Knivslipere og slipesteiner gjør det lett å holde kjøkkenknivene dine skarpe og effektive, og kan også bidra til å øke levetiden til knivene dine. Her kan du utforske vårt store sortiment knivslipere, slipestål og slipesteiner fra kjente og populære merkevarer og designere.
Her hos Nordic Nest kan du finne et stort utvalg knivslipere, nøye utvalgt fra kjente og populære merkevarer fra både Skandinavia og hele resten av verden.
Utforsk vårt sortiment knivslipere fra merkevarer som for eksempel
Det som disse tre kjøkkenredskapene har til felles er at de gjør knivene dine skarpe. Likevel er det noen viktig forskjeller som gjør at de ulike verktøyene skal brukes i ulike situasjoner.
En knivsliper eller en slipestein tar bort deler av kniveggen, slik at kniven igen får en skarp egg.
Et slipestål brukes for å rette opp kniveggen, slik at kniven blir skarp og skjærer både lettere og tryggere. Dette gjør at kniven holder seg skarp lengre, og bidrar også til at kniven ikke behøver å slipes med knivslip eller en slipestein like ofte.
Det finnes en rekke ulike typer knivslipere som kan brukes for å holde knivene dine skarpe og i god skikk, som for eksempel manuelle knivslipere og slipesteiner.
En manuell knivsliper har generelt sett en V-formet åpning der du skal dra kniven gjennom. Disse knivsliperne er kompakte, noe som gjør at de er praktisk å oppbevare mellom bruk.
Slipesteiner brukes for å slipe knivene ved å tra kniveggen langs overflaten av stenen. Slipesteiner har ulike grovhet, slik at du kan tilpasse slipesteinen til det som er målet ditt.
For en vanlig kjøkkenkniv rekker det å slipe den 2-3 ganger i året for at kniven skal holde seg skarp. Bruk gjerne et slipestål 1-2 ganger i uka for å holde kniven vedlike. Tenk gjerne på hvor og hvordan du oppbevarer knivene dine også, siden de lett kan bli slitt om du utsettes for gniss mot metall. En knivblokk, en magnetlist eller annen knivoppbevaring kan forlenge levetiden til kniven din. Slik vet du at kniven må slipes For å teste om kniven din er skarp, kan du teste å skjære gjennom et vanlig papir. Dersom kniven ikke kan skjære gjennom papiret i en bevegelse, kan det være på tide å slipe kniven din.