★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT

FRI FRAKT OVER 599 KR*

Bli medlem og få 500p i velkomstbonus

60 DAGER ANGRERETT

Logg inn

Utforsk julekalenderen vår - nye tilbud hver dag!

Inspirasjon/Livsstil & Oppskrifter/4 tips på enkel festmat til mange

4 tips på enkel festmat til mange

By på enkel festmat til mange – alt fra en herlig potetsalat med pesto og klassisk Västerbottenpai til sprudlende jordbærpunsj med hyllebær. Her får du også tips på godt tilbehør som er et must på buffetbordet. Håper det smaker!
fredag 27. mai 2022
Del artikkel

HERLIG POTETSALAT MED PESTO

En god potetsalat med pesto fungerer til både store og små anledninger og er en enkel festmat som passer utmerket på buffeen til eksamensfesten, bryllupet og til grillkvelden. Den er enkel å lage, inneholder kun noen få ingredienser og kan tilberedes raskt for mange gjester.

Oppskrift på potetsalat med pesto:

Ingredienser:

2 ss crème fraiche

2 ss pesto

5 soltørkede tomater

900 g ferske poteter

1 ss ristede pinjekjerner

Fersk basilikum som garnityr

Slik gjør du:

Kok potetene i lettsaltet vann. Grovhakk deretter den soltørkede tomaten og rist pinjekjernene. Bland crème fraiche og pesto i en stor bolle. Tilsett de hakkede soltørkede tomatene og de kokte potetene og rør om. Pynt med de ristede pinjekjernene og basilikumbladene. La salaten stå i kjøleskapet frem til servering eller server umiddelbart.

KLASSISK VÄSTERBOTTENPAI

En Västerbottenpai er en svensk klassiker og er også obligatorisk å servere på den svenske midsommerfeiringen. I tillegg er den også et perfekt tips på enkel festmat til mange! Den blir utvilsomt populær på bordet og serveres gjerne sammen med en fersk sommersalat.

Oppskrift på västerbottenpai:

Ingredienser:

Paibunn:

  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 2 ss kaldt vann

Fyll:

  • 3 egg
  • 250 ml kremfløte
  • 100 ml melk
  • 300 g revet Västerbottenost (kan erstattes med alle typer ost)

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Bland mel og smør sammen med hendene.
  3. Tilsett vann og elt til mel- og smørblandingen blir en jevn deig.
  4. Kjevle ut deigen i en paiform (24 cm). Sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  5. Ta formen ut av kjøleskapet og prikk deretter deigen med en gaffel.
  6. Sett paiformen i ovnen i 10 minutter og la den avkjøles før du fyller paibunnen med fyll.
  7. Pisk egg, fløte, melk med litt salt og pepper i en bolle.
  8. Rør rundt og tilsett deretter revet Västerbottenost i samme bolle. Hell blandingen i paiformen og stek midt i ovnen i ca 30 minutter til paien er gyllenbrun. Pynt med noen kvister timian, ferdig!

SPRUDLENDE PUNSJBOLLE MED JORDBÆR, SITRON OG HYLLEBÆR

Sprudlende jordbærpunsj med sitron, hyllebær og mynte blir et forfriskende tillegg til buffeen med festmat som får sommerfølelsen til å blomstre. Punsjbolle er perfekt å ha som velkomstdrink – en forfriskende start på en minnerik kveld som er enkel og rask å lage til mange gjester.

Oppskrift på sprudlende jordbærpunsj:

Ingredienser:

  • 750 ml musserende vin
  • 200 ml hyllebærjuice konsentrat
  • 200 g ferske jordbær
  • 1 sitron
  • 1 lime
  • Mynteblader som garnityr

Slik gjør du:

  1. Skjær sitron og lime i tynne skiver og jordbærene i to med en skarp kniv.
  2. Legg mynteblader, sitron, lime og jordbær i en stor serveringsbolle.
  3. Hell så i hyllebærkonsentratet og musserende vin og rør om.
  4. Server i fine glass med is og pynt med et jordbær på toppen.
En god pestopotetsalat er et tips på enkel festmat til mange som godt kan serveres på Ernsts serveringsfat sammen med salatbestikk fra Eva Solo.

Varmrøkt laks, en fersk salat og godt brød er eksempler på enkel festmat og er tilbehør som fungerer både til hverdag og fest.

SMAKFULLT TILBEHØR – PERFEKT FESTMAT TIL MANGE

Buffetbordet trenger alltid godt tilbehør for å komplettere hovedrettene. En fersk sommersalat, varmrøkt laks og godt surdeigsbrød er gode eksempler på perfekt og enkel mat å servere.

Tilbehør på buffetbordet:

  • En fersk sommersalat
  • Varmrøkt laks med dill og sitronskiver
  • Godt surdeigsbrød
Godt surdeigsbrød er et tips til et godt tilbehør til enkel festmat til mange, som gjerne serveres på skjærebrett fra Muubs og som kan skjæres med brødkniv fra Fiskars.

Godt brød på buffetbordet, enten det er hjemmelaget eller fra bakeriet, er godt tilbehør til varmrøkt laks sammen med gode pestopoteter.

Hvilken oppskrift er din favoritt?

Håper disse tipsene på enkel festmat til mange gjester kommer til å gjøre en spesiell anledning til en minnerik kveld, uansett om det er eksamensfesten, bryllupsfesten eller en grillkveld.

Les mer: Bli inspirert av 7 enkle sommerdrinker du må prøve her!

Foto: Angeliqa Daldorph

Stylister: Sarah Moberg, Louise Candestam, Lara Zimmermann, Angeliqa Daldorph, Anna Magnusson, Linnéa Axelson, Rebecca Sparling

Rebecca Sparling
Forfatter

TIL BUFFEBORDET

Se mer

-

DITT HJEM FOR SKANDINAVISK DESIGN
Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB