FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

Ekstra rabatt på utvalgte designfavoritter med koden: SPRING

Inspirasjon & Tips/Inspirasjon/Vi møter Royal Copenhagen - verdenskjent for sitt blå og hvite håndverk
En tallerkenkuvert med flotte Blue Fluted Mega tallerkener fra Royal Copenhagen i klassisk blått og hvitt.

Vi møter Royal Copenhagen - verdenskjent for sitt blå og hvite håndverk

Som en av Europas eldste porselensprodusenter grunnlagt i 1775, har Royal Copenhagen blitt kjent over hele verden for sitt klassiske porselen og solide håndverk som aldri går ut på dato. Oppdag hvordan designprosessen deres ser ut og hvorfor nettopp håndverk er deres kjennetegn. Velkommen til Royal Copenhagens verden!
Måndag 14 november
Del artikkel
Blueline tallerkener fra Royal Copenhagen i klassisk blått og hvitt.

Danske Royal Copenhagen ble grunnlagt i 1775 og er i dag et symbol på design, kvalitet, tradisjon og håndverk.

ROYAL COPENHAGEN – ET SYMBOL PÅ DESIGN, KVALITET, TRADISJON OG HÅNDVERK

1775 var året det hele begynte for den danske merkevaren Royal Copenhagen. De har blitt kjent for sitt håndmalte blå-hvite porselen, som er en betydelig del av den danske designarven. De produserer de fortsatt porselen av høyeste kvalitet – solid håndverk som varer i generasjoner.

- Royal Copenhagen ble grunnlagt for mer enn 240 år siden av dronning Juliane Marie med grunntanken om å bruke landets ressurser og gi arbeid til folket. I dag er Royal Copenhagen et symbol på design, kvalitet, tradisjon og håndverk. Det første mønsteret som ble produsert var Blue Fluted Plain, hvor fargen blå regnes som en del av Danmarks kulturarv og er noe alle dansker har et forhold til. Helt siden 1775 har hvert produkt fra Royal Copenhagen båret fabrikkens signatur; de tre bølgene, kongekronen og malerens signatur. Dette er symboler på autentisitet, kongelig tilknytning og håndverk. De tre bølgene symboliserer Danmarks tre vannveier, Storebælt, Lillebælt og Øresund, sier Royal Copenhagen.

Vi har sett nærmere på hvordan designprosessen går fra idé til ferdig produkt og hva som er hemmeligheten bak Royal Copenhagens varige tilstedeværelse i designverdenen.

Blue fluted plain skål i klassisk blått og hvitt på White fluted lace tallerken fra Royal Copenhagen.

Det klassiske blå og hvite porselenet Blue Fluted Plain er det første mønsteret som Royal Copenhagen produserte.

Mega rose skål fra Royal Copenhagen i klassisk blå-hvit med de tre blå bølgene som en klassisk signatur på undersiden.

Hvert mesterverk som produseres er signert med tre blå bølger, som symboliserer Danmarks tre vannveier – Storebælt, Lillebælt og Øresund.

ROYAL COPENHAGENS DESIGNPROSESS – FRA IDÉ TIL TIDLØST PRODUKT LAGET MED KJÆRLIGHET

Designprosessen hos Royal Copenhagen er en lang og spesiell prosess hvor hver håndverker er opplært i rundt fire år i å male det klassiske porselenet. Alt Royal Copenhagen produserer er håndlaget og håndmalt, noe som betyr at hvert produkt er unikt i seg selv.

Når du holder et ferdig produkt fra Royal Copenhagen i hånden, har det allerede gått gjennom opptil tretti par hender som har tatt porselenet gjennom forming, maling, brenning, glasering og pakking.

- Blue Fluted Plain, som er det første mønsteret som er utviklet, har eksistert i over 240 år og har inspirert Royal Copenhagens designere til å lage nytt porselen med elementer fra det mønsteret. En Blue Fluted Plain tallerken har rundt 1000 penselstrøk og det tar rundt fire år å lære kunsten å male Royal Copenhagen porselen. Selv om det kan være vanskelig for en lekmann å skille et Blue Fluted Plain -design fra et annet, gjenkjenner en dyktig maler alltid sitt eget arbeid - som om det var en personlig håndskrift, ifølge Royal Copenhagen.

Maleprosessen av Blue fluted plain krus fra Royal Copenhagen i klassisk blå-hvitt.

Porselenet går gjennom opptil tretti par hender før det er ferdig.

Maleprosessen av Blue fluted plain skål fra Royal Copenhagen i klassisk blå-hvitt.

Hver maler har sin egen stil og gjenkjenner alltid sitt eget arbeid.

Maleprosessen til de tre blå bølgene er en signatur for hvert Royal Copenhagen porselen.

Her er porselenet signert med de tre blå bølgene som finnes under hvert unike håndverk.

- Blue Fluted Plain er tilgjengelig i tre versjoner: Blue Fluted Plain - med glatt kant, Blue Fluted Full Lace - med blondekant og Blue Fluted Half Lace med halv blondekant. I dag har de påvirket serier som Blue Mega og Blue Elements, som har vært viktige serier for å styrke og fornye Royal Copenhagen som merkevare.

Alle serier er flotte å kombinere og mikse med hverandre for å skape nye og personlige uttrykk, noe som har vært viktig for å gjøre Royal Copenhagen relevant igjen for nye og yngre målgrupper.

- Det startet med Blue Mega, som ble lansert i 2000, hvor designer Karen Kjælgård-Larsen forstørret elementer fra Blue Fluted Plain og satte det sammen på nye måter. I 2008 designet Louise Campbell Multicolored elementer, som kombinerte elementer fra Royal Copenhagens historiske porselen og satte dem sammen på nye og lekne måter; rillene fra den riflede plattformen, det håndmalte mønsteret fra Blue Fluted Plain, blondene fra Half Lace og den piggete kanten fra Flora Danica, sier Royal Copenhagen.

Et dekket bord med Blue fluted mega tallerkener, lysestaker og vase fra Royal Copenhagen i klassisk blått og hvitt.

Det håndmalte porselenet gjør hver Royal Copenhagen borddekking unik i seg selv ettersom den passerer gjennom tretti par hender før den er ferdig.

- Blue Fluted Mega er serien som du finner i de fleste nordiske hjem. Serien er relativt ung og ble utviklet av Karen Kjælgård-Larsen i 2000. Det er en moderne tolkning av den klassiske musselmalingen som ble produsert i 1775 (Eng = Blue Fluted Plain) hvor detaljer fra musselmalingen er forstørret og der hver del Blue Fluted Plain har fått en egen unike del av det originale mønsteret. Det er alltid vanskelig å fornye produkter med så mye historie og designarv, men vi gjorde det med stor respekt for originalen og det tror jeg folk over hele verden har sett og setter pris på, fortsetter Royal Copenhagen.

SOLID HÅNDVERK FOR ALLE LIVETS STUNDER

Royal Copenhagens håndmalte og håndlagde porselen er et velkjent og klassisk håndverk som kan brukes i generasjoner og til alle anledninger.
Stunder når serviset, med sin solide designprosess bak seg, er lagt ut for en middag eller en kaffepause som man kommer til å huske - det er det som gjør Royal Copenhagen unik.

Det handler om håndverket. Vi har stått tidens tann og levd gjennom utallige trender opp gjennom årene. Vi skaper noe varig der du møtes hver dag av det lidenskapelige arbeidet som ligger bak hver unike del som forlater fabrikken vår.

- Å legge til eleganse til middagen med vennene dine eller skjønnhet til øyeblikket du har for deg selv når du drikker en kaffe mellom alt som må gjøres er noe som settes pris på av alle, men som ikke alltid er en prioritet. Folk trekkes til skjønnhet, enten det er i naturen, et vakkert maleri eller en vakker tallerken. Det tvinger oss til å stoppe opp og reflektere, og hvor er det bedre å gjøre det enn hjemme? – avslutter Royal Copenhagen.

Black fluted mega melkekanne, tallerken med kanelboller og kopp med fat fra Royal Copenhagen i svart og hvitt - perfekt for kaffestunden.

Royal Copenhagens porselen passer til alle slags anledninger, både til fest og hverdag.

Foto: Angeliqa Daldorph, Royal Copenhagen

Styling: Linnéa Axelson

Linnéa Axelson
Forfatter

OPPDAG ROYAL COPENHAGEN

Sjekk ut Royal Copenhagen

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB