FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 500 POENG

60 DAGER ANGRERETT

Inspirasjon & Tips/Inspirasjon/Midtsommer med Orrefors
Midtsommer Orrefors - her ser du alle sju vaser fra Orrefors nye kolleksjon.

Omfavn midtsommermagien med Orrefors

Midtsommer er en av Sveriges mest fortryllende og anerkjente tradisjoner. Denne livlige feiringen feires ved sommersolverv, og markerer begynnelsen på den svenske sommeren og er fylt med folklore, mat, dans og, selvfølgelig, blomster. Inspirert av magien til denne feiringen har anerkjente designere Claesson Koivisto Rune laget en kolleksjon med mini-midtsommervaser for Orrefors.
onsdag 29. mai 2024
Del artikkel
Midtsommer med Orrefors - her skåles det med glass fra Orrefors.
Informal karaffel med skål 1 L
Klar
kr 877

SVENSK MIDTSOMMER - TRADISJONER & FESTLIGHETER

For de som ikke er kjent med svensk midtsommer er det en livlig begivenhet som innebærer å samle familie og venner for å feire årets lengste dag. Bordene er pyntet med klassiske retter av syltet sild, smørsmurte nypoteter, osteaktig Västerbottenpai og ferske jordbær. Naturligvis inkluderer festlighetene tradisjonelle sanger og akevitt.

Midtsommer Orrefors - et vakkert bord pyntet til midtsommer.

Denne festen handler ikke bare om mat og drikke; det er en tid da sesongens magi utfolder seg. Luften er fylt av latter, og landskapet soler seg i skinnet av tilsynelatende uendelig dagslys. Majstang reises og blomsterkroner veves mens venner og familie samles for å feire den etterlengtede sommerens tilbakekomst. Midtsommer er en tid da natur og tradisjon flettes sammen, og skaper øyeblikk som er verdsatt lenge etter at solen har gått ned på denne fortryllende dagen.

"Midtsommer kommer tidlig på den svenske sommeren, i stedet for i midten. Så det er som en feiring av åpningen av den beste sesongen, mye lys, grønne blader, varmt vær. Alt dette har vært dypt savnet i ni måneder." forklarer Mårten Claesson fra Claesson Koivisto Rune, den anerkjente designertrioen bak Orrefors sin siste kolleksjon Midtsommer. Vi snakket med Mårten om den nye kolleksjonen og essensen av midtsommer.

MIDTSOMMER-VASENE: EN HYLLEST TIL BLOMSTER

Midtsommerfeiringen er gjennomsyret av fortryllende tradisjoner, fra å lage blomsterkroner med nyplukkede markblomster til den lunefulle skikken med å samle en bukett med syv forskjellige engblomster og legge dem under puten for å drømme om din fremtidige kjærlighet. Inspirert av dette sjarmerende ritualet har Claesson Koivisto Rune og Orrefors laget de syv midsommervasene i miniatyr. Disse vasene er vinnere av den prestisjetunge Red Dot: Best of the Best 2024-prisen, og hver vase designet for å komplementere den mangfoldige skjønnheten til disse blomstene.

Plasser en minibukett med markblomster under puten din denne midtsommeren og drøm søte drømmer om din fremtidige kjærlighet.

"Vi skapte syv unike former for å hedre mangfoldet av forskjellige blomster," forklarer Mårten. Hver vase i samlingen er oppkalt etter en spesiell blomst som vokser vilt i Skandinavia og er designet ikke bare for å holde en blomst oppreist og gi den vann, men også for å forsterke blomstens naturlige skjønnhet.

En vase må være vakker på en enkel måte, den må ha en form som harmonerer med blomsten den holder, uten å overmanne den.

BALANSEN MELLOM FUNKSJONALITET & KUNSTNERISK
UTTRYKK

vaser mer enn bare oppbevaring for blomster; de er fengslende kunstverk. Claesson Koivisto Rune har på en vellykket måte balansert funksjonalitet og kunstnerisk uttrykk ved å skape vaser som er både praktiske og estetisk tiltalende. "Glass er et hardt materiale, som stein. Men det er også et flytende materiale før det avkjøles, som lava." forteller Mårten oss: "Så en glassgjenstand bærer sine faste og flytende faser i sin form på samme tid, men den kan ikke kontrolleres nøyaktig (når den munnblåses)." fortsetter han.

Som designere elsker vi denne tvetydigheten og grenselandet mellom det som er ønsket og det som er mulig.

SKJØNNHETEN & ENKELHETEN I DESIGN

Opplev midtsommerens magi med denne fengslende midtsommerkolleksjonen. Hver vase, enten den vises individuelt eller gruppert sammen, gir et snev av eleganse og harmoni til enhver borddekking eller faktisk hvilket som helst rom i hjemmet. "Midsommerkolleksjonen er veldig allsidig. Du kan se den som én vase for en bukett hvor de separate blomstene får en vase hver, i en gruppe på et bord. Eller du har én vase for én blomst i vinduskarmen, sier Mårten.

"De myke fargetonene i den første kolleksjonen ble designet for å fremkalle den lette og luftige essensen av sommeren," forteller han oss, "som minner om delikat akvarell". Dette nikket mot blomstene som inspirerte kolleksjonen gjør disse vasene perfekte for å vise frem blomstene du samler under sommereventyrene dine.

Midtsommer Orrefors - her ser du et bord dekket til sommerfesten.

Plasser vasene langs midten av bordet for litt herlige farger på en ellers hvit borddekning; farger som fanger den livlige essensen av midtsommer. Alternativt kan du plassere en enkelt vase på nattbordet for å bringe et snev av sommerens magi til rommet. Vasene er tilgjengelige som et sett på syv eller enkeltvis, noe som gjør dem til ideelle samleobjekter eller kjøp settet som en omtenksom gave til noen du er glad i.

Midtsommer Orrefors - her ser du en kvinne som går i en blomstereng.
Midtsommer Orrefors - her ser du en kvinne med blomsterkrans på hodet som svømmer.

Ingen midtsommerfeiring ville vært komplett uten en avkjølende dukkert i sjøen.

ESSENSEN AV SVENSK MIDTSOMMER

Sommeren er en tid da naturen virkelig kommer til live med livlige farger og teksturer. Hvem elsker vel ikke kveldsturer gjennom skoger og en tidlig morgendukkert i innsjøen?

Claesson Koivisto Rune har oversatt denne energien til kolleksjonen deres ved å velge design og farger som på en perfekt måte har fanget sommerstemningen. Midtsommervasene er ikke bare en funksjonell gjenstand for blomster, men også en feiring av den svenske midtsommertradisjonen og naturens skjønnhet.

Midtsommerkolleksjonen er en hyllest til en av Sveriges mest kjære tradisjoner. Ved å fange essensen av Midtsommer i designene deres, har Claesson Koivisto Rune og Orrefors skapt en kolleksjon som harmoniserer nostalgi med samtiden og gjør dem til et tidløst tillegg til ethvert hjem.

Foto: Elof Martinsson

Rebecca Sparling
Forfatter

Få 500p i velkomstbonus og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB