere uten å løpe for å fylle på eller passe på maten.

Grønt ullpledd fra Klippan Yllefabrik henger på stolen som gjestene på festen kan pakke seg inn i når temperaturen synker.

Tips: legg gjerne ut pledd så festen ikke trenger å ta slutt bare fordi kvelden blir kaldere. Her Knut ullpledd fra Klippan Yllefabrik.

8. FINN FRAM TEPPER & PUTER FOR HERLIGE SOMMERKVELDER

Når hagefesten er i gang, vil du ikke at en kjøligere kveld skal gjøre at festen må flyttes inn. Legg derfor varme tepper på ulike steder og lag koselige sittehjørner med veldig puter man kan lene seg tilbake på. Det skaper en koselig følelse på uteplassen din og putene blir stilige dekorasjoner i seg selv.

Korbo-kurver av stål i ulike størrelser står på plenen for å kaste små baller i.

Tips: ordne leker og aktiviteter på festen! Hva med ballspill for store og små der dekorerte kurver utgjør spillets poengskala.

Barna plukker ville blomster på enga for å lage blomsteroppsatser på hagefesten.

Eller hvorfor ikke la barna plukke ville blomster til festen? Da får de muligheten til å lage søte buketter selv å overraske de voksne med.

9. ARRANGER LEKER & AKTIVITETER

Leker er alltid et smart tips til festen og på hagefest blir det ikke mer passende enn det. Hva med bowlingspill hvor du pynter stilige kurver som Korbo med engblomster slik at du kan se hvem som kaster best i gruppa eller en runde med klassiske kubb? Eller hvorfor ikke holde barna opptatt og la dem plukke ville blomster til å pynte festen med og lage søte buketter å gi til foreldrene? Leker og aktiviteter er perfekte aktiviteter når verken voksne eller barn kjenner hverandre godt. Det er også koselig når store og små kan være med på noe sammen.

Les mer: 4 tips til morsomme sommeraktiviteter til sommerfesten

Styling: Åsa Holmkvist Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Rosso
Forfatter

Til hagefesten

Få 500p i velkomstbonus og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB