FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

60 DAGER ANGRERETT

Bli medlem & få 10% rabatt

Merkevarer/Louis Poulsen

Louis Poulsen

Den danske lampedesigneren Louis Poulsen er verdenskjent for sine elegante og nytenkende lamper og belysning. Deres lamper har formet lys og skapt atmosfærer siden 1874. Her finner du moderne lamper fra Louis Poulsen.

Populære filtre

0 resultater sortert etter

Louis Poulsen lamper og belysning

Louis Poulsen designer og produserer eksklusive lamper i tett samarbeid med kjente designere og arkitekter. Sortimentet til Louis Poulsen består av gulvlamper, pendler og vegglamper som har skapt gode atmosfærer i hjem over hele verden.

Hvilke serier fra Louis Poulsen er mest populære?

Louis Poulsens sortiment består av en rekke eksepsjonelle lampeserier. En av de mest kjente seriene er Poul Henningsens PH 5, der PH 5-pendelen er spesielt populær. Femtallet i navnet kommer av at lampen er 50 cm i diamenter. 

En annen populær serie, er designklassikeren Panthella designet av Verner Panton. Sist, men ikke minst, har vi den ikoniske lampeserien AJ, som ble designet av den kjente arkitekten Arne Jacobsen.

Topp tre mest populære lamper fra Louis Poulsen

  1. PH 5 pendel
  2. AJ gulvlampe
  3. Panthella MINI bordlampe

Hvilke kjente designere har Louis Poulsen samarbeidet med?

Ved å samarbeide med ulike designere, ingeniører og lysdesignere, har Louis Poulsen fått en rekke nytenkende og moderne lamper i sitt sortiment. Dette er lamper som selv etter flere tiår fortsetter å fascinere og engasjere.

  • Arne Jacobsen: denne verdenskjente danske arkitekten står bak den ikoniske lampeserien AJ fra 1957. Det er faktisk disse lampene han er mest kjent for!
  • Poul Henningsen: Poul Henningsen begynte samarbeidet med Louis Poulsen i 1925, og varte helt til hans død. Det er han som står bak de berømte PH-lampene.
  • Verner Panton: Hovedmålet med Verner Pantons design er å provosere folk til å begynne å bruke fantasien sin. Form, funksjon og farger er sentralt i hans formspråk, og det er også han som står bak den innovative Panthella-serien.

Felles for alle disse lampene er det tidløse og elegante designet som gjør at lampene føles like aktuelle i dag, og passer like bra inn i moderne hjem som de ville gjort da de ble designet.

Hva er Louis Poulsens lys- og designfilosofi?

For Louis Poulsen, er lamper mer enn bare praktiske hverdagslige produkter, de er også en viktig del av atmosfæren i et rom. Målet for Louis Poulsen er å skape stemninger og atmosfærer som både får mennesker og plasser til å se vakre ut.

Louis Poulsen-lampene er utformet med tanke på hvordan lampene former lyset, og ikke bare for hvordan lampene i seg selv ser ut. Dette gjør lamper fra Louis Poulsen til unike og spennende innslag i ethvert rom.

Hvor kan man plassere en lampe fra Louis Poulsen?

Siden Louis Poulsen har stort utvalg av ulike lampetyper, er det lett å finne noe som passer dine behov. Louis Poulsen har en rekke ikoniske pendler, som er fantastiske blikkfang over spisebordet eller sofabordet. De har også en rekke elegante gulvlamper, som gjør det lett å plassere mer lys der du behøver det. Bordlamper er et perfekt valg for kontoret, nattbordet eller på et avlastningsbord i stua. Lamper fra Louis Poulsen er designet for å at de skal gli inn i det rommet de plasseres i og bidra til å skape harmoniske og vakre rom. Det er derfor lett å plassere lampene hvor du vil. 

Kan man bruke strømsparende lyspærer i Louis Poulsen-lamper?

Absolutt! Bare pass på å følge de medfølgende instruksjonene. Flere av lampene fra Louis Poulsen har også integrert LED-lampe.

Louis Poulsen-lamper: form og funksjon

For Louis Poulsen er det avgjørende å skape en balanse mellom estetikk og innovasjon i sine design. De elegante lampene skal ikke bare være praktiske, de skal også være fine å se på både når de er på og av. Lampene fra Louis Poulsen er også designet for at de skal tilpasse seg de omgivelsene de er en del av, for å skape harmoniske rom med gode atmosfærer.

Hvordan rengjør jeg min Louis Poulsen-lampe?

De fleste lampene fra Louis Poulsen kan rengjøres med en fuktig klut. Før du rengjør lampen din, er det viktig å lese nøye gjennom monteringsanvisningen som fulgte med lampen da du kjøpte den.

Er lamper fra Louis Poulsen nummererte?

Ja, alle lamper som er pakket etter desember 2009 blir levert med to små klistremerker med et unikt nummer på. Det ene merket settes på lampen, og den andre sparer du på et trygt sted, gjerne sammen med kvitteringen. Dersom lampen skulle bli stjålet, kan du levere nummeret på lampa til politiet, hvilket gjør det lettere for dem å identifisere rett eier om den skulle bli funnet.

Historien bak Louis Poulsen

Louis Poulsen sin historie strekker seg helt tilbake til 1874. De er mest kjente for for å designer moderne og nytenkende lamper som også er funksjonelle.

Louis Poulsen fikk sitt gjennombrudd med Paris-lampen, som ble designet av Poul Henningsen i 1924. Året etter vant ahn gullmedalje for sine lamper på den samme utstillingen.

Det var  Poul Henningsen som introduserte ideen om at designet skal forme lyset, en tanke som fremdeles preger måten Louis Poulsen designer lamper og belysning på.

Få 10% rabatt på ditt neste kjøp! Og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB