En kjele er spesielt godt egnet for å varme opp flytende ingredienser som for eksempel vann, melk og saus. Kasseroller har som regel rette og høye sider, i tillegg til håndtak som beskytter både deg og hendene dine fra varmen.
Her hos Nordic Nest har vi et stort sortiment kjeler og kasseroller, nøye utvalgt fra kjente og populære merkevarer.
En kjele av høy kvalitet bør være en del av kjøkkenutstyret på ethvert kjøkken, uavhengig av hvor erfaren du er. Ikke bare gjør kvalitetsprodukter matlagingsopplevelsen bedre, du oppnår ofte bedre resultat også.
Her kan du utforske kjeler og kasseroller fra kjente og populære merkevarer som for eksempel Brabantia og Le Creuset.
I vårt store sortiment kan du også finne lokk til kjeler og kasseroller. Ved å bruke lokk, blir maten raskere varmt, og det holder også maten varm lengre og at den ikke tørker ut like fort.
Mens du koker maten, vil et lokk også hindre sprut og søl. Dersom du velger et glasslokk, kan du holde øye med maten mens den koker.
Når du skal velge kasseroller for kjøkkenet ditt, er det viktig å tenke gjennom materialvalg, hva slags ovnstopp du har og hvor stor kjele du behøver.
Når du skal velge den beste kjelen for deg og ditt bruk, er det viktig å tenke på hva slags ovnstopp du har, ettersom noen kjeler fungerer bedre på visse typer ovnstopper.
Induksjon blir stadig mer populært, siden de er energieffektive og blir raskt varme. De er imidlertid ikke kompatible med alle typer kjeler og kasseroller. Dersom du har en induksjonstopp, er det derfor viktig at du undersøker om kjelen kan brukes på induksjonstopp før du kjøper den.
Kjeler som passer til induksjonstopp, skal ha en magentisk bunn eller lag.
Siden ulike materialer har ulike egenskaper, det er derfor viktig å tenke gjennom materialet når du skal kjøpe kjeler.
Rustfritt stål er det mest populære valget, og passer like bra til hjemmekokker som til profesjonelle. De har lang levetid, blir raskt varme og er enkle å rengjøre. Rustfritt stål er slitesterkt og ruster ikke, noe som gjør at du kan ha nytte og glede av kjelene dine lenge.
Kobber leder varme svært godt, og fordeler den jevnt og raskt i hele kjelen. Disse kjelene avkjøles også veldig raskt, noe som gir deg mye bedre kontroll over temperaturen. På grunn av disse egenskapene finnes det en rekke kjeler som har kobberbase for å forbedre varmedistribusjonen. Kasseroller i kobber er også svært vakre, og kan være vakre detaljer på kjøkkenet når du ikke bruker de.
En kjele i støpejern er utmerket for matretter som skal koke lenge, siden støpejern beholder og fordeler varmen lenge.
Støpejern kan også brukes på alle slags ovnstopper, til og med åpen ild om du skal lage mat ute.
Når man bruker aluminium i kjeler, er det som en indre kjerne i kjelen for å gjøre den lettere og for å spre varmen jevn i kantene, siden dette materialet ikke bør være i direkte kontakt med maten.
I tillegg kan aluminium inngå som en del av bunnen, siden den fordeler varmen jevnt og reduserer risikoen for å brenne maten.
Det finnes også flere kjeler i ulike materialer som har et non-stickbelegg i bunnen. Fordelen med dette er at maten ikke kommer til å feste seg i kjelen, noe som gjør de lette å rengjøre. Du behøver heller ikke bruke så mye olje eller fett når du bruker kjeler med non-stick.
Når du skal velge størrelse på kjelen, er det viktig å legge merke til hvor mye mat eller væske det er plass til i kjelen.
En mindre kjele med diameter på 16-18 cm er enkel å bære, selv når den er full, men kan være for liten om du har en stor familie eller om du skal varme store mengder mat eller væske. Da kan det kanskje være mest med en kasserolle som har en diameter på 22-24 cm.
En liten kjele med en diameter på 10-12 cm er perfekt om du skal varme små mengder væske, som for eksempel en kopp melk eller om du skal smelte smør. Her hos Nordic Nest kan du også finne kjeler og kasseroller i sett, noe som gjør at du enkelt kan ha din favorittkjele i ulike størrelser.