Med en bakestein eller pizzastein kan du bake det deiligste, sprøeste brødet eller pizzaen. Noen bakesteiner kan brukes både i ovnen og på grillen. Pizzasteiner finnes i forskjellige materialer som keramikk eller stål, og gir en god og sprø overflate på det som bakes.
Hos Nordic Nest kan du finne piizastål og pizzasteiner av høyeste kvalitet til en god pris. Vi tilbyr pizzasteiner og pizzastål fra kjente merker.
Hvilken pizzastein eller pizzastål du bør kjøpe avhenger av hvordan du er som pizzabaker, siden begge har sine generelle fordeler og ulemper. På grunn av materialet blir et pizzastål varmere enn en pizzastein. Dette medfører at en pizzaplate vanligvis baker pizzaen raskere. En pizzastein er også mer følsom, og det er en risiko for at den sprekker hvis man ikke bruker den riktig. Generelt sett er likevel pizzasteiner billigere enn pizzastål.
Det er vanlig å bruke en pizzastein til grillen eller å bruke pizzasteinen i ovnen. For å bruke pizzasteinen på denne måten bør den plasseres på den kalde risten. Varm deretter langsomt opp grillen for å unngå at steinen sprekker. Når grillen er oppvarmet til ca. 300 °C (572 °F), legger du pizzaen på den, men grillen kan gjerne være enda varmere. La deretter pizzaen steke i ca. 10-15 minutter.
For å unngå at pizzasteinen sprekker eller andre uhell, er det viktig å rengjøre pizzasteinen på riktig måte. Derfor er det viktig å lese instruksjonene fra leverandøren før du rengjør den.