FRI FRAKT OVER 599 KR*

500 BONUSPOENG - BLI MED I KUNDEKLUBBEN

60 DAGER ANGRERETT

KUN I DAG 30-50% på tepper fra Scandi Living

Keramiske kniver

Skarpe keramiske kniver er ideelle for kutting, skjæring og hakking av ingredienser til matlagingen. Her hos Nordic Nest har vi et stort utvalg keramiske kniver, nøye utvalg fra kjente merkevarer.
5 resultater sortert etter  
Popularitet

Fleksible og praktiske keramiske kniver

Keramiske kniver er kjente for å veie lite, for deres tynne knivblad og for at de forblir skarpe lenge, noe som gjør det dette til gode kniver til både kutting og hakking på kjøkkenet. Dersom du ønsker deg kniver som ikke behøver å slipes så ofte, er keramiske kniver et utmerket valg å komplementere kjøkkenutstyret og kjøkkenknivene med. Her hos Nordic Nest har vi et stort utvalg keramiske kniver fra kjente merkevarer.

Fordeler med keramiske kniver

Keramiske kniver veier mindre enn vanlige kniver, noe som gjør de lett å håndtere og bruke. Keramiske kniver kommer heller ikke til å ruste eller bli misfargede.

I motsetning til andre kniver, kommer ikke keramiske kniver til å bli misfargede av syreholdig mat og ingredienser. Keramiske kniver holder seg også skarpere lengre enn stålkniver, noe som gjør dette til et bra valg om du vil slippe å slipe knivene dine så ofte. Keramiske kniver er også kjente for at knivbladet er veldig tynt og fint, noe som gjør det lett å kutte tynne skiver av både frukt og grønnsaker.

Slik bruker du er keramisk kniv

Når du har en keramisk kniv, er det viktig å tenke på at knivbladet ikke er like fleksibelt som for eksempel fileteringskniver kan være. Du bør derfor ikke vri eller bøye knivbladet siden dette kan føre til at kniven brekker. 

I tillegg bør du heller ikke bruke en keramisk kniv til å knuse ingredienser, ettersom dette kan føre til at knivbladet kan brekke.

Hvordan lages en keramisk kniv?

Keramiske kniver er produsert av et avansert keramisk materiale som kalles zirkonium. Materialet presses og brennes i  svært høye temperaturer, før knivbladet slipes skarpe. Til slutt påføres et lag med diamantstøv, noe som resulterer i svært harde, lette og skarpe kniver du kan ha nytte og glede av lenge.

Slik rengjør du den keramiske kniven din

Keramiske kniver bør vaskes for hånd med mildt oppvaskmiddel og varmt vann. De bør ikke vaskes i oppvaskmaskin, fordi det høye vanntrykket kan føre til at knivbladet kan bli skadet om det slår inn i noe, og den høye temperaturen kan også skade kniven.

Slik oppbevarer du keramiske kniver

For å holde den keramiske kniven i god stand, er det viktig å oppbevare den på et bra sted. Noen merkevarer, som Tefal, har egne beskyttelsesfuteral som beskytter knivbladet når du ikke bruker kniven.

Bli medlem i vår kundeklubb & få 500 bonuspoeng

Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB