BARE I DAG: 50% rabatt på Dots fra Scandi Living*
I 2004 vant Aujalay Sveriges prestisjetunge pris for Årets kokk, og i 2011 ble han kjent over hele landet da han gikk inn som en av tre dommere i Sveriges versjon av det verdenskjente TV-programmet MasterChef. Markus Aujalay har en imponerende karriere bak seg, men det var ikke alltid gitt at han skulle bli kokk. – Jeg har alltid vært interessert i mat selv om den interessen kanskje først og fremst var i spisingen. Jeg tenkte imidlertid ikke på at jeg skulle bli kokk da jeg var yngre. Den interessen kom da jeg begynte å jobbe på restaurant på kvelder og i helger som 13 - 14-åring. Jeg fant ut at jeg trivdes i det miljøet og det er nok der ideen om å jobbe som kokk begynte.
Enten det er på en av restaurantene hans eller på hans umåtelig populære YouTube-kanal, så imponerer Markus daglig seerne med en rekke appetittvekkende retter. Den første retten han kan huske kom til da Markus var syv år gammel, men han tør ikke si at han mestret den. – Jeg vet ikke om mestring er det rette ordet, ler Markus.
Men den første retten jeg husker jeg lagde hjemme, var da jeg var kanskje syv år gammel. Jeg sto på en krakk på kjøkkenet og lagde en Chili con Carne til alle i familien.
– Jeg fikk ha kontroll og bestemme hvordan det skulle smaksettes, jeg husker fortsatt den følelsen – hvordan det var å kunne eie situasjonen og kunne bestemme alt selv. Det var fantastisk, så jeg husker det godt.