FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

30 DAYS OF DESIGN Ukens tilbud

Inspirasjon & Tips/Tips/4 oppskrifter på enkel og god påskedessert
Et dessertbord står dekket og det serveres påskedessert med en vri: gulrotkake, cupcakes og rullekake serveres til gjestene.

4 oppskrifter på enkel og god påskedessert

Slå deg løs på kjøkkenet i påsken og bak en deilig påskedessert å unne familien! Vi har samlet fire oppskrifter du kan prøve, fra gulrotkake og nybakte scones til en sjokoladepåskekake. Her er det noe for både store og små i familien.
torsdag 2. mars 2023
Del artikkel

BY PÅ EN DEILIG PÅSKEDESSERT

Påsken er den perfekte høytiden for å bake både det ene og det andre. En smakfull påskedessert er noe som alle i familien setter pris på og er også en koselig aktivitet å gjøre i påskeferien. Elsker du sjokolade? Da kan vi anbefale sjokoladekaken under, mens nystekte scones passer perfekt til påskefrokosten eller hvorfor ikke vispe sammen en enkel rullekake hvis du har kort tid?

Her er en liste over oppskriftene:

  1. Herlig påskekake av sjokolade
  2. Nydelig gulrotkake
  3. Enkel rullekake eller søte cupcakes
  4. Nystekte scones
Tre kaker serveres på påskebordet som årets påskedessert: en sjokoladekake, gulrotkake og rullekake.

Påsken er den søte høytiden, så prøv gjerne en, eller flere, oppskrifter!

En sjokoladepåskekake ønsker gjestene velkommen til buffébordet ved påskefeiringen, der den står på et Swedish Grace-kakefat fra Rörstrand.

Hva ville påsken vært uten sjokolade? Pynt sjokoladekaken med søte påskeegg og pilekvister og du har en nydelig påskekake! Server på Swedish Graces klassiske kakefat.

1. PÅSKEKAKE AV SJOKOLADE – SLIK GJØR DU

Hva ville påsken vært uten sjokolade? For denne herlige sjokoladekaken til 8 porsjoner trenger du følgende ingredienser:

Ingredienser til kakebunner:

  • 200 g smeltet smør
  • 4 dl sukker
  • 4 egg
  • 3 dl melk
  • 5 dl mel
  • 1,5 dl kakao
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g mørk sjokolade
  • litt salt

Ingredienser til sjokoladesmørkrem:

  • 175 g smør
  • 100 g mørk sjokolade
  • 125 g melkesjokolade
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ss sukker

Ingredienser til sjokoladeglasur:

  • 250 g mørk sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts smør

Pynt til påskekaken:

Sjokoladeegg & seljekvister

Slik lager du kakebunnene:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Pisk sukker og smør til en fin krem.
  3. Separer eggehvitene og eggeplommene og rør eggeplommene inn i kremen.
  4. Bland de tørre ingrediensene for seg: mel, bakepulver, kakao, vaniljesukker og en klype salt.
  5. Vend deretter blandingen inn i smørkremen sammen med melken.
  6. Smelt sjokoladen forsiktig enten i mikrobølgeovnen eller i vannbad og vend den forsiktig inn i røren.
  7. Pisk eggehvitene og vend inn i røren.
  8. Del røren din i tre former med avtagbar bunn, som du enten har smurt med smør eller dekket med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.

Slik lager du sjokoladesmørkrem:

  1. Kok opp fløte og sukker.
  2. Hakk sjokolade for seg og hell fløteblandingen over sjokoladen og la stå i et minutt.
  3. Bland til en fin røre og la den avkjøle til kremen har fått romtemperatur.
  4. Visp romtemperert smør inn i sjokoladeblandingen til du får en jevn røre.

Slik lager du glasuren:

  1. Kok opp fløten og ta den deretter av varmen.
  2. Bryt ned eller hakk sjokoladen og rør den sammen med smør inn i kremen.
  3. Rør til all sjokoladen har smeltet og du har en jevn krem.

Slik setter du påskekaken sammen:

  1. Snu den første kaken opp ned, og fordel et jevnt lag med sjokoladeglasur over. Legg kakebunn oppå og gjenta. Spar litt frosting til toppen.
  2. Dekk så det øverste laget og resten av påskekaken med sjokoladesmørkrem og la stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.
  3. Ta resten av sjokoladeglasuren, som nå skal ha avkjølt seg litt, og fordel den forsiktig over toppen av kaken. Glasuren skal akkurat komme nær kanten uten å renne ned med en gang. Ta en skje og «stikk» forsiktig glasuren over kantene avhengig av hvor langt ned du vil at sjokoladen skal renne.

Tenk på - siden kaken er kald må du jobbe raskt slik at glasuren ikke rekker å stivne før du har oppnådd "flytende" effekt.

En gulrotkake pakket inn i vokspapir og servert på et Daisy-kakefat fra PotteryJo gir påskebordet et rustikt uttrykk og er årets påskedessert.

Gjør noe spesielt med gulrotkaken og pakk den inn som en liten påskepakke med vokspapir og jutesnor.

2. GULROTKAKE - SLIK GJØR DU

Denne nydelige gulrotkaken gir 8 porsjoner og du trenger følgende ingredienser:

Ingredienser til kakebunner:

  • 3 revne gulrøtter
  • 3 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts bikarbonat
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt

Ingredienser til fyll og glasur:

• 2 dl melis

• 100 g romtemperert smør

• 300 g kremost

• 2 ts vaniljesukker

Til pynt:

  • 1 ark vokset papir, jutesnor og en haug med kirsebærkvister.

Slik lager du gulrotkaken:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader og smør bakeformer som har en diameter på 3x18 cm.
  2. Pisk sukker og egg luftig.
  3. Bland alle de tørre ingrediensene for seg og rør dem inn i eggedosisen.
  4. Tilsett de revne gulrøttene og rapsoljen. Rør om.
  5. Fyll formene og stek i ovnen i ca 20 minutter.
  6. La bunnene avkjøles.
  7. Pisk sammen smøret med kremost til det er glatt.
  8. Tilsett melis og vaniljesukker, og visp alt sammen.
  9. Når bunnene er helt avkjølt, kan du fordele frostingen mellom bunnene.
  10. Avslutt med å smøre et fint lag med frosting på toppen og et litt tynnere lag med frosting på sidene.
  11. Ta et ark med vokset papir og legg kaken på midten av papiret.
  12. Brett sammen papiret og bind alt sammen med stilig jutesnor.
  13. Pynt gulrotkaken med en liten haug med kirsebærkvister eller annen valgfri blomst.

Det serveres rullekake til påskebuffeten på Kastehelmi kakefat fra Iittala.

En enkel påskedessert - skjær rullekaken i jevne biter og bygg en "rullekake" som du så pynter med sjokoladeegg, krem & mynte.

En av flere påskedesserter på dessertbordet er søte muffins dekorert med frosting og pyntet med sjokoladeegg.

Gjør det enkelt for deg selv i påsken - by på søte muffins som du bare dekorerer med frosting & pynter med sjokoladeegg!

Gylne scones, muffins og påskekake inviterer til søt påskefeiring og påskebuffet i rustikke omgivelser.

Blant alle søtsakene kan noe mettende som gylne scones være godt!

4. NYSTEKTE SCONES - EN VARMER PÅSKEDESSERT

Start påskeferien med nybakte scones om morgenen, servert med syltetøy, lemon curd, krem – vel, hva du måtte ønske deg egentlig.

Til 8 scones trenger du:

  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl melk
  • 50 g smør eller margarin
  • 2 ts bakepulver
  • 2 krm salt
  • 1 ss gurkemeie eller 0,5 g safran for en vakker gul farge. Tips: gurkemeie har ingen smak, men gir en fin farge som skaper litt ekstra påskestemning, mens safranen gir mer smak for de som liker det!

Slik lager du scones:

  1. Sett ovnen på 250 grader.
  2. Bland først de tørre ingrediensene og fordel deretter smøret fint inn i blandingen.
  3. Tilsett melk og rør så blir deigen fantastisk klissete.
  4. Legg kakene på et ark med bakepapir og stek midt i ovnen i ca 10–12 minutter.
  5. Server deretter de nybakte sconesene sammen med pisket krem, lemon curd og syltetøy etter eget valg.
På påskebuffeten serveres scones på et skjærebrett fra House Doctor, som skaper et rustikt uttrykk.

Tips: server scones på et skjærebrett for en rustikk følelse som denne fra House Doctor.

Tilbehør til scones serveres fra Pickle krukker fra Knabstrup Keramik.

La også tilbehøret som syltetøy, krem og lemon curd serveres på en rustikk måte, som fra disse stilige krukkene fra Knabstrup Keramik.

Skjærebrett av tre eller marmor, serveringsfat i keramikk og klassiske kakefat er fine å blande på dessertbordet i påsken.

Miks og match forskjellige fat, kaketallerkener og skjærebrett for å lage et innbydende dessertbord denne påsken!

SERVERINGSTIPS FOR PÅSKEDESSERTEN

Et tips når du skal servere en eller flere påskedesserter, er at det er fint å blande serveringsfat av ulike typer for å skape en imøtekommende og leken følelse på buffetbordet. Her kan du for eksempel la en skjærefjøl i tre bli et serveringsfat for varme scones og et større fat bli en base for cupcakes. Til den heftige påskekaken passer et tradisjonelt kakefat på stativ perfekt. Så å blande ulike størrelser, materialer og former på serveringsfat kan virkelig bidra til å fremheve de forskjellige påskedessertene på den beste måten.

Et rustikk påskebord med flere forskjellige påskedesserter, som sjokoladekake som gjestene skjærer et stykke av.

Det er en kunst å skjære kaken pent, men god er den uansett!

Styling: Ellinor Johansson, Anna Magnusson, Arijana Kapic

Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Rosso
Forfatter

Bake til påske

Vis mer

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB