FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

Alt for utelivet

Inspirasjon & Tips/Tips/Skap en koselig stue - 7 tips for mer trivsel

Skap en koselig stue - 7 tips for mer trivsel

Stua er selvet hjertet i hjemmet, hvor vi gjerne vil ha det ekstra koselig. Siden dette er et sted vi ofte tilbringer mye tid, både til avslapping og sosialt samvær, er dette et rom vi ønsker å gjøre så hjemmekoselig som mulig. Bli inspirert av hvordan du kan skape en koselig stue ved hjelp av våre sju tips!
tirsdag 25. juli 2023
Del artikkel

HVORDAN SKAPER JEG EN KOSELIG STUE?

Slik skaper du en koselig stue:

  1. Flere lyskilder
  2. Stort koselig teppe
  3. Koselige tekstiler
  4. Levende planter & naturmaterialer
  5. Skap rom i rommet
  6. Personlige detaljer
  7. Farge

1. SKAP ATMOSFÆRE I STUA MED FLERE LYSKILDER

Skap stemning i stua ved å innrede med riktig belysning i ulike høyder og på ulike steder for å skape plass og gjøre det hyggelig. Belysning er avgjørende for å skape en koselig stue og er både blikkfang og gir rommet en koselig atmosfære. Hemmeligheten er å ha samme fargetemperatur på all belysning i varmt lys for å skape en mer hjemmekoselig stue. Det er også praktisk å ha lamper med dimmerfunksjon og mulighet til å vri lyset hvor du vil. Kombiner gjerne små bordlamper med en taklampe, en gulvlampe og lysestaker med levende lys som lyser opp rommet på en lun og koselig måte.

Skap en koselig stue ved hjelp av koselige interiørdetaljer som den bærbare bordlampen Pantop fra Verpan og duftlyset Ura fra ferm LIVING. @helenas.hem.

Duftlys og en bærbar bordlampe blir en drømmekombo for å skape en koselig stue - som her på @helenas.hem.

Skap en koselig stue ved hjelp av hyggelig belysning som Kizu bordlampe fra New Works ved siden av Iittala Essence vinglass. @helenas.hem.

Nyt et glass vin i stua ved siden av den perfekte Kizu-bordlampen fra New Works, som gir et behagelig lys.

2. SKAP EN KOSELIG STUE MED ET STORT TEPPE SOM VARMER BÅDE FØTTER & ROM

Innred stua med et stort luftig og behagelig teppe for å gjøre rommet mer innbydende og hjemmekoselig. Tepper har evnen til å ramme inn og skape helheten i et rom, men husk å ikke innrede med et teppe som er for lite eller for stort. Du kan også matche teppet og sofaer ved å velge lignende nyanser eller skape en kontrast med en farge for å skape en koselig stue.

Trenger du tips til hvordan du velger størrelse på teppet ditt? Se vår teppeguide her!

Skap en koselig stue ved hjelp av et stort koselig hvitt teppe og koselige interiørdetaljer i beige og brunt – som her hjemme hos influenceren @helenas.hem

Gjør som Influencer @helenas.hem og innred med et stort koselig teppe for å skape en koselig stue.

3. GJØR STUA MER HJEMMEKOSELIG MED MYKE TEKSTILER

Et tips for å skape en koselig stue er å piffe opp stuen med behagelige og deilige tekstiler som puter i forskjellige størrelser, koselige pledd og fine gardiner. Fokuser på teksturer og materialer som lin, bomull og fløyel for å skape et mykt inntrykk. Pynt gjerne også lag på lag for å oppnå en fin balanse i rommet, men unngå å overpynte – less is more.

Skap en koselig stue ved hjelp av en koselig Deva-pute fra Chhatwal & Jonsson og et herlig Ralph-ullkast fra Klippan Yllefabrik. Bilde @jennanniina_

Skap en koselig stue med hjelp av et koselig pledd og pute - som her hjemme hos Influencer @jennanniina_.

4. GI LIV TIL STUA MED PLANTER & NATURMATERIALER

En koselig stue trenger planter og blomster som liver opp og bidrar til et mer levende inntrykk. Velg å innrede med ulike tresorter eller naturmaterialer som marmor, rotting eller jute, noe som bidrar til en fredfull følelse i hjemmet. Grønne planter bidrar ikke bare til å gi rommet et mer livlig inntrykk, men kan rense inneluften og det sies også at det kan redusere stress. Stua er et sted for avslapning, så pynt den med interiørdetaljer som gjør at du føler deg bra, vilket igjen gjør at du trivs mer.

Skap en koselig stue ved hjelp av blomster eller grønne planter. Her har influenceren @idaskvm pyntet med en Alvar Aalto-vase i mosegrønn fra Iittala.

Gi liv til stua ved å pynte med grønne planter eller blomster – slik influenceren @idaskvm har gjort her i en Alvar Aalto-vase i en nydelig mosegrønn farge.

5. SKAP ROM I ROMMET FOR Å GJØRE DEN STORE STUA MER KOSELIG

Har du en stor stue og synes det er vanskelig å gjøre det koselig? Løsningen er å skape rom i rommet og utnytte hver eneste krik og krok for å gjøre det mer innbydende. Legg til flere sitteplasser i stua ved å bruke puffer og lenestoler for å lage koselige hjørner og fylle ut rommet, noe som skaper en illusjon av separate rom. Det er imidlertid viktig å ikke overmøblere da dette kan gjøre at stuen føles trang og rotete. Derfor er det viktig når du skal skape en koselig stue at den føles luftig og har en behagelig aura slik at du ønsker å slappe av der.

Skap en koselig stue ved hjelp av Sandsteinsullkast fra Scandi Living, Bloomingville-pute og vase- og lyslykter fra Byon. Bilde @interiormerete.

Gjør som influenceren @interiormerete og lag et lesehjørne ved hjelp av en lenestol, lysholder, en vase, pute og pledd, som er perfekt for å skape rom i rommet og gjøre den enda mer koselig.

Skap en koselig stue ved hjelp av Babbly-vasen og lyslykter fra Byon. Bilde @interiormerete.

Vil du fylle ut stua mer? Da er det perfekt å skape et rom i rommet akkurat slik influenceren @interiormerete har gjort her!

6. GJØR STUA DIN MER PERSONLIG

Når du innreder stua, er det lett å bli fanget i å kopiere hvordan andre innreder. Innred heller stua på en måte som gjenspeiler din personlighet og med interiørdetaljer og møbler som får deg til å føle deg vel. Da vil rommet automatisk føles betydelig koseligere når det er innredet akkurat i din stil og basert på det du liker. Å dekorere med personlige detaljer som favorittboken din, selvplukkede blomster, et maleri du har laget selv eller en interiørdetalj du har en spesiell tilknytning til bidrar også til helheten for å skape en koselig stue.

Skap en koselig stue ved hjelp av koselige interiørdetaljer som Verso-vasen fra ferm LIVING – som her hos influenceren @helenas.hem.

Koselig interiørdetaljer som en vase er perfekt for å skape en koselig stue. Her har influenceren @helenas.hem innredet stuen med Verso-vasen fra Ferm Living.

Skap en koselig stue ved hjelp av vakre blomster i en Alvar Aalto-vase fra Iittala - som her hjemme hos influenceren @helenas.hem.

Fyll Alvar Aalto-vasen med selvplukkede blomster for å sette et personlig preg på stuen din. Foto: @helenas.hem

7. VÅG Å BRUKE FARGE I STUA

Våg å innrede med farge og mønster i stua ved å bruke fargerike postere, blomsterbuketter eller vaser. Ved å våge å mikse og matche farger får rommet en helt ny karakter – rommet blir mer effektivt, og det skapes blikkfang som utvilsomt vil være samtaleemnet når gjestene kommer på besøk. Noen ganger er det nødvendig med kontraster til det stilrene for å skape en god balanse og harmoni i rommet.

Skap en koselig stue ved hjelp av fargerike interiørdetaljer fra Himla – som her hjemme hos influenceren @houseofekman.

Våg å bruke farger i stua for å få en mer koselig følelse. Foto: @houseofekman

Foto: @helenas.hem, @villanyhus, @joanna.avento, @zuhauselig, @idaskvm, @hemmahosfalk, @interiormerete, @homebynicky, @tamaraxhome, @jennanniina_, @houseofekman

Linnéa Axelson
Forfatter

INTERIØR TIL KOSELIG STUE

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB