FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

60 DAGER ANGRERETT

Alt for utelivet

Servise & Startsett

Serviset ditt er kilde til inspirasjon for borddekkinger i lang tid fremover. Design, material og kombinasjonsmuligheter er faktorer som påvirker hvilket servise som passer best til deg. Her finner du serviser av høy kvalitet fra kjente merkevarer.
180 resultater sortert etter
1
...
5
Side 1 av 5

Dekk vakre bord med servise i sett

Serviser er et godt utgangspunkt for et vakkert dekket bord, og en naturlig del av både hverdag og fest. Serviser i sett er også et praktisk valg for deg som enten ønsker å kjøpe et nytt servise eller for deg som nettopp har flyttet hjemmefra. 

I tillegg er serviser og startsett ofte fint å ønske seg som gaver, både til bryllup og andre begivenheter, og gjør det mulig for deg å samle de delene du vil gjennom tid. Her hos Nordic Nest har vi et stort utvalg serviser som passer perfekt til både hverdag og fest.

Ikoniske serviser

Noen serviser er mer kjente og har mer historie knyttet til seg enn andre. Ostindia fra Rörstrand er et godt eksempel på dette, siden mønsteret er hentet fra et skår kinesisk porselen. Båt som fraktet porselenet fra Kina sank utenfor Gøteborg i 1746, dette skåret ble reddet og lå lenge i et skap hos Rörstrand fram til det i 1932 ble tatt frem og inspirerte hele Ostindia-serien.

Andre populære serviser er for eksempel fra Marimekko, som pryder sine serviser med ikoniske mønster som Marimekko er kjente for, som for eksempel Siirtolapuutarha.

Sist, men ikke minst har Royal Copenhagen designet og produsert ikonisk porselen siden 1775. Et av deres mest ikoniske design er den klassiske musselmalet riflet Blue Fluted Plain.

Match servise og bestikk

For å skape et stilrent, enhetlig uttrykk i bordsettingen din, kan serviset gjerne matches med bestikket. Ta gjerne utgangspunkt i eventuelle farger som serviset ditt har. Har du metalldetaljer, er det perfekt å velge bestikk i samme farge.

Rustikke serviser

Serviser i stentøy er et perfekt valg for deg som er på utkikk etter et servise som gir borddekkingen din et rustikk uttrykk. Bitz Gastro fra Bitz er et populært stentøyservise som kan hjelpe deg oppnå det røffe og uperfekte som kjennetegner en rustikk look. Serviset er behandlet med et glasur som skaper ulike mønster og nyanser på de ulike delene som serviset består av.

Serviser og sett med servise

Et sett med servise er et perfekt startsted for servisesamlingen, og finnes i mange ulike versjoner. De fleste sett inneholder ulike typer tallerkener du behøver, som for eksempel tallerkener, asjetter og dype tallerkener, men andre sett består også av kopper, glass og bestikk. Når du velger startservise, bør du derfor se på hvilke deler som inngår, og hvilke deler som du eventuelt må komplementere med. Sjekk gjerne ut de andre produktene som finnes i serien, da er det lett for deg å se hvilke deler du mangler.

Populære serviser

Keramikk, melamin eller glass? Hvilke material lages serviser av?

Serviser lages av en rekke ulike materialer, noe som både påvirker hvordan serviset ser ut og hva slags uttrykk serviset får. Materialet påvirker også hvordan du best mulig skal ta vare på serviset, og er derfor en like viktig faktor som utseende når du skal velge hvilke servise som passer best for deg.

Keramikk: keramikk er en samlebetegnelse av produkter av leire som brennes over en viss tid på høy varme, og er et av de mest brukte materialene for å produsere serviser. Gjennom glasering og dekorering kan dette materiale skape holdbare serviser med vakre farger og mønster. Hammershøi fra Kähler er et godt eksempel på elegant og tidløs design i keramikkform.

Porselen: Porselen er også en del av keramikkfamilien, og skiller seg fra øvrig keramikk ved at det er mye mer kaolinleire i dette materialet. Porselenserviset er lett å kjenne igjen ved at det ferdige produktet oppleves som gjennomskinnelig, som gjør at serviser av porselen oppleves som veldig vakre. Under porselen finner vi en rekke andre underkategorier, som for eksempel benporselen og feltspatporselen. Arabia har produsert ikonisk porselen siden 1873, og har en rekke kjente og populære serviser i sitt sortiment.

Stentøy: Stentøy er også et keramikkprodukt, og kjennetegnes avsitt røffere utseende sammenlignet med porselen. Serviser av stentøy glaseres, noe som gir serviser i dette materialet en rekke ulike farger.

Melamin: Melamin er et hardplastmateriale som er svært allsidig og brukervennlig. Serviser av melamin brukes ofte til barn, siden de er lette, holdbare og tåler å falle i gulvet. Om du er mye ute på tur eller piknik, er melamin også et bra valg siden serviset er lett å bære med seg. Design Letters har flere populære servisedeler av melamin, dekorert med den klassiske typografien fra Arne Jacobsen.

Glass: Serviser av glass er også et populært valg, og gir borddekkingen din et helt spesielt uttrykk. Glasserviser kan også komme i en rekke ulike farger, og kan gjerne kombineres med øvrig serviser av for eksempel keramikk.

Hvordan tar jeg best vare på serviset mitt?

For å være sikker på at du vasker serviset ditt slik som leverandøren anbefaler, bør du alltid lese instruksjonen som følger med serviset ditt, men her gir vi deg noen generelle råd for hvordan du tar best vare på serviset.

Når du er ferdig med serviset, bør du skylle av matrestene. Visse mattyper kan nemlig misfarge eventuelle sensitive deler på porselenet. Om du vasker serviset ditt i oppvaskmaskin, bør du alltid bruke glansmiddel. Dette skaper en film på serviset ditt, som beskytter mot eventuelle riper fra bestikk og om du skyver tallerkenene over hverandre.

Hvordan velger jeg det beste hverdagsserviset for meg?

Når du skal velge hvilket hverdagsservise som fungerer best for deg og dine behov, bør du tenke gjennom disse punktene:

  • Design
  • Vask og rengjøring
  • Kombinasjonsmuligheter

Her hos Nordic Nest har vi et stor utvalg serviser med både moderne og klassisk design, som er både praktiske og funksjonelle og som kan mikses og matches for å skape ditt personlige og unike uttrykk.

Hvilket design, form og farge vil du ha på serviset ditt?

For det første er det viktig å finne et som du liker og som du vet kommer til å passe inn på både kjøkkenet og i hjemmet ditt generelt i lang tid framover. Om du velger et ensfarget servise, undersøk om det finnes i flere farger, slik at du kan komplementere serviset i fremtiden om du ønsker litt variasjon. Et godt eksempel på et slik servise, er Swedish Grace fra Rörsrand. Er du ute etter et moderne servise eller et servise med klassisk design?

Praktiske og funksjonelle serviser som passer inn i hverdagen din

For det andre bør du tenke på hvordan serviset kommer til å påvirke deg rent praktisk i hverdagen. Du bør derfor undersøke om serviset for eksempel tåler mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Et servise som må vaske for hånd kommer til å kreve lenger tid på å rengjøres enn et som kan vaskes i oppvaskmaskin, og er kanskje ikke like praktisk for alle.

Hvilke deler ønsker jeg i serviset? Kan hverdagsserviset komplementeres med andre serier?

Sist, men ikke minst, er det lurt å tenke på hvor lett det er å komplementere serviset. Om du er på utkikk etter et servise som også har serveringsboller, serveringsfat og andre deler som hører til borddekkingen, bør du undersøke hvilke deler som hører til i serien. Om serien ikke har alle de delene du ønsker deg, kan du for eksempel undersøke om det er andre serviser som lett kan blandes med ditt servise. For eksempel er Teema fra Iittala et perfekt hverdagsservise som med sitt elegante og tidløse design lett kan kombineres med andre serviser fra Iittala.

Hvordan bør jeg oppbevare serviset mitt?

For å sikre lengst mulig levetid på serviset ditt, bør du oppbevare både middagsservise, kaffeservise og hverdagsservise på trygge steder. Hverdagsserviset bør selvsagt oppbevares lett tilgjengelig, slik at det er enkelt å bruke det når du har behov for det. Serviset du bruker til hverdags kan gjerne bo i et skap like ved oppvaskmaskinen, da er det lett å sette på på plass når oppvasken er klar.

For finere serviser, som for eksempel juleserviser eller serviser du bruker til spesielle anledninger, kan disse gjerne oppbevares på andre steder enn i kjøkkenskap. Pakk inn hver del individuelt for å sørge for at de ikke skades. Tallerkener kan gjerne plasseres på siden, fordi sidene er sterkere enn midten. 

Papp kuttes opp og brukes for å fylle opp ledig plass. Dette gir ekstra støtte og struktur til serviset. Når du skal velge størrelse på boksen, tenk på at servise fort blir tungt, og at det derfor kan være lurt å velge flere mindre bokser fremfor én stor.

Hvor mange deler består et startsett med servise av?

Et startsett består ofte av en kombinasjon av tallerkener, boller og kopper i ulike størrelser. Iblant kan et startsett også bestå av glass og bestikk også.

Når du skal kjøpe et startsett, er det et par ting du bør tenke på. Siden startsett kommer i ulike størrelser, og kan bestå av alt fra 30 til 50 deler, bør du tenke gjennom hvor mange personer du trenger utstyr for. 

Resirkulering - hvor skal servise kastes?

OM uhellet er ute, og en del av serviset ditt går i stykker, er det viktig å vite hvor man skal kaste resirkulere serviset. Siden servise kan inneholde krystaller og keramikk, skal det ikke kastes sammen med glass, siden dette ødelegger for resirkuleringen av glass. Pakk det knuste serviset godt inn, og kast det i restavfallet.

Dekk julebordet med fine serviser

Juleservise er et populært servise som mange bruker til julens borddekkinger. Serviset har ofte julemotiv, vintermotiv eller er i klassiske julefarger. Et av våre mest populære juleserviser, er Julemorgen fra Wik & Walsøe, og er det perfekte valget for deg som er på utkikk etter et romantisk og nostalgisk servise i vakker benporselen. Et annet populært servise er Swedish Grace Winter fra Rörtsrand, som er juleversjonen av det klassiske serviset Swedish Grace.

Få 10% rabatt på ditt neste kjøp! Og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB