FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

30 DAYS OF DESIGN Ukens tilbud

Inspirasjon & Tips/Tips/Glassguide - Ølglass
Slik velger du riktig ølglass. Her ser du en samling vin- og ølglass fra Kosta Boda.

Glassguide del 2 – Slik velger du riktig ølglass til din favorittøl

Stout, IPA og pils – Ulike typer øl krever ulike typer glass, det er sant at formen har stor innvirkning på nyansene og smakene som finnes i hver type øl. I del to av vår Glassguide guider vi deg gjennom de forskjellige typene ølglass og deres egenskaper, slik at du kan finne de beste ølglassene til favorittølen din.
torsdag 19. oktober 2023
Del artikkel
Lær hvordan du velger riktig type ølglass, her ser du de tulipanformede Beer Classic-glassene fra Spiegelau.
Craft Beer Barrel Aged ølglass 48 cl 4-stk.
klar
kr 479kr 602

HVILKE ØLGLASS ER BEST?

Svaret på dette spørsmålet avhenger av hvilken type øl du foretrekker. De beste ølglassene er de som er designet for å få frem hver øltypes unike smak og aroma slik at du kan servere den på best mulig måte. Før vi viser deg de beste ølglassene for hver type øl, kan få to tips: husk at ølglassalltid skal være romslige i formen og server aldri øl i plastglass da det vil påvirke smaken.

VELG ØLGLASS ETTER ØLTYPE

I dag er det et bredt utvalg av øl å velge mellom, og mikrobryggerier er nå vanlig. Med denne utviklingen har utvalget av ølglass vokst, og flere kjente merkevarer har utviklet egne varianter. Vi har satt sammen en guide over de vanligste typene ølglass og hvordan du kan kombinere dem med favorittølene dine.

Ølglass til Stout

Stout er et mørkt, nesten svart, toppgjæret øl, preget av brent malt og bygg. Denne varianten med rik smak serveres best i et kuppelglass som ligner på et konjakkglass, slik at du kan "snurre" ølet ditt og få frem alle de gode smakene. Våre beste tips for ølglass for stout er disse:

Ølglass for IPA (Indian Pale Ale)

IPA er en overgjæret øl med høyt alkoholinnhold med en tydelig bitterhet som generelt er lys i fargen. Denne typen øl fungerer også i et kuppelglass, men er spesielt god i et IPA-glass. Et IPA-glass er designet for å fremheve smakene, bevare skummet og gi øldrikkeren en fin smaksopplevelse i hver slurk. Våre beste tips for ølglass til IPA er disse:

Ølglass til ale

Ale er et samlenavn for mange overgjærede øl og kommer i mange forskjellige smaker. De beste glassene for denne typen øl kommer med en stett fordi de er bedre til å holde ølen kald. Glasset bør også ha en buet og hvelvet kant for å bevare skummet og optimalisere aromaen. De beste ølglassene å servere ale i er disse:

Ølglass til lager

Lager er den vanligste typen øl som gjærer ved relativt lav temperatur. En kald pils serveres best i høye, smale glass. Dette er fordi pilsner ofte har et tykt skumlager som best serveres i høyere glass. Pilsner serveres også best i denne typen glass. De beste ølglassene til pilsner og lager er disse:

Ølglass til hveteøl

Hveteøl er et overgjæret øl som lages av både bygg og en viss mengde hvetemalt. De beste ølglassene til dette klassiske ølet er avlange glass med smal bunn og bredere topp. Våre beste tips for disse klassiske ølglassene er disse:

SLIK SERVER DU ØL - 3 TRINN

Når du endelig har funnet de beste ølglassene, er det lurt å lære hvordan du serverer ølen riktig:

  • Hold glasset på skrå – Ved å holde ølglasset på skrå og helle drikken sakte langs kanten av glasset, beholder du mye av kullsyren. Ettersom karbondioksidet forsterker smaken, betyr det å skjenke drikken sakte at ikke for mye av smaken og aromaen frigjøres unødvendig. Denne teknikken fungerer bra for stouts.
  • La glasset stå flatt – Hvis du lar glasset stå flatt, bør du helle ølet i midten av glasset fra en høyde på ca 10 cm. Denne metoden slipper ut mye skum og herlige aromaer, som hjelper deg å få et øl som lukter og smaker mye med litt mykere kullsyre. En flott teknikk for hveteøl.
  • Skrått & flatt- En tredje måte er å kombinere trinn 1 & 2. Start med å holde glasset skrått og hell ølet forsiktig langs kanten. Hold så glasset oppreist og hell i midten av glasset - på denne måten får du et øl med både aroma, smak og rikelig med kullsyre. Denne teknikken fungerer godt for øl, IPA og pils.
Josefin Beijer
Forfatter

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB