FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

60 DAGER ANGRERETT

Bli medlem & få 10% rabatt

Stekepanner

Hva slags stekepanne bør du kjøpe? En bra stekepanne er et godt hjelpemiddel på kjøkkenet og er en god partner for alle dine kulinariske prosjekt. Her finner du en rekke ulike stekepanner av høy kvalitet fra kjente merkevarer.
282 resultater sortert etter
1
...
8
Side 1 av 8

Stekepanner - for alle dine kulinariske prosjekt på kjøkkenet

I vårt store sortiment av stekepanner, finner du garantert en eller flere favoritter. Mens noen stekepanner fungerer bra til allsidig bruk, er andre stekepanner mer egnet for spesifikke oppgaver, som for eksempel til pannekaker. Her hos Nordic Nest har vi et stort utvalg stekepanner for en rekke ulike oppgaver på kjøkkenet.

Stekepanner i støpejern - lang levetid

En stekepanne av støpejern er en investering som med rett vedlikehold kan vare livet ut. Denne panna tåler høye temperaturer godt og fordeler varmen jevnt, noe som gjør den perfekt til å steke kjøtt i. Pass på ikke utsette stekepanna for store temperatursvingninger og varm opp panna gradvis.

Støpejernspanner er tyngre enn stekepanner i rustfritt stål, og de krever også mer stekefett. Det er også viktig å steke inn panna godt før du tar den i bruk. Denne prosessen gjør at det dannes et belegg på panna.

Slik steker du inn en stekepanne i støpejern

Har du nettopp kjøpt en ny stekepanne, eller behøver du steke inn panna di på nytt? Slik skaper du et beskyttende lag på støpejernspanna di:

  1. Vask stekepanna med oppvaskmiddel for å fjerne eventuelt resterende lag, og gjøre overflaten helt ren.
  2. Når panna er tørr, setter du den på en stekeplate, og mens du varmer panna, smører du den inn med matolje, helt til stekepanna har absorbert en rikelig mengde olje.
  3. Gjenta prosessen til du føler at stekepanna har absorbert nok olje. La panna kjøle seg ned og tørk vekk eventuelle oljerester med husholdspapir.

Populære stekepanner i støpejern

Le Creuset er kjente for sine støpejernsgryter og støpejernspanner av høy kvalitet, og disse populære stekepannene kommer i en rekke vakre farger.

Stekepanner i rustfritt stål - perfekt stekeflate

Rusfritt stål er et stilrent og praktisk materiale som også er slitesterkt og tåler høye temperaturer. Ofte krever slike panner mer stekefett enn for eksempel non-stickpanner. Disse pannene er perfekte når du ønsker å få til den perfekte karameliserte stekeyten på maten. 

Når du bruker stekepanner i rustfritt stål, kan du oppleve at med en gang du legger maten i panna, så fester den seg, men om du venter til den har fått en fin stekeyte, så slipper stekepanna råvaren, og du kan vende den. 

Populære stekepanner i rustfritt stål

En av våre mest populære stekepanner som er laget av rustfritt stål, er pannene fra Eva Solo.

Stekepanner med non-stick eller keramisk belegg - allsidig panne som krever mindre stekefett

Mat som stekes i stekepanner med non-stick eller belegg trenger mindre stekeolje eller stekesmør, og disse pannene er allsidige panner som kan brukes til det meste. Du bør imidlertid tenke på at disse pannene tåler høye temperaturer dårligere enn andre panner, og du skal aldri bruke stekeredskaper med metall når du steker i slike panner. 

Populære stekepanner med non-stick eller keramisk belegg

I Scanpans sortiment finner du populære stekepanner med belegg, perfekt for deg som er på utkikk etter en panne som er lett å vaske og kan brukes til det meste. 

Stekepanne i kobber - fin panne med jevn og raskt varmespredning

Kobberpanner er ikke bare dekorative, de fordeler varmen raskt og jevnt i panna, og passer utmerket til flere ulike typer matlagning. De kan derimot skifte farge om de overopphetes, og krever ofte mer olje eller smør når du skal steke.

Populære stekepanner i kobber

Blant de mest populære stekepannene i kobber, finner vi blant annet stekepanner fra De Buyer.

Stekepanner for induksjonsplater

Om du har induksjonsplater, er det viktig å undersøke om stekepanna di kan brukes på en slik plate. Fiskars har et stort utvalg panner som passer perfekt på induksjonsplater.

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe ny stekepanne

Dersom stekepanna har tykkere bunn, tar det lengre tid før den blir varm, men varmen spres jevnere og temperaturen holder seg jevnt gjennom stekingen.

Øk temperaturen på stekepanna gradvis, varm ikke plata opp til det varmeste med en gang.

Støpejernspanner skal ikke vaskes i maskin eller med oppvaskmiddel, siden dette fjerner den overflata som dannes når du steker inn panna.

Slik tar du best vare på stekepanna di

Om du tar godt vare på stekepanna di, sørger du for at den kan være en god samarbeidspartner på kjøkkenet i lang tid fremover. Rett rengjøring av stekepannen er et viktig steg for å sikre dette. Ulike typer stekepanner krever ofte litt ulike rengjøringsmetoder, noe vi skal gå gjennom her.

Generelle råd for rengjøring av stekepannen din

For at stekepanna di skal holde seg like fin og funksjonell gjennom lang tid, er det viktig å ta godt vare på den.

Rett redskap til rett stekepanne

En av de viktigste tingene du bør passe på når det gjelder stekepanna di, er å bruke rett redskap til rett type stekepanne. For en stekepanne med non-stick eller annet belegg, er det viktig å bruke redskaper som ikke skader dette belegget. Tre, plast eller silikon er derfor materialer du bør satse på for slike panner. Stekespader av metall kan gjerne brukes på stekepanner av støpejern eller rustfritt stål, i tillegg til de som bare skal brukes med non-stickpanner.

La stekepanna få tid til å kjøle seg ned

Før du skyller av og vasker stekepanna, er det viktig at den får nok tid til å kjøle seg ned først, ellers risikerer du at temperaturforskjellene gjør at panna slår seg, noe som betyr at stekepanna blir skjev.

Slik fjerner du fastbrent mat fra stekepanna

Fastbrent mat fjernes lett ved å la panna bli kald, helle nok vann i stekepanna slik at den fastbrente maten blir dekket, og sette på varmen igjen. 

Dersom det ligger mye fett igjen i panna, bør du fjerne dette med papir før du vasker stekepanna. Dette gjør det lettere å rengjøre panna, og det er også bedre for både røret i vasken og for miljøet.

Eddik er et vidundermiddel som kan brukes til en hel del rengjøring i hjemmet. For å gjøre stekepanner av rustfritt stål eller kobber skinnende rene og også fjerne kalkrester, kok opp vann med litt eddik og la det koke et par minutter. Om kobberpanna di har skiftet farge, kan du pusse den med eddik og salt.

Slik vasker du stekepanner av rustfritt stål

Disse stekepannene er blant de letteste å rengjøre, og kan ofte vaskes i oppvaskmaskin. For at disse pannene skal holde seg finest mulig, lengst mulig, er det derimot best å vaske de for hånd i varmt vann.

Om du vil, kan du gjerne bruke oppvaskmiddel på denne stekepanna, og for ekstra vanskelige flekker, kan du gjerne prøve litt eddik.

Stekepanner med non-stick og belegg - enkle og praktiske å rengjøre

Takket være belegget på disse stekepannene, er disse pannene enkle å rengjøre. Selv om disse stekepannene ofte kan vaskes i oppvaskmaskin, kommer de til å få en lengre levetid om du vasker de for hånd med varmt vann og vanlig oppvaskmiddel.

Det viktigste du kan gjøre for å at slike stekepanner skal holde seg fine, er at du bare bør bruke redskaper av tre, silikon eller plast når du skal steke mat, siden disse ikke skader belegget.

Stekepanner av støpejern

Ettersom du steker inn stekepannen i matolje, dannes det et beskyttende lag på panna. Dette laget beskyttes om du bare bruker varmt vann og en oppvaskbørste når du skal rengjøre støpejernspanner, og det er derfor viktig å ikke bruke oppvaskmiddel eller vaske disse pannene i oppvaskmaskin.

Stekepanner i kobber

Stekepanner av kobber tåler vanligvis oppvaskmaskin, men denne panna er like lett å vaske for hånd med vanlig oppvaskmiddel. En annen grunn til å vaske kobberpanner for hånd, er at de kan skifte farge om de ofte vaskes i oppvaskmaskin eller om de blir overopphetede.

-

Få 10% rabatt på ditt neste kjøp! Og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB