FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

60 DAGER ANGRERETT

Bli medlem & få 10% rabatt

Gavetips/Designklassikere

Designklassikere

Det er en grunn til at de kalles designklassikere. Tidløs funksjonalitet og design som overskrider trender. Produkter i solid, høykvalitetsmateriale kan gå i arv i generasjoner. Fantastiske gaver som varer og fylles med minner.
3602 resultater sortert etter
1
...
101
Side 1 av 101

Hva kjennetegner en designklassiker?

Begynnelsen på en designklassiker starter ofte med en nytenkende måte å kombinere teknologi med vakkert og tidløst design på. Ofte har designeren brukt materialer på en ny og innovativ måte.

En designklassiker skal også være karakteristisk nok til at de er lette å kjenne igjen, og de kan gjerne vekke følelser og assosiasjoner hos mennesker. Her har vi samlet kjente lamper, interiør, møbler og design for det dekkede bordet, som alle regnes som kjente designklassikere. La deg selv bli inspirert!

Hva kjennetegner skandinaviske designklassikere?

Mange assosierer begrepet “klassisk skandinavisk stil” med enkle, stilrene former, lyst tre og lyse farger. Stilen karakteriseres som en myk funksjonalisme, og ble formet av kjente designere som Arne Jacobsen, Louise Adelborg og Alvar Aalto fra 1930-1960-tallet. Siden den gang har det blitt designet og lansert en rekke produkter som i dag regnes som designklassikere.

Norsk designklassiker

Northern lampeserie BirdyALL er et godt eksempel på en norsk designklassiker. Lampen ble designet i 1952 av Birger Dahl, og har også vunnet priser for sitt modernistiske og elegante design, som fremdeles fremstår som like moderne.

Danske designklassikere

Georg Jensen er et kjent navn innen dansk og skandinavisk design, og er kjent for sine suksessfulle samarbeid med flere kjente designere. Et av disse samarbeidene var med Sigvard Bernadotte, som opprinnelig ble født inn i det svenske kongehuset. Bernadotte er en serie som karakteriseres av sine elegante, vertikale striper.

Den danske formgiveren Kay Bojesen Denmark ble verdenskjent for sine populære og sjarmerende trefigurer som appellerer like mye til voksne som de gjør til barn. Apen er den mest kjente av alle figurene, og ble designet i 1951.

Ikoniske lamper

Her hos Nordic Nest har vi et stort utvalg lamper som kombinerer stil og funksjon på en måte som har gjort de til designikon.

GUBI er en dansk merkevare som spesialiserer seg på å relansere fortidens klassikere, og også design som regnes som moderne klassikere. En av deres mest ikoniske lamper er Bestlite-serien, designet av Robert Dudley Best i 1930. Bestlite-bordlampen var faktisk Winston Churchill sin favorittlampe, og ble med han på hans reiser over hele verden.

Verner Panton er et kjent navn innen nordisk design, og har designet flere lamper som regnes som designklassikere. En av hans mest ikoniske design, er FlowerPot fra &Tradition. Flowerpot er barn av sin tid, og ble designet i Flower-power-perioden.

Designklassikere - danske lamper med ikonisk design

Om du er på utkikk etter lamper med ikonisk design, er Louis Poulsen et bra sted å starte, og  denne kjente danske merkevaren har en rekke designklassikere i sitt sortiment.

Lampeserien AJ er formgitt av Arne Jacobsen, og ble opprinnelig designet i 1957 for SAS Royal Hotel i København. Han designet alt på hotellet, og disse lampene ble raskt populære favoritter. 

I tillegg til AJ, har Louis Poulsen en annen lampe som regnes som en designklassiker i sitt sortiment. I 1958 designet Poul Henningsen den ikoniske taklampen  PH 5. Pendelen har et elegant og minimalistisk, og er designet for å forme lyset slik at du ikke blir blendet, uansett hvor du befinner deg.

Finske designklassikere

Secto Design har spesialisert seg på elegante og håndlagde lamper av lokalprodusert bjørk. Sortimentet deres består av en rekke ikoniske lamper som er kjente over hele verden, og er gode eksempler på finske designklassikere.

Kjent svensk designklassiker - funksjonell og fleksibel hylle 

Den svenske designklassikeren String Pocket hylle fra String karakteriseres av sitt minimalistiske og funksjonelle design. Hylla er designet av Nils Strinning, som opprinnelig designet den til en bokhyllekonkurranse i 1949. Etter at hylla vant, ble den satt i produksjon, og er fremdeles en populær og ettertraktet hylle.

Svenske designklassikere - serviser med klassiske former og tidløst design

I Rörstrands store sortiment finner vi flere designklassikere som har blitt brukt i flere generasjoner. Det romantiske og nostalgiske serviset Ostindia er deres mest populære serie, og ble faktisk kåret til “århundrets servise” i Sverige. 

Swedish Grace har et mer minimalistisk design, og ble designet av Louise Adelborg i 1930, og er et tidløst og elegant servise som er manges favoritt..

Historien til Mon Amie starter en regnfull midtsommeraften på slutten av 1940-tallet, og kjennetegnes av de store, mørkeblå blomstene som dekorerer dette elegante og tidløse serviset.

Dekk frokostbordet med designklassikere

Kaffekanna i EM fra Stelton er designet av Erik Magnussen, og er en dansk designklassiker som kombinerer et elegant, tidløst utseende med nytenkede funksjoner. Denne kaffekanna var det første som hadde et vipplokk, som gjorde at du slapp å skru opp korken før du kunne helle kaffen i koppen.

Essence er en serie prisvinnende glass, designet av Alfredo Häberli i samarbeid med Iittala. Målet til Häberli var å designe så få glass som mulig, med så mange bruksområder som mulig. Glassene er elegante og minimalistiske, og har raskt blitt en folkefavoritt.

Ikoniske vaser - populære designklassikere for moderne hjem

Her hos Nordic Nest har vi en rekke ikoniske vaser som regnes som designklassikere. 

En av de mest populære er den kjente Alvar Aalto-vasen. Alvar Aalto var opptatt av å designe produkter som var funksjonelle, tilgjengelige for alle og ikke minst vakre å se på. Vasen ble designet i 1936 i samarbeid med Iittala, og kjennetegnes av de asymmetriske og kurvede linjene.

En annen populært vase er de kjente Hammershøi-vasene. Dagens serie Kähler er en moderne tolkning av de klassiske designene til  Svend Hammershøi, som han designet på begynnelsen av 1900-tallet. Originalen karakteriseres av de dype rillene som løper vertikalt nedover produktene, og det er også disse som går igjen i dagens moderne versjon.

Innred hjemmet ditt med designklassikere

Flere av våre designklassikere er kjente og populære interiør- og innredningsartikler, som har pyntet og dekorert hjem i flere generasjoner.

Cobra-serien er en av de mest ikoniske seriene fra Georg Jensen, og ble til i samarbeid med den tyske designeren Constantin Wortmann. Produktene som inngår i serien karakteriseres av den spesielle bølgede kurven, inspirert av hvordan en kobra ser ut når den reiser hodet.

En annen designklassiker som er populært interiør i mange hjem, er den ikoniske lysestaken Liljan. Lysestaken ble designet av Ivar Ålenius Björk, og takket være et samarbeid mellom hans slektninger og Skultuna, er denne svenske designklassikeren igjen mulig å få tak i.

Kjente designklassikere for det dekkede bordet

I tillegg til lamper, møbler, interiør og innredning, finnes det en rekke kjente designklassikere for det dekkede bordet.

Kastehelmi betyr “duggdråper” på finsk, og det er nettopp dette som er kjennetegnet til disse glassproduktene. Serien ble designet i 1964 av Oiva Toikka, som fikk ideen til dråpene da han skulle prøve å dekke over skjøter på glass med glassdråper. I 2010 relanserte Iittala denne designklassikeren.

Bestikket Focus de Luxe fra Gense ble designet i 1955 av Folke Arnström, og ble lansert før den internasjonale H55-messa i Helsingborg samme år. Det funksjonelle bestikket med de myke, avrundede formene vakte stor oppmerksomhet, og er like populært fremdeles.

Ikoniske stoff og mønster

Marimekko sine stoff og serviser med modige, fargerike mønster har fascinert og trollbundet folk over hele verden siden 1951. Blant deres mest kjente mønster finner vi det ikoniske blomstermønsteret Pieni Unikko. I tillegg har vi Siirtolapuutarha, inspirert av blomster og planter i en kolonihage. Räsymatto betyr “fillerye” på finsk, og mønsteret er preget av dette kulelignende mønsteret som vevde matter har.

Få 10% rabatt på ditt neste kjøp! Og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB