BARE I DAG: 30-50% rabatt på tepper fra Scandi Living
Japanske kniver har et karakteristisk utseende med et skarpt og nøyaktig knivblad som har blitt formet av Japans unike matkultur. Disse knivene er spesielt kjente for sine skarpe og slitesterke knivblad som får jobben gjort.
Her hos oss kan du finne et stort utvalg av de beste japanske knivene fra kjente og populære merkevarer og designere.
Det er flere forskjeller mellom japanske kniver og vestlige kniver.
De fleste japanske kniver har bare én skarp side på bladet. Dette betyr at de bare er vinklet på en side, noe som skiller seg fra vestlige kniver som vanligvis er skarpe på begge sidene av knivbladet.
Et annet kjennetegn er at de er svært skarpe og slitesterke.Generelt sett er stålet som brukes i japanske kniver hardere enn stål som brukes i vestlige kniver. Hardere stål gjør at kniven er litt mer skjør, men det gjør også at knivbladet holder seg skarpt lengre.
Japanske kniver er vanligvis spesialisert på visse oppgaver, noe som gjør at de også varer lengre.
Her hos Nordic Nest kan du finne japanske kniver fra noen av de beste og mest populære merkevarene.
Det finnes flere ulike typer japanske kniver som er spesielt tilpasset ulike oppgaver. Her er noen av de vanlige typene av japanske kniver og hvilket bruksområde de har.
Det er viktig å ta godt vare på den japanske kniven, slik at den holder seg i god stand. Dette gjør at du kan ha både nytte og glede av den lengre.
Visse japanske kniver bør bare brukes på skjærebrett av et viss materiale for å unngå å skade knivbladet, og det er derfor viktig å lese nøye gjennom instruksjonen fra leverandøren før bruk.
Det er også viktig å oppbevare den japanske kniven slik at knivbladet ikke blir skadet eller får hakk. Bruk gjerne en passende knivblokk eller magnetlist.
Japanske kniver bør ikke vaskes i oppvaskmaskin, siden dette kan skade knivbladet, og også påvirke kjemien i materialet. De bør derfor vaskes forsiktig for hånd rett etter bruk med et mildt oppvaskmiddel. Det er viktig å tørke kniven godt etter vask.
Siden japanske kniver har en litt annen vinkel på knivbladet enn vanlige vestlige kniver, er det viktig å finne et knivsliper som passer for japanske kniver.