FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 500 POENG

60 DAGER ANGRERETT

Inspirasjon & Tips/Inspirasjon/Bli kjent med Wik & Walsøe
Her ser du et nærbilde av hender som holder Wik & Walsøe Julemorgon julekopp og fat.

Det lille designstudioet med store ambisjoner – bli kjent med Wik & Walsøe

Fra den rolige naturen i Sør-Norge til de travle gatene i Bangladesh, er et lite norsk designstudio på oppdrag for å forandre vår tilnærming til tingene vi omgir oss med. Bli med oss og utforsk Wik & Walsøes eventyrlige verden for å oppdage hvordan de gjør det.
tirsdag 14. november 2023
Del artikkel

ET LITE DESIGNSTUDIO MED ET STORT OPPDRAG

Det startet med en enkel forretningsplan, skrevet på et stykke papir i en hage i 2006, men den inneholdt én stor idé. Ideen var å endre holdningene til forbrukere og gjøre dem oppmerksomme på historiene til produktene de omgir seg med, inkludert effekten disse historiene har på oss og i verden vi lever i. Wik & Walsøes filosofi er enkel, men virkningsfull.

Vi ønsker å inspirere til en tankegang der små handlinger utgjør en stor forskjell”- Linda Walsøe, grunnlegger og Creative Director of Wik & Walsøe

Bli med oss på en reise inn i verden til Wik & Walsøe og oppdag hvordan de har tenkt å gjøre nettopp det.

VERDI SOM VARER

Når man er omgitt av den ville og vakre norske naturen, er det vanskelig å ikke bli inspirert av denne. Et raskt blikk på Wik & Walsøes hovedkolleksjoner vitner om at de har gjort nettopp det. For Wik & Walsøe er det skandinaviske miljøet ikke bare en inspirasjonskilde, men også en drivkraft bak merkevaren deres.

En dag vil barna våre arve livene våre," sier Linda, "det er vårt ansvar å behandle [verden] bra."

For Wik & Walsøe er konseptet med varig verdi langt mer enn bare å produsere kvalitetsporselen og -glass. Det handler like mye om at deres produkter også kan fortelle en historie som varer. Denne historien begynner med naturen som inspirerte den og verden den representerer, til historiene som fortelles rundt bordet og serviset som har gått i arv fra generasjon til generasjon.

Den elegante Slåpeblom-serien fra Wik & Walsøe i samlet på spisebordet.
Slåpeblom tallerken Ø 13 cm
Grønn
kr 111

ET SERVISE DESIGNET FOR Å HJELPE

Å hente inspirasjon fra det skandinaviske landskapet, er bare en del av Wik & Walsøes historie. Reisen deres har ført dem langt utenfor Norden til de travle gatene i Bangladesh.

Wik & Walsøe bestemte seg for å produsere porselenet sitt i et land der penger og sikkerhet ikke er noe som tas for gitt. De reiste til Bangladesh for å finne en fabrikk hvor de kunne slå røtter og dette er et samarbeid som faktisk består den dag i dag.

Dette valget er et bevis på hvor dedikerte Wik & Walsøe er til å skape positive ringvirkninger. Ved å produsere produktene i Bangladesh, har Wik & Walsøe som mål å skape arbeidsplasser og økonomisk sikkerhet i et land hvor slike muligheter ofte er en luksus. "Vi er virkelig i stand til å se forskjellen det har gjort for livene til våre arbeidere og deres familier," sier Linda.

KOLLEKSJONER MED KARAKTER

Wik & Walsøes kolleksjoner er like unike som historiene deres. Enten du er på utkikk etter et nostalgisk juleservise som minner om julen da du var liten eller et hverdagsservise med interessant design, vil du garantert finne det du leter etter.

Julemorgen er uten tvil Wik & Walsøes mest kjente kolleksjon og «det er min personlige favoritt», forteller Linda med et smil. Dette herlige juleserviset er tidløst og har allerede blitt en designklassiker, noe som sikrer at det vil gå i arv i generasjoner fremover, akkurat det Linda så for seg.

Kolleksjonen Alv har blitt det offisielle symbolet til Wik & Walsøe. Alven symboliserer håp og troen på å gjøre det umulige mulig. Andre kolleksjoner, som Slåpeblom og Osean har tydeligere tilknytning til den norske naturen.

På grunn av de manuelle produksjonsprosessene, er hver kolleksjon like unike og varierte som naturen som inspirerte dem.

FREMTIDENS DESIGNKLASSIKERE

Dette lille designstudioet har forpliktet seg til å jobbe for varige verdier og etiske produksjonsprosesser. Fra deres begynnelse i 2006 er de på god vei når det gjelder å endre tankesett og meninger til forbrukere.

Wik & Walsøes kolleksjoner er et vitnesbyrd om den tidløse elegansen som dukker opp når kunst og ansvarsfull praksis møtes. Ved å bruke av materialer av høy kvalitet, kombinert med spennende historiefortelling, har Wik & Walsøe sikret sin plass som fremtidens designklassikere med kolleksjoner som virkelig vil tåle tidens tann.

Her ser du en rustikt borddekking med Alveskog serviset fra Wik & Walsøe.

Foto: Elof Martinsson, Angeliqa Daldorph, Wik & Walsøe

Rebecca Sparling
Forfatter

Få 500p i velkomstbonus og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB