FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

60 DAGER ANGRERETT

Bli medlem & få 10% rabatt

Rødvinsglass

Hver slurk av rødvin er en reise gjennom smaker og aromaer, og det riktige glasset kan gjøre hele forskjellen. Vår samling av rødvinsglass er nøye utformet for å forbedre hver nyanse av din favorittvin. Enten du er en erfaren sommelier eller bare begynner på din vinreise, vil våre rødvinsglass forvandle dine vinopplevelser til uforglemmelige øyeblikk.
272 resultater sortert etter
1
...
8
Side 1 av 8

Rødvinsglass - hva bør du tenke på når du kjøper vinglass til rødvin

Om du foretrekker rødvin, er det smart å investere i et gode og fine rødvinsglass, slik at du kan nyte rødvinen litt ekstra. Mange glass spesifiserer hvilke type vindruer som passer best til vinglasset, og kan være et bra sted å starte når du skal kjøpe rødvinsglass. 

Rødvinsglass med bred kuppel - for en rikere smaksopplevelse

Om du foretrekker modne røde viner, bør du investere i vinglass som har en bredere kuppel og rundere form. Ved at glasset har en større kuppel, blir vinen luftet, noe som utvikler både smak og duft enda mer.

Hva er bouquet og hva har det med vinglass å gjøre?

Bouquet er de duftene som vinen utvikler med tiden. Når du lukter på vinen for første gang, er det hovedsaklig aromaen du kjenner. Bouquet kommer frem etterhvert når vinen har vært utsatt for luft, og er mer dominerende i eldre viner.

Neste gang du drikker et glass vin, lukt på vinen før du sirkulerer den rundt i glasset, og så lukter du igjen.

To ulike typer rødvinsglass

Hovedsaklig finnes det to ulike typer rødvinsglass, som er utformet for å fremheve de ulike smakene og duftene som kjennetegner de ulike vindruene.

  1. Burgundy vinglass

Burgundy vinglass har et bred kuppel, som eksponerer større deler av vinen til luft, noe som igjen lar aromaen og bouquet tre frem. Den brede kuppelen gjør det nemlig lettere å sirkulere og lukte på vinen, noe som igjen påvirker din smaksopplevelse.

Blant våre mest populære Burgundy vinglass, finner vi serien More fra Orrefors.

  1. Bordeaux vinglass

Et annet type vinglass, er Bordeaux vinglass, som har litt mindre kuppel enn Burgundy-glassene. Disse vinglassene har ofte en smalere form, noe som styrer vinen mot den bakre delen av munnen, og på den måten fremheves karakteristiske trekk ved denne vintypen. Bordeaux vinglass passer spesielt godt for fyldigere viner, som Cabernet Sauvignon og Syrah.

I serien Authensis fra Spiegelau finner du vakre vinglass som passer perfekt til viner med denne druetypen.

Minimalistiske vinglass for de fleste røde viner

I serien Raami fra Iittala finner du rødvinsglass som passer en rekke ulike typer rødvin og anledninger. Med sitt minimalistiske design og rette linjer, skaper glassene en avslappet stemning.

De minimalistiske vinglassene gjør at de kan passe til enhver borddekking og enhver anledning, noe som gjør de til svært fleksible og allsidige. Et annet eksempel på minimalistiske vinglass, er serien Ripple fra Ferm Living.

Populære filtre

Få 10% rabatt på ditt neste kjøp! Og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB