FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

Gå tilbake
Annet
Logg inn

ALT TIL PÅSKE - borddekking, dekorasjoner og tips

Japanske kniver

Japanske kniver er kjente for sine skarpe knivblad, deres slitestyrke og for å være kniver skapt med solid håndverk. Her kan du utforske vårt sortiment med nøye utvalgte kniver fra kjente merkevarer.
12 resultater sortert etter  
Popularitet
Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm - 2 deler - Satake
Satake
Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm, 2 deler
kr 2 625kr 3 349
Bestillingsvare
KAMPANJER
Kuro mori med saia/etui - 19,5 cm - Satake
Satake
Kuro mori med saia/etui, 19,5 cm
kr 1 340kr 1 699
På lager
KAMPANJER
Kai Wasabi Black deba - 21 cm - KAI
KAI
Kai Wasabi Black deba, 21 cm
kr 865kr 1 099
På lager
KAMPANJER
Satake Kuro petty - 15 cm - Satake
Satake
Satake Kuro petty, 15 cm
kr 1 090kr 1 499
Bestillingsvare
KAMPANJER
Kai Shun Classic White universalkniv - 15 cm - KAI
KAI
Kai Shun Classic White universalkniv, 15 cm
kr 1 747kr 2 099
Bestillingsvare
KAMPANJER
Global G-47 Sashimikniv 25 cm - rustfritt stål - Global
Global
Global G-47 Sashimikniv 25 cm, rustfritt stål
kr 1 492kr 1 990
På lager
KAMPANJER
Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv - 21 cm - KAI
KAI
Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv, 21 cm
kr 799kr 896
Bestillingsvare
KAMPANJER
Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv - 15 cm - KAI
KAI
Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv, 15 cm
kr 736kr 846
Bestillingsvare
KAMPANJER
Zwilling Pro Nakiri - 17 cm - Zwilling
Zwilling
Zwilling Pro Nakiri, 17 cm
kr 1 114kr 1 238
Bestillingsvare
KAMPANJER
Global G-11R sashimikniv 25 cm spiss - rustfritt stål - Global
Global
Global G-11R sashimikniv 25 cm spiss, rustfritt stål
kr 1 863kr 2 330
På lager
Global G-14 Sashimikniv 30 cm - rustfritt stål - Global
Global
Global G-14 Sashimikniv 30 cm, rustfritt stål
kr 2 324kr 3 100
På lager
KAMPANJER
Kai Shun Classic skinkekniv - 30,5 cm - KAI
KAI
Kai Shun Classic skinkekniv, 30,5 cm
kr 2 175kr 2 749
Bestillingsvare

Japanske kniver i stilrent design

Japanske kniver har et karakteristisk utseende med et skarpt og nøyaktig knivblad som har blitt formet av Japans unike matkultur. Disse knivene er spesielt kjente for sine skarpe og slitesterke knivblad som får jobben gjort.

Her hos oss kan du finne et stort utvalg av de beste japanske knivene fra kjente og populære merkevarer og designere.

Hva kjennetegner en japansk kniv?

Det er flere forskjeller mellom japanske kniver og vestlige kniver.

De fleste japanske kniver har bare én skarp side på bladet. Dette betyr at de bare er vinklet på en side, noe som skiller seg fra vestlige kniver som vanligvis er skarpe på begge sidene av knivbladet.

Et annet kjennetegn er at de er svært skarpe og slitesterke.Generelt sett er stålet som brukes i japanske kniver hardere enn stål som brukes i vestlige kniver. Hardere stål gjør at kniven er litt mer skjør, men det gjør også at knivbladet holder seg skarpt lengre.

Japanske kniver er vanligvis spesialisert på visse oppgaver, noe som gjør at de også varer lengre.

Hvilke japanske kniver er mest populære?

Her hos Nordic Nest kan du finne japanske kniver fra noen av de beste og mest populære merkevarene.

Topp 3 mest populære japanske kniver

  1. Miyabi BIRCH japansk kniv fra Miyabi
  2. Wasabi Black japansk kniv fra KAI
  3. Houcho japansk kniv fra Satake

Ulike typer japanske kniver

Det finnes flere ulike typer japanske kniver som er spesielt tilpasset ulike oppgaver. Her er noen av de vanlige typene av japanske kniver og hvilket bruksområde de har.

  • Gyuto: Også kjent som den japanske kokkekniven. I motsetning til den vestlige kokkekniven, har Gyuto vanligvis et tynnere blad.
  • Santokukniv: En japansk santokukniv er en allsidig kniv som passer både for fisk, grønnsaker og kjøtt.
  • Nakiri: En japansk grønnsakskniv med et tynt og rektangulært blad.
  • Yanagiba: Denne kniven har et langt og tynt blad som gjør det ideelt for å kutte tynne skiver rå fisk, og er derfor perfekt for sushikokker.
  • Petty: Petty er den japanske versjonen av en liten kniv som passer bra til å kutte og skjære opp små ingredienser.

Slik tar du vare på din japanske kniv

Det er viktig å ta godt vare på den japanske kniven, slik at den holder seg i god stand. Dette gjør at du kan ha både nytte og glede av den lengre.

Visse japanske kniver bør bare brukes på skjærebrett av et viss materiale for å unngå å skade knivbladet, og det er derfor viktig å lese nøye gjennom instruksjonen fra leverandøren før bruk.

Det er også viktig å oppbevare den japanske kniven slik at knivbladet ikke blir skadet eller får hakk. Bruk gjerne en passende knivblokk eller magnetlist.

Slik rengjør du japanske kniver

Japanske kniver bør ikke vaskes i oppvaskmaskin, siden dette kan skade knivbladet, og også påvirke kjemien i materialet. De bør derfor vaskes forsiktig for hånd rett etter bruk med et mildt oppvaskmiddel. Det er viktig å tørke kniven godt etter vask.

Sliping av japanske kniver

Siden japanske kniver har en litt annen vinkel på knivbladet enn vanlige vestlige kniver, er det viktig å finne et knivsliper som passer for japanske kniver.

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB