FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

60 DAGER ANGRERETT

Bli medlem & få 10% rabatt

Vinglass

Rett sorts vinglass til vinen kan få både vinens dufter og smaker å blomstre, og forsterker hele opplevelsen. Her finner du et stort utvalg vinglass til ulike typer rødvin, hvitvin og andre viner, som setter en ekstra spiss på smaksopplevelsen.
472 resultater sortert etter
1
...
14
Side 1 av 14

Det beste utvalget av vinglass

Et bra vinglass skal løfte frem vinets smaker og dufter på best mulig måte. I tillegg skal glasset også være behagelig å holde og også drikke av.

Her hos Nordic Nest har vi samlet et stort utvalg vinglass med og uten stett til en rekke ulike viner.

Hvilke vinglass er mest populære?

Vinglass finnes i en rekke ulike design og former, alt ettersom hvilken type vin som passer best til glasset og også ulike design, farger og former. Her hos Nordic Nest har vi samlet en rekke populære vinglass fra kjente merkevarer som for eksempel Iittala

Topp tre mest populære vinglass

Hvilke vinglass skal jeg velge?

Når du skal velge vinglass, bør du kjøpe glass som er tilpasset den typen vinen du skal drikke av glasset. Vinglass er designet for å bevare både smaken og duften fra ulike typer viner, noe som selvsagt påvirker smaksopplevelsen fra vinen alene, men også hvordan vinen passer sammen med maten du serverer til.

I tillegg finnes det en rekke ulike materialer, design og former på vinglass, slik at du både finner glass i et materiale som passer for ditt liv, og med design som passer resten av borddekkingen din.

Vi guider deg gjennom hva du bør tenke på og hva du må vite for å kunne gjøre rett valg av vinglass.

Hvorfor spiller form og størrelse på vinglasset en rolle?

Formen og størrelsen på vinglasset har direkte påvirkning på hvordan du opplever smaken på vinen. Valg av vinglass bør derfor gjøres med ettertanke.

Det første du bør tenke på er hvilken sort vin du pleier å drikke. Om du foretrekker hvitvin, er det druetyper som Chardonnay eller Chablis som du pleier å drikke? Eller er det en av rødvinsdruene Pinot Noir eller Bourgogne?

Det er stor forskjell på hvitvinsglass og rødvinsglass fordi vinene har svært ulike egenskaper og karakteristikker, noe som glassets utforming skal fremheve og forsterke.

Hvilke materialer lages vinglass av?

De beste vinglassene skal være laget av tynt glass eller krystallglass, som fremhever fargen som vinen har. Krystallglass regnes som et litt mer eksklusivt type glass, og er perfekt å dekke bordet med til spesielle anledninger.

Vinglass kan enten munnblåses eller lages med maskin. Munnblåste glass er perfekt for deg som vil ha unike glass på bordet, siden det kan oppstå små forskjeller fra ett glass til et annet. Den kjente merkevaren Holmegaard har et stort utvalg vakre munnblåste vinglass.

Her hos Nordic Nest har vi et stort utvalg munnblåste og maskinlagde vinglass med høy kvalitet.

Vinglass til rosévin

På samme måte som hvitvin, skal rosévin serveres litt avkjølt, og kan derfor serveres i hvitvinsglass.

Vinglass til dessertvin

Dessertvin er en perfekt avslutning på et måltid. Søte viner bør serveres i dessertvinglass som har en liten og lav kuppel som fanger vinens aroma.

Vinglass uten stett

Det blir stadig mer populært med vinglass uten stett. Blant de mest populære av disse glassene, finner vi vakre krystallglass fra Riedel. Slike type glass gir borddekkingen din en enda mer avslappet atmosfære, og er perfekte for en rolig og trivelig kveld med vennepar, familie eller til venninnekvelden.

Hvordan vasker jeg vinglass på best mulig måte?

  • Vask vinglassene dine så raskt som mulig etter bruk.
  • Mange vinglass kan vaskes i oppvaskmaskin på et skånsomt program med lave temperaturer. Du bør alltid sjekke instruksjonene fra leverandøren som gjelder dine glass for å være sikker på at du behandler de rett.
  • Pass på at glassene ikke slår inn i hverandre når du vasker dem i maskin, ellers risikerer du at vinglassene dine blir skadet.
  • Når glassene er ferdig vasket, bør du tørke dem med en gang. Ved å fjerne vannflekker og eventuelle rester av rengjøringsmiddel, forhindrer du at dette påvirker hvordan vinen smaker.
  • Når du skal pusse glassene dine, kan du gjerne bruke en mikrofiberklut. Vanlige kluter kan etterlate fiber eller andre rester som kan havne i vinen din.

Hvor mye vin skal jeg helle opp i vinglasset?

Mengde vin i vinglasset er også noe som påvirker både smaken og duften til vinen. Rødvin skal for eksempel bare fylles opp en tredjedel av glasset.

Match vinglass og vinkaraffel

En elegant måte å servere vin på, er å helle det i en vinkaraffel, som også blir en fin detalj til borddekkingen din.

En tommelfingerregel er å la vinen lufte minst en halvtime, slik at vinens karakter og dufter virkelig blomstrer når du serverer den. Vinkaraffelen kan gjerne matches med dine øvrige vinglass, men du  kan også velge en med en annen stil som komplementerer borddekkingen din på en unik og spennende måte.

-

Få 10% rabatt på ditt neste kjøp! Og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB