FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 500 POENG

60 DAGER ANGRERETT

Produkter
Annet
Inspirasjon/Bli kjent med/Gjør øyeblikket skandinavisk med NJRD
NJRD er designet av svenske prins Carl Philip Bernadotte og Oscar Kylberg. Her finner du ulltepper, pledd av resirkulert bomull, vaser og servise.

Gjør øyeblikket skandinavisk med NJRD

NJRD dukket opp på den skandinaviske designscenen i 2020, og er resultatet av en lidenskap for skandinavisk livsstil og et ønske om å produsere funksjonell design. NJRDs produkter er en blanding av sterke farger, taktile materialer og grafiske former som vekker alle sansene. Vi tar en dypere titt på kolleksjonene designet av den prisvinnende duoen Bernadotte & Kylberg.
Fredag 12. august 2022
Del artikkel

MØT DESIGNERNE 

EN svensk merkevare, NJRD (uttales Njord) er et nytt tilskudd til den skandinaviske designverdenen, og ble lansert i 2020. Designduoen Bernadotte & Kylberg er det prisvinnende designsamarbeidet bak merkevaren, der de tar med segsin omfattende designbakgrunn og kunnskap. 

Designduoenhar, på ulike tider, studert ved Forsbergs, en grafisk designskole i Stockholm. Carl Philip Bernadotte har også studert ved Rhode Island School of Design, en prestisjefylt kunsthøgskole i USA, mens Oscar Kylberghar jobbet som kreativ direktør for flere merkevarer både i hjemlandet Sverige og også internasjonalt. 

Siden starten av samarbeidet i 2012 har duoen designet produkter for mange kjente merkevarer både hjemme i Sverige og i utlandet. Du kjenner kanskje allerede til Helix-kolleksjonen til eller Stockholmfor Stelton,i tillegg tilkolleksjoner for Skultuna og en suite på ishotellet i Sverige. 

Bernadotte & Kylbergs designspråk er ofte grafisk og moderne, samtidig som de har en lidenskap for å videreføre den skandinaviske designarven. Det er disse egenskapene som karakteriserer NJRD-produktene.

Designerne bak NJRD-kolleksjonene - Oscar Kylberg og den svenske prinsen Carl Philip Bernadotte.

Møt designerne bak NJRD - Oscar Kylberg og Carl Philip Bernadotte. 

NJRD-OPPDRAGET

Bernadotte & Kylbergs mål er å skape unike og langvarige design som både er funksjonelle og tidløse. Ved å la hvert produkts formål styre estetikken til designet deres, klarer de å holde hovedfokuset på den som skal bruke produktene. De mener det er deres jobb som designere å ikke bare stille spørsmål ved hvordan et produkt vil se ut, men også hvordan det skal brukes. Et vakkert produkt er tross alt ubrukelig hvis det ikke er egnet til formålet. Holdbarhet er sentralt for NJRD. Ved å bruke materialer av høy kvalitet, som New Zealand-ull og resirkulert bomull, som er nøye utvalgt, og som sikrer at produktene deres vil holde i generasjoner fremover. Inspirasjonen deres til NJRD er både hentet fra fargene i den skandinaviske naturen, som omgir dem i hjemlandet Sverige, og også fra et ønske om å hylle den skandinaviske livsstilen og designkulturen som kom før dem. Med dette utgangspunktet skaper de produkter som føles moderne, men som også har dype røtter. Målet er å skape kolleksjoner og produkter som er relevante og brukbare, men som forblir både personlige og innovative.

NJRD Lines tekanne, kopp og sukkerkopp ovenfra på et trebrett med Lines-teppet under.

Monokrome grafiske former møter taktile teksturer i NJRDs to første kolleksjoner.

En stue med beige teppe og grønne ullpledd fra NJRD Edges-kolleksjonen.

Senk føttene ned i et av NJRDs myke, tykke tepper laget av New Zealand-ull eller kos deg på sofaen med et varmt og koselig ullpledd

BLI KJENT MED KOLLEKSJONENE

Akkurat nå består NJRD av to kolleksjoner. Den første kolleksjonen Shapes ble utgitt i 2020. Grafiske linjer og former kolliderer i en kolleksjon som henter inspirasjon fra det skandinaviske landskapet og den skandinaviske livsstilen, samtidig som den henter inspirasjon fra skandinavisk designhistorie.

Kolleksjonen Edges, som kom et år senere, er en utvikling av Shapes. Den bygger videre på den første kolleksjonen, men handler mindre om komplementerende og kontrasterende farger, og har derimot et mer monokromt formspråk som leker med strukturelle og taktile designelementer. På denne måten oppmuntres brukeren til å utforske og føle alle aspekter av produktet.

Med inspirasjon fra deres skandinaviske arv og fargene langs den svenske kystlinjen, er de rike fargepalettene til begge kolleksjonene designet for å bli mikset og matchet i komplementerende toner i hjemmet ditt for å "gjøre ditt øyeblikk skandinavisk" som deres motto antyder.

5. NJRD HÅNDKLESETT

Disse stilige håndklærne fra NJRD selges enkeltvis, men hvorfor ikke sette to sammen som et stilig håndklesett?

6. MNEMONIC HÅNDKREM

Gi en fin julegave i form av Mnemonic MNC2 håndlotion fra designfavoritten &Tradition, en fin julegave å konkurrere om i pakkeleken og som vil gi badet et eksklusivt preg.

7. BORA BOSTON SHAKER FRA DORRE

En utmerket julegave til pakkeleken er en shaker! Denne fra Dorre har en klassisk stil som vil gjøre kommende sammenkomster ekstra festlige.

8. VASE FRA ERNST

Pakk inn denne vasen og observer hvordan den kommer tiltrekke alles oppmerksomhet under pakkeleken! ERNST glassvase med struktur er en vakker julegave til pakkeleken.

En hvit borddekking med Lines skål og tallerken fra NJRD.

En enkel hvit, monokrom borddekking er både tidløs og elegant. 

2. HERLIGE TEKSTILER

Den aller første produktet i NJRD-kolleksjonene var pleddet Metric focus nr. 1 som er laget av resirkulert bomull. Med utgangspunkt i dette inkluderer begge kolleksjonene nå flere pledd av resirkulert bomull eller myk ull i et bredt spekter av farger som passer til alle stiler. Et mykt pledd, omtenksomt plassert på spisestolen slik at gjestene dine kan holde seg varme eller draper et ullpledd over armlenet på sofaen for å skape en koselig skandinavisk stund foran peisen på kvelden.

3. MYKE TEPPER

Blant NJRDs Shapes and Edges-kolleksjoner finner du en rekke ulike tepper. Fra de dype, myke teppene av New Zealand-ull til de lette, vaskbare baderomsmattene i frotté. Legg til en sterk farge til stuen din med den monokromatiske Edges-kolleksjonen, eller kanskje du er på utkikk etter noe mer slitesterkt som et kelim-teppe for de områdene i hjemmet ditt med mer trafikk.

4. DET PERFEKTE HÅNDKLEET

Enten du leter etter et håndkle til stranden eller noe å pakke deg inn i etter et bad, trenger du ikke lete lenger enn til badehåndklekolleksjonen Stripes. Dette håndkleet i 100 % økologisk bomull er supermykt og svært absorberende. Med farger inspirert av den svenske kystlinjen og moderne grafisk motiv, ser disse håndklærne like bra ut på badet ditt som de gjør drapert på brygga, ventende på deg etter en kveldsdukkert i havet – det finnes ikke noe mer skandinavisk enn det! 

Det beige stripete håndkleet fra NJRD drapert over vasken i hjemmet til den svenske influenceren @arkihem.

Disse NJRD-håndklærne er den perfekte prikken over i-en på badet til den svenske influenceren @arkihem. 

Foto: Angeliqa Daldorph, @arkihem

Rebecca Sparling
Forfatter

OPPDAG NJRD 

Vis mer 

Få 500p i velkomstbonus og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB