FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

30 DAYS OF DESIGN Ukens tilbud

Inspirasjon & Tips/Tips/ 3 søte juleoppskrifter
Hjemmelaget alkoholfri gløgg i karaffel fra Sagaform på en koselig gløggfest.

3 søte juleoppskrifter

Julen er en høytid full av godbiter og deilige juleoppskrifter du kan prøve! Vi har tre enkle, men tradisjonelle juleoppskrifter til deg slik at du kan unne deg noe søtt og godt denne julen.
fredag 12. november 2021
Del artikkel
Hjemmelaget gløgg er en god juleoppskrift å prøve - her i en karaffel fra Sagaform sammen med gløggkopper fra ERNST.

Prøv å lage din egen gløgg til jul i år! Denne alkoholfrie versjonen er perfekt å nyte i julen eller hvorfor ikke gi den bort som gave?

1. HJEMMELAGET ALKOHOLFRI GLØGG

Hva hadde julen vært uten lukten av gløgg på komfyren? Lukten av nellikspiker, kardemomme og kanel som sprer seg i hele hjemmet er den perfekte kombinasjonen av alt vi elsker med julen i en klassisk juledrink. Hjemmelaget gløgg i disse hvite gløggkrusene fra ERNST blir også noe helt spesielt, og er også en fin julegave! Her er en enkel juleoppskrift på alkoholfri gløgg som du raskt kan lage:

INGREDIENSER TIL 6 KOPPER GLØGG

  • 5 dl vann
  • 5 nellikspiker
  • 1 kanelstang
  • 1 bit tørka ingefær
  • ½ ts kardemummekjerner
  • 2 – 3 tørka appelsinskall
  • ½ l sterkt blandad solbærsaft
  • 2 dl konsentrert eplejuice

SLIK GJØR DU

  • Kok opp vann og krydder
  • La det koke i 5–10 minuter.
  • Tilsett solbærjuice og eplejuice og la det varmes opp.
  • Sil alt over i en annen kjele slik at du kan fjerne krydderne.
  • Server med en gang mens gløggen er varm.
Hjemmelaget gløgg er en klassisk juleoppskrift som her helles i hvite gløggkopper fra ERNST.

Hva hadde julen vært uten lukten av varm gløgg og pepperkaker? Her ser du førjulskosen servert på Dots tallerken fra Scandi Living.

Myke pepperkaker med frosting serveres på et skjærebrett – en søt juleoppskrift å prøve denne julen.

Myke pepperkaker med glasur og tyttebær er også en nydelig juleoppskrift!

2. MYK PEPPERKAKE MED GLASUR - EN JULEOPPSKRIFT FOR STORE OG SMÅ

Pepperkakene er like tradisjonelle som gløggen og de passer så godt sammen! I år kommer vi med en juleoppskrift på myke pepperkaker i langpanne med kjempegod glasur, toppet med nydelige julerøde tyttebær. Slik lager du denne søte juleoppskriften:

INGREDIENSER TIL 20 STK I LANGPANNE

  • 200 g smør
  • 4 dl sukker
  • 4 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl rømme
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt kardemumme
  • 0,5 ts bikarbonat

GLASUR

  • 60 g mykt smør
  • 5 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 200 g kremost

PYNT

  • 1 – 2 dl fryste tyttebær
Julekaffe med myke pepperkaker, gløgg og pepperkaker står på bordet servert på servise Swedish Grace Winter.

Gløgg + pepperkaker = jul. Denne deilige juleoppskriften er den perfekte godbiten for både store og små! Her ser du det nydelige serviset Swedish Grace Winter fra Rörstrand.

 SLIK GJØR DU

  • Sett ovnen på 175 grader
  • Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser til det er luftig. Pisk inn ett egg om gangen og tilsett rømma
  • Bland mel, bikarbonat og krydder i en bolle
  • Bland melblandingen inn i eggeblandingen til du får en jevn røre
  • Kle en stekepanne 30 x 40 med bakepapir og hell i røren
  • Stek midt i ovnen i ca 25 – 30 minutter

LAG GLASUREN

  • Visp sammen mykt smør, melis, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle til du får en kremet blanding
  • Visp inn kremosten
  • Når pepperkakene er ferdige og helt avkjølt, kan du smøre glasuren jevnt over kaken
  • Skjær opp kaken og pynt med tyttebær ved servering

3. BRENTE MANDLER

Brente mandler hører også julen til og denne enkle juleoppskriften er perfekt å tilby gjestene før julemiddagen eller sammen med gløgg. Her er en juleoppskrift på dette klassiske julegodteriet:

INGREDIENSER FOR 6 DL BRENTE MANDLER

  • 200 g søt mandel
  • 1 ½ dl strøsukker
  • ½ dl vann
  • 1 ts vaniljesukker om du vil

SLIK GJØR DU

  • Rist først mandlene i en tørr, varm stekepanne
  • Kok opp sukker og vann i en kjele
  • Hell mandlene i pannen og kok under omrøring til sukker fester seg og mandlene begynner å poppe
  • Ta kjelen av platen og hell mandlene over på bakepapir. Knekk dem forsiktig opp med en gaffel og la dem avkjøles.

Styling: Ellinor Johansson, Arijana Kapic, Kristina Niesel Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Rosso
Forfatter

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB